A mérkőzés végén emberhátrányban játszó liechtensteini FC Vaduz hosszabbítást követően 2-0-ra legyőzte a Fehérvár FC-t csütörtökön, a labdarúgó Európa-liga-selejtező második fordulójának visszavágóján, és ezzel továbbjutott.

Európa-liga, selejtező, 2. forduló, visszavágó: FC Vaduz-Fehérvár FC 2-0 (0-0, 1-0, 2-0) – hosszabbítás után

Vaduz, 1253 néző, v: Lukjancukas (litván)

gólszerzők: Gajic (60.), Coulibaly (100.)

sárga lap: Antoniazzi (45+1., 107.), Gajic (77.), Sutter (92.), Schwitzer (104.), illetve Fiola (21.), Nikolov (28.), Futács (98.), Kovácsik (103.), Hodzic (109.)

kiállítva: Antoniazzi (107.)

FC Vaduz:

Büchel – Sülüngöz, Schmid, Göppel – Dorn, Gajic, Wieser (Prokopic, 82.), Antoniazzi – Schwizer (Hofer, 115.), Cicek (Coulibaly, 72.) – Sutter (Frick, 115.)

Fehérvár FC:

Kovácsik – Fiola (Petrjak, a szünetben), Juhász, Elek, Stopira – Pátkai, Nikolov, Huszti (Hodzic, 103.) – Nego, Scepovic (Futács, 83.), Milanov (Kovács I., 64.)

"A döntő gólért jöttünk Vaduzba" – jelentette ki a visszavágót megelőző sajtótájékoztatón a Fehérvár FC edzője, Marko Nikolic, aki jobb játékot várt csapatától, mint a felcsúti első meccsen, ahol 1-0-ra nyertek. Az első félidőben a fehérvári gól nem született meg, és jó játék sem volt tapasztalható, ugyanakkor a Vaduz sem jelentett sok veszélyt a magyar kapura. Jellemző az első játékrészre, hogy egyik csapat sem találta el a kaput, vagyis a két kapusnak nem volt védenivalója.

A fordulást követő mindkét együttes felpörgött, egy sarokrúgást követően Juhász Roland fejese az oldalhálóban landolt. Nem sokkal később kiegyenlítette hátrányát a liechtensteini gárda: Loic Nego rúgta fel Milan Gajicot a büntetőterületen belül, a sértett pedig belőtte a megítélt tizenegyest. A Fehérvár megzavarodott a találattól, a Vaduz pedig közel járt az újabb gólhoz. A hajrához közeledve előbb Elek Ákos közeli lövését védte a hazai kapus, majd Marko Scepovic ziccerénél védett nagyot, de nem született újabb gól, így jöhetett a hosszabbítás.

A ráadás elején a Vaduz majdnem megduplázta előnyét, ugyanis Manuel Sutter közeli lövését, majd ismétlését is hatalmas bravúrral védte Kovácsik Ádám. A századik percben már nem volt kegyelem, egy gyors kontra végén Mohamed Coulibaly bombázott a fehérvári kapuba, ezzel a liechtensteiniek álltak továbbjutásra.

A hosszabbítás második félidejében emberelőnybe került a fehérvári csapat, miután Gianni Antoniazzi megkapta második sárga lapját. Tíz perccel a vége előtt Kovács István lövése alig kerülte el a kaput, a következő támadás végén Boban Nikolov ziccerben lábon lőtte a kapust. Nyomott a Fehérvár, egy szöglet után Elek centikkel lőtt a keresztléc fölé, a továbbjutást érő találat azonban nem született meg, így a magyar csapat kiesett.

(MTI)

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jesz
Azt hittem rosszul hallok...a vadúzi focifőnök sznobnak nevezte a mieinket(talán amatőrt akart mondani?)
Mindenesetre nem dícsérte a csapatunkat...
papa.49
A ,,bajnok,, megméretett és KURVA KÖNNYŰNEK TALÁLTATOTT, gondolom a csutitetű ott volt a meccsen a ,,fapadossal,, !!!
Clavigo
A fizetést,tahó-támogatást feltétlen meg kellene emelni... Esetleg " motivációs prémiummal " is meg lehetne őket kínálni,, Gondolom,,nagy duzzogva,de elfogadnák... hogy rohadnának meg közmunkán...
Lepényleső
Vaduz csapata az országból 37 922 fő közül válogathat játékos gyanánt(az egyebektől eltekintve).
Székesfehérvár ezt 97 382 főből teheti meg a városból. (Ezek nem nagy álmok,hanem a
közpénznek egy állandóan folyó árok,melyből magánosítással vagyonokat csalnak?)
namihami
Ilyen fergeteges siker lehetséges? Az utolsó fillér is jól hasznosulhat egy olyan csapatnál, amelyik ilyen eredményt képes kiharcolni.
Diadalkaput a város határába és fehérruhás szüzeket (reggelig) a fényes diadalt arató hősöknek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.