Komoly sikerrel ért véget a 15. Maccabi Európa Játékok,amelyet Deutsch Tamás,a „legek Maccabi Európa Játékának” nevezett. Vele beszélgettünk. Ezek a rendezvények az olimpiarendezési álom éltetései?Ha az olimpia témája nem indulatos, ellenzéki kérdésfeltevésként jelenik meg, hanem érdemi kérdések és válaszok fogalmazódnak meg Magyarország presztízséről, sport- és gazdasági érdekeiről, akkor Magyarország az adottságait és a teljesítményét tekintve abszolút képes megrendezni egy nyári olimpiát. Jól is jönnénk ki belőle?Annyian jöttek már ki belőle kisebb vagy nagyobb gondokkal, hogy ma már nagyon butának kell lenni a korábbi olimpiarendezési hibák újbóli elkövetéséhez. Ha a magyar sporttársadalomban, a közéletben valamikor újra felmerül az olimpiarendezés gondolata, az biztos, hogy csak a lehető legszélesebb körű társadalmi egyetértéssel valósulhat meg. Egyértelmű, hogy mindig lesznek majd olyanok, akik ellene lesznek, éppen ezért elengedhetetlen az egyértelműen megmutatkozó, széles...

Forrás: pestisracok.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

89 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
A társadalom már csúnyán elutasította az ötletet, még a fidesz is gyors hátraarcot csinált, mert egyértelmű volt az eredmény.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Aki Én
A társadalom már csúnyán elutasította az ötletet, még a fidesz is gyors hátraarcot csinált, mert egyértelmű volt az eredmény.
Macskaszem
A széleskörű társadalmi egyetértés megvan az olimpia ELLEN tompizombi. Mijafaszt akarsz még?
simmering73
Nyugodjon le mindenki... Gőzerővel folyik az olimpiai létesítményekhez szükséges kisajátítások előkészítése. Például rövidesen kezdődnek a szanálások a Szigetcsúcson.
simmering73
@Commenter: Azt nem tudom,hogy ott is, de a Kvassay-n igen. A Vituki toronyépület úgy tudom megmarad szállodának. Érintettek vagyunk mi is, innen tudom.
Málna
@Szeparepa2: Honnan veszed ezeket az adatokat? Hogy milliók éheznének?
justhpeter
@durbincs: Karddal sem tudtál volna jobban megsérteni ! Mi az, hogy engem kihagytál a listából ?
Qqberci
Tompi szállítaná az összes rendezvényhez a beléptetőrendszert?...
Sámannus
Ahogyan fű alatt építkeznek bizonyítják is hogy arra lopnak amire akarnak, és amennyit akarnak. Al egalja ennek a dumának amit te csinálsz mostan széles társadalmi egyeztetés nélkül
tudode
Nagyon ráférne az országra egy KIS BÉKESSÉG, NYUGALOM -- valami csoda által --- AZOK NÉLKÜL a barbárok nélkül, akiknek "csak" megszületni volt nehéz!
.
Ez a barométer "is" olimpiáról nyomja a sódert, akkor, amikor bársonyhokedliért nyalakodva
.
---- Huszonévesen milliárdosok – így áll a saját lábán az Orbán-rezsim második generációja
.
atlatszo.hu/2018/01/04/huszonevesen-milliardosok-igy-all-a-sajat-laban-az-orban-rezsim-masodik-generacioja/
.
---- Bod Péter Ákos: A kormány kiadásainak egy része bicskanyitogató urizálás
.
hvg.hu/gazdasag/20190809_Bod_Peter_Akos_A_kormany_kiadasainak_egy_resze_bicskanyitogato_urizalas
.
Akiknek ÖTVEN ÉVES KÖRÜL nem nő be a feje lágya, úgy marad, mint EZEK a pofakaratéSOKK!

.
Eriksson
Egy olimpia bizony nagyon-nagy kiadás az adófizetők pénzéből. :O
verőce21
A társadalom csúnyán megszavazza rövidesen az olimpia megrendezését.
Az előzőn nem volt meg a kellő sajtó és reklámkampány mellette. Ez hatalmas nemzetközi pénzügyi támogatást is kap, amit gyakorlatilag olyan beruházásokra - lakótelep, közlekedési fejlesztések, városrendezés, hidak, kerékpárutak, sétányok, parkok, sportlétesítmények, stb. - költhetünk el, ami égetően szükséges a fővárosban és a vidéki nagyvárosokban.
A most és elmúlt néhány évben felnövő fiatalságnak szüksége van a sikerre, az élményre, a "cirkuszra".
