Francia értesülések szerint a rendőrség kedden őrizetbe vette az UEFA korábbi elnökét, Michel Platinit, akit a 2022-es világbajnokság rendezése körüli ügyek miatt korrupcióval vádolnak.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

CALCIATORI BRUTTI (@calciatoribrutti) által megosztott bejegyzés,

Platini őrizetbe vételét egy, a francia igazságszolgáltatásban dolgozó, névtelenséget kérő forrás is megerősítette az AP hírügynökségnek.

Platinit az igazságügyi rendészet korrupcióellenes hivatalába vitték kihallgatásra.

A vád korrupció, egészen pontosan a 2022-es világbajnokság odaítélésénél találtak terhelő bizonyítékokat a francia sportvezetővel szemben.

A Mirror cikke szerint Michel Platinit a 2022-es vb Katarnak ítélése kapcsán vették őrizetbe, azt követően, hogy tanúként beidézték a hatóságok. 

Kihallgatták Nicolas Sarkozy francia elnök korábbi kabintfőnökét, egyben a korábbi belügyminiszter Claude Guéant-t is az ügyben, de őt egyelőre nem vették őrizetbe. Guéant közvetítőként járt el Katar és a francia kormány között.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

calciomercato.com.official (@calciomercato.com.official) által megosztott bejegyzés,

Platinit tanúként idézték be a hatóságok, majd amikor ügyvédjével, William Bourdonnal megjelent, őrizetbe is vették. A L'Equipe úgy tudja, hogy

Platinit már korábban is kihallgatták az ellene indított, megvesztegetés és korrupció gyanújában indított nyomozás során.

Forrás: Index, 24.hu, vg.hu

Címlapi kép: Instagram/calciomercato.com

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.