A következő idénytől a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) a korábbinál szigorúbban bünteti a pirotechnika-használatot.

Szigorodnak a szabályok – erre számítson, ha rakétát visz a meccsre

Az MLSZ honlapján megjelent beszámoló emlékeztet rá, hogy tavaly augusztusban egy öt esztendős gyermek keze súlyosan megsérült, illetve egy intézkedő tűzoltó veszítette el hallását egy robbanás után. Ezen kívül a mentőszolgálat és a tűzoltóság munkatársainak rendszeresen be kellett avatkozniuk, kockáztatva saját testi épségüket is.

Éppen ezért korábban az európai szövetség (UEFA) Telkiben tartott pirotechnikai mesterkurzusa után úgy határoztak: szigorodnak a pirotechnikai eszközök illegális használatával kapcsolatos döntések.

"Ezt a nemzetközi irányelvek szigora mellett az is indokolja, hogy Magyarországon jogszabály tiltja az eszközök ilyen módon történő használatát, mivel a pirotechnikai eszközök sérülést eredményeznek, életveszélyesek, és súlyos vagyoni kárt is okozhatnak" – fogalmaz a kommüniké.

Az elnökség arról is döntött, hogy a nemzetközi szabályozás miatt a sárga és piros lapokat vezetőedzők és a többi stábtagok is kaphatják a jövőben. További fontos újítás, hogy zárt kapus mérkőzések esetén a szabályzat lehetőséget ad 14 év alatti gyermekek beengedésére a stadionba 20 fős csoportokban, egy felnőtt kísérővel.

Az MLSZ elnöksége arról is határozott, hogy nem lehet különbséget tenni hazai és vendégszurkoló között a kedvezmények tekintetében sem: mostantól még szigorúbban ellenőrzik, hogy a rendező klub megadja-e ugyanazt a jegyárkedvezményt a vendégszurkolóknak is, amit a hazai drukkerek megkapnak.

Forrás: MTI

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Én azt nem értem, hogy annak, aki ilyen dolgokat visz egy focimeccsre, mi szüksége van a focimeccsre?
Persze addig, amíg csapat és csapat között komoly különbség van a balhés ""szurkolók"" miatt fizetendő pénz nagysága között, addig ez csak púder a népnek. A legkisebb rendzavarás esetén minimum 10 meccsre szóló hazai stadionbezárás és milliós nagyságrendű pénzbüntetés roppant hamar megszüntetné a balhékat. És a nemhazai meccsekről való kitiltás. Ehhez jó eszköz volt a fényképes ellenőrzés, ami pont ennek a csordának az ellenállásán bukott el. Mert ugyebár a ""személyiségi jogok"". Hát, sz@rni az ilyen jogokra. Persze ehhez szurkolók kellenének és nem ""szurkolók"", akik inkább együtt őrjöngenek a csitítás és megfékezés helyett.
Az angol stadionok erre a jellemző példák, ma már gyakorlatilag megszünt a csürheszellem bennük.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.