Az országnak pedig szüksége van jó hírnévre, ismertségre, az akkori és elkövetkező évek turizmus bevételére. Szerencsés együttállás. Hatalmas potenciál van egy ilyen rendezvényben.
Húsz évre is muníciót kap belőle az ország. Hajrá Magyarország! Hajrá magyarok!
advocat
Mert a népszavazás kezdeményezésétől beijedtek. Mert ekkor erre hivatkozva lehetett lemondani. Ügyes volt!
advocat
@verőce21: Majd az adódból. Ismerősök nemrég jártak Athénban. (Elég jó az idegenforgalmuk. Állítólag.) Viszont látták az olimpiájuk romjait. Persze kevés IQ-val ez még elmegy!
namihami
@papa.49: Mi vagy más szóval velünk, de ezt már kifizettették! Többszörösen is!
verőce21
@advocat: Én már az olimpiájuk előtt is láttam romokban a létesítményeiket! :)
csak úgy....
@verőce21: te,mint lángossütö lennél érdekelt a buliban,vagy indítanának a hazudós tutajos eggyesbe? a coca szponzorálna?
csak úgy....
@verőce21: "A társadalom csúnyán megszavazza rövidesen az olimpia megrendezését. " :) te a deutschnak dolgozol? kokxi lesz?
csak úgy....
@verőce21: " Én már az olimpiájuk előtt is láttam romokban a létesítményeiket! :) ":))))
csak nem az Akropolisra gondósz,te bibas ? :)
verőce21
@csak úgy...: @csak húgy...: Te gondoltál az Akropoliszra! Van még mit művelődnöd! :)
csak úgy....
@verőce21: csak az általad látott (föltételezett) romokból kiindulva... :)
különben nem köne miattam aggódnod,látod az Akropolist is helyesen írtam! :)
nagy bimbó vagy te, vergödszke...
verőce21
@csak úgy...: Te aztán le tudod írni "az Akropolist", Te Marha! :)
Commenter
@verőce21: ezt egy csőd szélén álló országban? Sosem kapnánk meg a rendezési jogot, csak a fejlett országok, és ott sem mindig térülnek meg az általad említett beruházások. Egymás és nem létező migránsok gyűlöletében már olimpiát és világbajnokságot is nyertünk. Annyi gyűlöletet mint a Fidesz itt párt még nem okozott és szított békeidőben.
verőce21
@Commenter: Miért ne kapnánk meg a nyári olimpia rendezési jogot? Ha egy hasonló szegény kis város is - igaz nehezen -, megkapta, mint Athén?
"Annyi gyűlöletet mint a Fidesz itt párt még nem okozott és szított békeidőben"? - Itt csak az ellenzék gyűlölködik.
Mondhatni kisebbség. Intelligencia hiánya ez náluk.
Eladott Ország
És mert Deutsch Tamás pontosan tudja ,közben valahol felsír egy beléptetőkapu, hogy bármekkora aljas hazugság is átfér az ingerküszöb alatt, szégyen nélkül, érvek nélkül mondja, fideszes front- és megmondóember, valamint digitális forradalmár. Hízzál még a fejedre, te kábszeres ingyenélő gecihuszár, egy értelmes gondolatod nem volt meg a 30 év alatt, csak öt gyerekeket, 4 asszonyt hagytál hátra ,és megannyi szeretőt, azt is mi fizettük zsenikém.
Qqberci
@hereverőce21: "A most és elmúlt néhány évben felnövő fiatalságnak szüksége van a sikerre, az élményre"

Ezért fogják rövíd úton elzavarni a csutkányt...
reagens
Az olimpia ötletét nem a társadalom utasította el, hanem a szavazó budapestiek. Teszem hozzá, hogy tették ezt a Momentum kampányának a hatására.
Budapest mindig is nagy liberális keltető volt és épp elég volt az olimpia ellen felhozni egy nemzetileg elkötelezett kormány mocskolását. Ez megtette a hatást.
Az olimpia rendezése egy pótolhatatlan, nemzetközi presztizsű, igazán szép program lehetne és csak támogatni tudom. Megmutathatnánk magunkat a világnak és sokat segítene a pozitív megítélésünk szempontjából. A magyarellenes ellenzék ezért is támadja ezt a nagyszerű lehetőséget!
Sziszifusz
@reagens: 10:20
"Álmodik a nyomor"
Olimpiáról ábrándozni, akkor amikor te is tudod hogy, milyen sok fontos dolog van amire nincs pénz.
verőce21
@Eladott Ország: A járulékos fejlesztéseket és a turisztikát emelem ki elsősorban! Ez a lényege az olimpiának.
