Dzsudzsák Balázs, a magyar labdarúgó-válogatott támadója szerint nem helyez plusz nyomást az együttesre az, hogy a szombat este Bakuban aratott 3-1-es siker után az élen áll az Európa-bajnoki selejtezősorozat E csoportjában.

A 101-szeres válogatott futballista az Azerbajdzsán vendégeként elért győzelem után úgy nyilatkozott, a nemzeti csapat tagjai nem tulajdonítanak túl nagy jelentőséget sem annak, hogy nyertek, sem pedig annak, hogy élre álltak a csoportban.

"Mindent a helyén kell kezelnünk, és a következő meccsre figyelni, mert annak, aki ki akar jutni az Eb-re, nem szabad kikapnia hazai pályán ebben a sorozatban"

- jelentette ki a csapatkapitány, aki bár bosszankodott, hogy két jó lövését is védeni tudta az azeri kapus, ennél fontosabbnak tartja a három pont megszerzését.

Dzsudzsák: nem számít, hogy vezetjük a csoportot, nem szabad kikapni otthon sem

Dzsudzsák kiemelte, hosszú idő után sikerült újra győzni idegenben, ráadásul megérdemelten. Szerinte a siker értékét emeli, hogy mindez júniusban egy hosszú szezon végén jött össze.

"Folyamatosan jó időben rúgtuk a góljainkat, de úgy érzem, meg is dolgoztunk ezért a győzelemért"

- foglalta össze a bakui találkozót Dzsudzsák.

A két gólt szerző középhátvéd, Willi Orbán azt mondta, a rögzített szituációk után elért találatok a nemzeti csapat "fegyverei" közé tartoznak.

"Sokat gyakoroljuk ezeket, a Nemzetek Ligájában is többször voltunk eredményesek ilyen helyzetekben, és érdemes ezt még tovább fejlesztenünk, mert lehet, hogy a következő mérkőzést is egy rögzített szituáció utáni góllal nyerhetjük majd meg"

- nyilatkozta a német Bundesligában harmadik RB Leipzig csapatkapitánya, aki saját szempontjából is fontosnak nevezte a góljait, de szerinte ennél nagyobb a jelentősége van annak, hogy a válogatott győzött Bakuban.

A nemzeti együttesben góllal bemutatkozó Holman Dávid úgy fogalmazott, pályafutása során lőtt már a szombat estihez hasonlóan látványos gólt,

"de ilyen fontosat talán még soha".

"Persze a lényeg az, hogy ezt a találatot egy győztes meccsen szereztem, és bár utólag könnyű azt mondani, hogy kötelező volt begyűjteni ezt a három pontot, azért látható volt, hogy az azeriek nem a könnyen megverhető csapatok közé tartoznak" – értékelt a Slovan Bratislava légiósa.

A kapus Gulácsi Péter szerint voltak olyan periódusai a meccsnek, amikor az azeriek beszorították a magyarokat a tizenhatosra, ugyanakkor a góljukat leszámítva a hálóőr szerint nem jutottak el tiszta helyzetig.

"A tizenhatosunkon belül már megoldottuk a védekezést, de a középpályán többször szétcsúsztunk, és voltak olyan szakaszok, amikor egy kicsit passzívak voltunk"

- mondta az RB Leipzig kapusa hozzátéve, hogy többször is tudatosan próbált inkább hátulról építkezve indítani, mint felívelni a labdát. Ezt azzal indokolta, hogy ebben a melegben Szalai Ádámnak nem könnyű 90 percen át küzdeni és brusztolni a labdákért két belső védő között. Úgy vélte, a labdakihozatal többé-kevésbé működött is, ehhez a társai is hozzájárultak, mert jól mozogtak, és kérték tőle a játékszert.

"Fontos három pontot szereztünk, különösen úgy, hogy a horvátok délután legyőzték Walest. Kedden egy ki-ki meccs vár ránk, mert aki Budapesten nyerni tud, az nagy lépést tesz az Eb-szereplés felé"

- jelentette ki Gulácsi a magyar válogatott következő selejtezőjéről, amelyet kedd este Wales ellen vív majd Marco Rossi szövetségi kapitány együttese a Groupama Arénában.

(MTI)

(Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.