Szujó Zoltán egy rádióműsorban először beszélt őszintén és részletesen arról, hogyan távozott 2 hónappal ezelőtt a száguldó cirkusz közvetítéseiből és a közmédiától.

Szujó Zoltán 18 éven át volt a magyarországi F1-es közvetítések meghatározó alakja, 2013 óta pedig a közmédia kommentátoraként tevékenykedett. Szujó egészen idén májusig dolgozott az F1-es közvetítéseken, a Spanyol Nagydíj időmérő edzését és vasárnapi futamát azonban váratlanul már nem ő kommentálta a nézőknek – írja az F1Világ.hu.

A népszerű sportriporter a Rádió 1 Balázsék című reggeli műsorában szerdán részleteket is elárult a szakítás körülményeiről.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Szujó Zoltán (@szujozoltan) által megosztott bejegyzés,

Ez egy viszonylag régóta feszülő dolog volt, már talán 3 éve benne volt a levegőben

– fogalmazott Szujó a rádióműsorban.

Hozzátette:

Én egy maximalista csávó vagyok, ami a televíziós produkciót illeti. Magammal szemben elsősorban: nagyon ritkán állok úgy fel egy közvetítés után, hogy gyerekek, ez nagyon király volt. Mindig találok benne olyat, amit jobban meg lehetett volna oldani. És alapvetően ezt várom el a szűkebb környezetemtől is, azoktól, akik ebben a közvetítésben dolgoznak bármilyen beosztásban. Az utolsó csepp a pohárban ezen a bizonyos spanyol nagydíjhétvégén az volt, hogy mi kimentünk Barcelonába közvetíteni, és pénteken elszállt a hang. 2019-ben nem tudták összekapcsolni Budapestet és Barcelonát hangban, 50 évvel a Holdra szállás után. Azok után, hogy idősebb Knézy Jenők, Gyulai Istvánok, Vitray Tamások évtizedekkel korábban az óceán másik oldaláról élőben közvetítettek. Az a döntés született, hogy ’gyertek haza, mert nem lesz meg a kapcsolat’. Péntek éjszaka hazajöttünk, ezt lemenedzseltem mosolyogva, még csináltam Alain Prosttal egy interjút, hogy vigyünk haza valamit, majd betesszük adásba. Dolgozott bennem a szerkesztő meg a kommentátor…Teljesen nyugodtan hazaérkeztünk péntek éjjel, szombat reggel mentem a harmadik szabadedzést közvetíteni – már a televízió székházába. Én egy elég derűs csávó vagyok, viszonylag kiegyensúlyozottnak tartom magam, de ahogy ültem a parkolóban az autóban, azt éreztem, hogy ez most nem fog menni. Felhívtam a közvetlen felettesemet, meg azt, aki felel az egész produkcióért, meg az egész televízióért. Nem azt mondtam, hogy ’gyerekek, belerúgtam a fürdőkádba és eltört a lábujjam, nem esett egy meteorit a motorháztetőre befelé jövet. Felzaklattatok, ez most nem fog menni. Gábor meg fogja tudni oldani. 18 év alatt először azt mondtam, hogy most kérek egy ’jokert’. Szeretnék egy egyórás szabadedzést kihagyni. Ezek után SMS SMS-t követett, majd kaptam egy olyan hangvételű üzenetet, ami szerintem megengedhetetlen, és akkor azt éreztem, itt a vége. Amikor érzed, hogy véget ért egy történet. Felmentem az irodába, összepakoltam a motyómat és kimentem a TV-székházból. Nem mondom, hogy nem volt indulat, volt egy 20-25 perces időszak, ami tele volt indulattal az én részemről is, ezt elismerem. És akkor azt éreztem, hogy ennek a sztorinak itt a vége.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Szujó Zoltán (@szujozoltan) által megosztott bejegyzés,

Szujó elárulta, esze ágában sem volt elköszönni az F1-es közvetítésektől, az MTVA vezetősége volt az, akik végül azt mondták, hogy itt a vége:

Én időt kértem

– mondta a sportriporter.

Hozzátette:

Amikor hazaértem, akkor írtam még egy búcsúemailt, amire gyakorlatilag mindenkit rátettem, és amivel lehet, hogy megsértettem embereket, akiket nem szabadott volna megsérteni. Nagyon sokat gondolkodtam azóta ezen a döntésen. Van egy olyan nézőpont, hogy rossz döntés nincs. Ha ezt a döntést meg kellett abban az idegállapotban hozni, akkor ennek ki kellett jönnie.

Szujó hozzátette, nehezen élte meg a Spanyol Nagydíj vasárnapi versenyét a TV-előtt ülve.

Bőgtem. Ültem a kanapén, Gábor elmondta, hogy ’akkor még egyszer utoljára kapcsolják be biztonsági öveiket’. Kicsit hamarabb mondta, mint én szoktam, és jött egy nagyon súlyos egyperces csend, amikor az autók állnak fel a rajtrácsra. Ültem ott és folytak a könnyeim.