A sportlétesítmények legtöbbje "egyszerhasználatos."
reagens
@Sziszifusz: Nem vagyok tisztában a költségvetés lehetőségeivel, mert nem ismerem. Az ötletet a kormány vetette fel, gondolom, a költségek vállalásának mérlegelése után. Az már más ügy, hogy beindult az olimpia ellen hisztikeltés.
silber13
@verőce21: Ócska szöveg, magad sem hiszed! Nagyon jól tudod, hogy a bejövő pénzek nagy hányadát ellopják!
reagens
@silber13: "Ócska szöveg, magad sem hiszed! Nagyon jól tudod, hogy a bejövő pénzek nagy hányadát ellopják!"

Van valami a kezedben és te megfellebezhetetlenül tudod, hogy a közpénzeket ellopják? Hol a feljelentés ezekben az ügyekben? Hol vannak a közvélemény elé tárt bizonyítékok, hogy egyértelmű legyen az állításod? Hol vannak az eljárások? Hol vannak az oknyomozók által leleplezett bizonyítékok lopásra?

Az ellenzéki sajtó csurig van vádaskodással, csak a tényekkel és a bizonyítékokkal marad folyamatosan adós! Hogy lehet ilyet állítani, ha senki nem tudja bizonyítani?
Bizonyíték nélkül minden vád nem már, mint rágalom!
advocat
@reagens: A nyomozóhatóság dolga, hogy nyomozzon. A sajtó csak felveti, és az ügyészség úgy véli. Főleg ha szól a főnök. Az ügyész utasítható!
advocat
@Málna: Ugorj le Szabolcsba, Nógrádra, BAZ-ba! És nézz körül.
Málna
@advocat: Szabolcsi lennék, bár már rég nem ott élek, de ott vannak a rokonaim és sok embert ismerek. Egyik sem éhezik.
silber13
@reagens: Megint jössz a szokásos marzember társasűágothaságaiddal. Ha valaki tudja, te aztán tudod, hogy Polt körömszakatáig védi a bizonyítékot!gazaember hordát. és kapásból eltüntet minden bizonyítékot. És ne hidd hogy ezek az olimpiaieszméért lelkesednek, hanem a lopási lehetőségek egész tárházának megnyitásáért. A csúti szélhámos is csak a siker talmi fényében akar sütkérezni! Nézd csak meg, mibe került összességében a vizes VB és most miért akarnak 119 milliárdért sportcsarnokot építeni, neki semmibe sem kerülne, a népnek annál többe.
reagens
@silber13: Honnan veszed hogy Polt bizonyítékokat tüntet el?
Csak nem az ellenzéki sajtóból?
És egy benyújtott bizonyítékŕól sem készült másolat vagy azt is Polt sinkelte el?
Nem étzed az állításođ tarthatatlanságát és a teljes komolýtalanságát?
cikicakk55
@verőce21: Tegnap 21:21
Magyarországnak már meg van a híre Európában,de a föld minden pontján. Országunk Bulgária előtt van életszínvonalban,tehát az utolsó előttiek vagyunk.Nálunk a legmagasabb a korrupció,nálunk tűnt el szinte teljesen a demokrácia,nálunk van a multimilliárdosokhoz képest a legnagyobb szegénység.9,5 millió Magyar emberből 4-5 millió hónapról hónapra él.Rengeteg gyerek megy éhesen iskolába,vagy fekszik le éhesen. Télen rengeteg gyerek alszik fűtetlen,vagy alig fűtött szobában,de ugyan így az idős emberek nagy része is fagyoskodik.Nálunk a legmagasabb a kórházi fertőzésekbe meghalt emberek száma. Nálunk a legmagasabb a várólista,nálunk van a legnagyobb hiány orvosokban,nővérekben,ápolókban,tanárokban.Ezt a szégyent már semmilyen olimpia vagy sport rendezvény nem tudja átfordítani pozitívba. Azokat az épületeket,utakat,tereket,amit építenének fenn is kéne tartani,de Mészaros és társai csak a 3x-os építési árt vállalják,a karbantartást már nem.( lásd az eddig épült stadionok)
silber13
@reagens: Ha Polt olyan becsületes, mint ahogy nem,már régen megfingatta volna az egész fitymaszos hordát, de nem tedzi, mert kell neki a pénz, hát beáll a sorba ő is. -Egyébként én is alkalmazom a descartesi filozófia egyik sarokkövét, ami a reagens név használójának valódi kilétét takarja.
