A Puskás Akadémia 3-1-re nyert az Újpest vendégeként szombaton a labdarúgó OTP Bank Liga első fordulójában.

A pályafűtés kiépítése miatt az őszi szezonban albérletbe kényszerülő Újpest visszafogottan kezdett a Puskás Akadémia ellen az NB I nyitányán. A felcsúti együttes vezetőedzői posztjára kinevezett Hornyák Zsolt csapata már a 13. percben megszerezte a vezetést, Ezekiel Henty egy bal oldali beadás után senkitől sem zavartatva fejelt a kapuba.

A folytatásban az újpestiek birtokolták többet a labdát, ám a felcsúti együttes játszott veszélyesebben, a 31. percben pedig meg is duplázta az előnyét, miután Henty közelről a kapuba passzolta a Pajovicról kipattanó labdát. Az első félidő hajrájában mindkét csapat előtt adódtak helyzetek, de újabb gól már nem született.

A fordulás után meglehetősen gyorsan szépített az Újpest, Balázs Benjámin egy szöglet után közelről lőtte a kapuba a labdát. A fővárosi alakulat azonban hiába játszott fölényben, nem sikerült egyenlíteni, sőt egy kontra végén Josip Knezevic visszaállította a kétgólos különbséget a 69. percben. A hajrában az eredmény már nem változott, így akárcsak a két csapat hasonló pályaválasztás mellett lejátszott előző négy bajnoki mérkőzéséből háromszor, a Puskás Akadémia ismét nyert az Újpest vendégeként.

(MTI)

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Előljáróban: nem vagyok Újpest, mi több, semelyik magyar ""csapat"" szurkolója. De, ez az a ""magyar akadémia"", amelyik a hazai cégek közösbe be nem fizetett, de ezt az izét abból a pénzből finanszírozott gittegylete? Amit az így kimentett pénzből fenntartanak?
A Vezér (egyik) helyi pénzgyára, ezért TAO-zni kell? A tavalyi szezont úgy úszta meg, hogy a zárófordulókban ""váratlan és meglepő"" eredmények születtek úgy ennél, mint a vetélytársaknál.
És a dicsfény:: számolja már valaki meg, hogy ez a "díszmagyar"" társulat hány magyar focistát foglalkoztat? Ezek között egyáltalán hány akadémista van? És még az edző se a magyar edzők sanyarú kenyerén nőtt fel.
Ez a magyar "bajnokság"" úgy röhej, ahogy van, de a csúcspont ez az akadémiának csúfolt közpénzmosoda. Méltó reprezentánsa a magyar "futbalnak"". Mint a többi, nemzetközi porondon le- és csak leszereplő társaik. Egy jellemzően beltenyészetnek nevezhető akármiben.
görbetükör
Eszembe jut egy régi vicc.
Az orosz (bocsánat, szovjet) válogatott játszott a magyar válogatottal. Úgy hozta a sors, hogy tizenegyest ítélt a bíró az oroszok ellen. Felállt a sorfal, nekikészülődtek, tanakodás ment, hogy ki rúgjon - és akkor a kispadról bekiabált Baróti (aki túl fiatal és nem ismerte, annak mondom, a válogatott edzője volt)
- Bene rúgja!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.