Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) megvonta a licencet az NB II-es Balmazújváros csapatától.

Végleg vége a balmazújvárosi futballcsodának
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A szervezet a honlapján közzétett hétfői hírben emlékeztet: az európai szövetség gyakorlatát követve nemcsak a nevezést megelőző időszakban, hanem azt követően, a bajnokság megkezdése előtt, sőt a bajnokság teljes időszaka alatt is vizsgálja, hogy a klubok megfelelnek-e a licencelőírásoknak.

A korábban megadott licenc visszavonható, egyes esetekben kötelezően visszavonandó, amennyiben a klub nem felel meg az előírásoknak

- írja az mlsz.hu.

Az MLSZ elsőfokú licencadó bizottsága ennek megfelelően több másodosztályú klub esetében folytatott vizsgálatot, és "a Balmazújvárostól megvonta a férfi NB II-es licencet", a döntésről pedig részletesen tájékoztatta a klubot.

Az MLSZ honlapján közölték: a szabályok szerint kizárólag az érintett sportegyesület adhat tájékoztatást a döntés hátteréről.

Az előző idényben a Merkantil Bank Ligában 17. helyen végző együttes vasárnap, a Siófok otthonában kezdené meg az NB II-es bajnokságot.

(MTI)

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Gauntlet
Valódi jelentése: a NER nem önt belé pénzt - nem úgy mint más csapatba (Vidi és Fradi vajh miből lett milliárdos klub 9 év alatt??)
Argala
Sebaj, jó lesz a milliárdból felújított stadion fűthető gyepes libalegelőnek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.