A kvangdzsui ügyészség azt javasolja a bíróságnak, hogy 3 millió koreai wonra büntessék Kenderesi Tamást a szexuális zaklatás miatt – jelentette a Yonhap dél-koreai hírügynökség. Ez nagyjából 730 ezer forint körüli összegnek felel meg.

Az ügyészség közlése szerint Kenderesi ezt az összeget már be is fizette, és kérte, hogy engedjék haza Magyarországra. Az ügyben a dél-koreai bíróság dönt, és amennyiben kisebb lesz a pénzbüntetés összege, a különbözetet visszatérítik az úszónak.

Más koreai portálok arról írnak, hogy következő lépésként

a magyar úszót sújtó kiutazási tilalmat visszavonják, hogy elhagyhassa Dél-Koreát.

Kenderesi Tamást Dél-Koreában azzal vádolták meg, hogy vasárnap egy szórakozóhelyen egy 18 éves nőt szexuálisan zaklatott. Egész pontosan hozzáért a fenekéhez.

Kenderesi elismerte ugyan, hogy hozzáért a lányhoz, de tettét megbánta, bocsánatot is kért, a zaklatást viszont tagadta. Kenderesi helyzetét az is rontotta, hogy nem volt nála semmilyen igazolvány, sem akkreditációs kártya.

Instagram oldalán az úszó hétfőn azt írta:

Szombat éjszaka, egy szórakozóhelyen a mellékhelyiségből visszafelé haladva a táncparkett felé hozzáértem egy, a pultnál álló koreai táncoslány fenekéhez. Meg sem álltam mögötte, talán egyetlen meggondolatlan mozdulatot tettem, ami miatt az érintett lány komolyan megharagudott, és feljelentést tett ellenem. A tisztánlátás végett szeretném leszögezni, hogy nem tapogattam, nem fogdostam a tömegben a 18 éves lányt. Megértve a helyzet komolyságát, teljes együttműködést tanúsítottam mindvégig. A rendőrségen közölték, hogy az esetről a biztonsági kamera felvétele rendelkezésükre áll, igaz, ezt nekem nem mutatták meg. Ezek alapján őszintén bízom abban, hogy igazolást nyernek a szavaim, miszerint nem követtem el semmilyen súlyos vétséget. Azt viszont valóban meg kell értenem, hogy -minden szándékosság nélkül- megsértettem bizonyos erkölcsi normákat, amely a helyi értékrend alapját képezik. A történteket sajnálom, a koreai lánytól szeretnék személyesen elnézést kérni, amennyiben valóban megbántottam. A szexuális zaklatás vádját viszont teljes mértékben visszautasítom.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Kenderesi Tamás (@tamaskenderesi) által megosztott bejegyzés,

Közben Wladár Sándor, a Magyar Úszó Szövetség elnöke azt mondta:

Biztosan fegyelmi bizottság elé állítom! Azt viszont nem tudom, milyen büntetésre számíthat. Erről a bizottság határoz majd a koreai jegyzőkönyv és az úszó vallomása alapján.

Az elnök leszögezte,

a szövetség sem az óvadékot, sem az esetleges büntetést nem fogja állni helyette.

Forrás: Blikk, Index

Címlapi kép: Instagram

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
@fergeteg: szerinted meghalni mentek magyarországra,azok a szerencsétlenek?
...mellesleg a "kis szar ország" területileg nagyobb magyarországnál és több mint 50millióan vannak...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
furfmányos
@fergeteg: Ne haragudj, de az egy más történet...
csak úgy....
@fergeteg: szerinted meghalni mentek magyarországra,azok a szerencsétlenek?
...mellesleg a "kis szar ország" területileg nagyobb magyarországnál és több mint 50millióan vannak...
namihami
Az Úszövetségnek ugyan nem feladata jómodorra nevelni az úszóit, de...
Miért nem lehet egy világeseménnyel kapcsolatban leülni velük és bizonyos, nemzetközi kultúrnormákat tudatosítani bennük. Oké, tudom, ez nem a szövetség feladata lenne, de a jelek szerint mégis. Ezek az emberek ott nemcsak magukról állítanak ki bizonyítványt.
Fel voltunk a bécsi üzletek "" Magyar, ne lopj!"" tábláin. Most jöhet a "" Magyar, ne tapogass se..et!"" tábla?
Ivott vagy józan volt? Ki tudja, de egyébként is mindegy. Nem tapizunk. Lehet, hogy itthon kimosta volns a szövetség és az államrezon egy rendőri ügyből, de ez odakinn történt. És oda már rövid volt a kezük.
Lepényleső
Van ami gyengébb mint a HUF.? Bár azzal a fizetés,- megrakva egy busz?
terlasz
Nálunk ez nem ügy, ott igen, Fel kellett volna készíteni az ottani kulturális szokásokra.
Dr plágium
infostart.hu/sport/2019/07/29/koreai-informaciok-kenderesi-tamas-ugyerol
A videó mindent bizonyít. Azt hitte a köcsög, hogy neki mindent szabad. Tudom itthon bomlanak a sportolók után a nők, de az nem jelenti azt hogy bárhol bármit megtehet.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.