A 42 éves műsorvezető még áprilisban árulta el, hogy könyvet tervez írni utazó riporterként szerzett élményeiből.

A teljes beszélgetést itt nézhetik vissza:

1. rész

2.rész

Forrás: f1vilag.hu

Címlapi kép: Instagram

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

görbetükör
Erről az egészről és egyúttal rokker33 hozzáállásáról eszembe jut egy vicc.
Merkel, Putyin és Orbán beszélgetnek.
Merkel mondja, hogy kaptam névtelen emailt többektől, hogy a kormányomban van egy beteg ember. Fogalmunk sincs, hogy ki, az email nem említ nevet, azóta is keressük.
Putyin mondja, hogy én is kaptam több névtelen emailt, hogy a kormányomban van egy alkoholista, de nevet nem említenek, azóta is keressük, mert nem tudjuk ki.
Orbán is megjegyzi, hogy ő is kapott több névtelen levelet, hogy van a kormányában egy szakértő. De nevet nem említ, azóta is keresik, hogy ki az...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
rokker33
Röviden tömören hisztizett egy rendszer hiba miatt nem csinálta meg a munkát amit meg kellett volna ezért kirúgták/felmondott és még Ő van vérig sértve!!
görbetükör
@rokker33: Teljesen igaza van, ez nem hiszti.
Mindenki kiakadhat, mindenkinek betelhet egyszer a pohár. Szemétség volt ezt nem figyelembe venni.
Nem rendszerhiba, hanem emberi szakszerűtlenség, ami miatt nem a riportert kellett volna kirúgni!
görbetükör
Erről az egészről és egyúttal rokker33 hozzáállásáról eszembe jut egy vicc.
Merkel, Putyin és Orbán beszélgetnek.
Merkel mondja, hogy kaptam névtelen emailt többektől, hogy a kormányomban van egy beteg ember. Fogalmunk sincs, hogy ki, az email nem említ nevet, azóta is keressük.
Putyin mondja, hogy én is kaptam több névtelen emailt, hogy a kormányomban van egy alkoholista, de nevet nem említenek, azóta is keressük, mert nem tudjuk ki.
Orbán is megjegyzi, hogy ő is kapott több névtelen levelet, hogy van a kormányában egy szakértő. De nevet nem említ, azóta is keresik, hogy ki az...
jesz
Naponta több száz emberrel fordul elő az országban, hogy bőg, mert elbocsájtották. Kanapéja nincs némelyiknek, a pályaudvar szélén a padon bőg, vagy a konyha hokedlijén...el sem tudja képzelni, miből fizeti a csekkeket...

Szujó csak ne panaszkodjon...kezd gusztustalan lenni a hosszas siráma..túléli, mint majd' minden ember. Én észre sem vettem, hogy hiányzik.
Lepényleső
"Jó reggelt!" Annak kifejezetten,aki hitte hogy a dörzsölődés az ilyenektől megment?
görbetükör
@jesz: Naponta több száz ember és egyet se sajnálsz, igaz?
A te bajod se nagy baj, mert több százezer embernek van sokkal nagyobb.
Te kezdesz gusztustalan lenni!
rokker33
@görbetükör:Profi a munkájához ért nem fogom megsajnálni,mert kirúgták! A fizetése sem annyi volt mint egy átlag gyári munkásnak sőt biztos jól keresett!Ha meg már érezte a levegőben,hogy elmegy vagy befejezi ott a pályafutását, akkor csak volt annyi esze,hogy tett félre pénzt a szűkebb időkre!!A 100 ezer forintért robotoló majd kirúgott embereke,t azért jobban sajnálom főleg akinek nem adatik meg,hogy több 100 ezer forintot keressen és családja hitele van!!!
rokker33
@jesz: Jól fogalmaztál szuerintem!Több 100 ezer forintos fizetése biztosan megvolt nehogy már Őt sajnálja fél Magyarország!Majd túléli talál másik munkát jó fizetéssel és van olyan érzésem,hogy nem összeszerelő gyárban fog dolgozni!
görbetükör
@rokker33: Nézze, egy ember, akivel igaztalanul bántak. Mindegy hány éves, mennyi a jövedelme, mi a származása, kap-e rögtön más munkát, igazságtalanság történt.
Sajnos ma nem sokakban kelt nemhogy felháborodást, de szánalmat sem.
Már nem is várom el szinte senkitől. :(
verőce21
Gratulálok a műsorfelelősöknek a döntésükért! Igazi kőkemény üzleti döntést hoztak!
Szerintem erősen esett a nézettsége a közvetítésnek. Én már vagy tíz éve nem nézem az F1 közvetítést, és nem tudtam megindokolni miért? - pedig érdekel. És most újra elkezdtem nézni ezt a sz@rt. A riporter hangja. Anélkül, hogy tudatosult volna bennem, hogy tulajdonképpen ez volt az oka.
Jó döntés volt az illető eltávolítása. És ez tanulság az összes nagyarcú, nemszimpatikus műsorvezetőnek is!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.