A magyar válogatott öt érmet, egy aranyat, három ezüstöt és egy bronzot szerzett a csehországi Racicében rendezett ifjúsági és U23-as kajak-kenu Európa-bajnokság vasárnapi zárónapján.

A délelőtti 500 méteres döntőkben kiválóan szerepelt a két női kajaknégyes, az ifiknél a Potoniec Zsófia, Rugási Csilla, Kulcsár Csenge, Csikós Zsóka kvartett győzni tudott, míg az idősebbeknél a Biben Karina, Sólyom Dóra, Malcsiner Eszter, Katrinecz Rita egység nagy csatában másodikként zárt. Biben a négyes után párosban is szerzett egy ezüstérmet, miután Bakó Olgával egy hajóban a második helyen ért célba.

A harmadik vasárnapi magyar ezüstérem Máró Anna nevéhez fűződött, aki serdülő létére az ifik között remek versenyzéssel végzett a második helyen kajak egyesben.

A délutáni 200-as versenyeken is jutott egy érem a magyaroknak, a szegedi felnőtt világbajnokságra készülő Nagy Bianka harmadikként ért célba az U23-asoknál C-1-ben.

Szombaton, 1000 méteren az ifjúságiaknál a kajakos Csikós Zsóka első lett egyesben, a Majoros Mátyás, Nyerges Áron kajakos duó második párosban, míg az U23-as korosztályban Béke Kornél harmadikként zárt egyesben.

A magyar szövetség tájékoztatása alapján a válogatott úgy szerzett két arany-, négy ezüst- és két bronzérmet az Európa-bajnokságon, hogy nagyrészt B csapattal vett részt, sok számban nem a válogatók győztesei indultak, hogy minél több fiatal versenyző szerezzen nemzetközi rutint.

(MTI)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.