cikicakk55
@verőce21: ma 10:41
" A sportlétesítmények legtöbbje "egyszerhasználatos." Ezt írtad. Szerinted megéri sok milliárdot kifizetni egy 2-hétig tartó valamire? Aztán az a sok épület,meg csicsa amit milliárdokért csináltak,pár év alatt az enyészeté lesz,még ha nem csinálják meg,abból a pénzből az ország minden kórházát helyre pofozhatnák,emelhetnének az ápolók,nővérek,tanárok fizetésén és persze a többi munkahelyen dolgozók fizetésén is.Akkor legalább nem csak papíron lenne az átlagbér 324.000 ft. Az átlag nyugdíj meg 135.000 ft.( mi ketten nem kapunk ennyit a párommal,pedig ledolgoztuk az életünk nagy részét és rendesen adóztunk is.)
verőce21
@cikicakk55: Szóval járadékon hízlalunk Téged is.
lusta
@reagens: Nem, nem tünteti el, csak nem vesz róla tudomást. Ha ˝nem tud róla˝, akkor nincs. A Microsoft botrányból nálunk csak annyi volt, hogy az érintett microsoftos kormányzati igazgató lett. A hülye amcsik meg ott vannak a hkifizetett büntetéssel, amit a Microsoft be is fizetett az amcsi kasszába.
reagens
@lusta: Mint már annyiszor leírtam, az ellenzéki újságírás és álhírgyártás nem elég nyomozáshoz vagy vádemeléshez.
Ha lenne egy nyúlfarknyi bizonyíték is, szerinted az ellenzéki sajtó nem kürtölte volna világgá?
Annyira komolytalan ez a vádaskodás!
reagens
@silber13: Ilyen elméleteket bárki tud gyártani. Mivel támasztod alá? Ezt olvastad valamelyik lapban? Könyörgöm. Ha állítottál valamit támaszd alá!
Eladott Ország
@reagens: 10:37; "És?" Ezért hívják politikai prostituált bandának/szektának (nem pártnak) a fideszt. Emellett, még közönséges bűnözők is, oligarchikus kleptokrácia, és mint ilyen börtönben fognak megrohadni, tekintettel arra, hogy nincs halálbüntetés!
Commenter
@verőce21: ne hasonlítsuk Athént Budapesthez. A gazdasági és politikai válság közepette is, Athén megkapta volna a rendezési jogot még szegényebben is, az olimpiai hagyományaik miatt. Csak mert egy foci és sportőrült kezébe került az ország, ne rendezzünk már olimpiát, ha EU-s tagországként ott parádézott a vezér diktátorok társaságában a nomád játékokon. Rendezze meg a nomád játékokat Felcsúton úgy is az az egyetlen szuperré fejlesztett kistelepülés az ország rovására.
reagens
@Eladott Ország: Tehát tolvajok és bűnözők a politikai vezetőink és börtönbe kerülnek. Gondolom ezt most alátámasztod tényekkel és bizonyítékokkal amiket Polt elhazudott és elhallgatott.
Mivel a demokrácia alapja a jogállam a büntetéshez törvénysértés kell és azt bizonyítani kell.
A kérdés csak annyi van e valami a ketedben vagy csak az ellenzéki sajtó mantráit ismételgeted?
Tessék itt a lehetőség megvádolnod akit akarsz.
verőce21
@Commenter: A hagyományok nem sokat számítottak a 100 éves évfordulón! Akkor igen, számított volna.
De ebben az elkorcsosult, anyagiasodott világban nincs tisztelete a hagyományoknak.
Budapest alkalmas és esélyes is olimpia rendezésére.
Commenter
@verőce21: Alkalmas lehetett volna ha mondjuk beértük volna Ausztriát, most ezt 2030-ra ígérik. Hát ha esélyes és alkalmas, akkor alkalmas Lome is.
silber13
@reagens: Stultus es qui facta infecta facere verbis cupias, Ezt már néhányszor a figyelmedbe ajánlottamui Nagy igazságok rejtőznek benne.
Eladott Ország
@reagens: ma 15:37; Nos tekintettel arra, hogy a fidesz szétb@szta a jogállamot, demokráciát, a fékek és ellensúlyok rendszerét éppen ezért, jelenleg a fidesz bűnössége nem bizonyítható, hiszen pont ezért csinálták. De a bukás elkerülhetetlen és eljön az idő, amikor a bíró így szól: bűnös álljon fel!
Eladott Ország
@verőce21: ma, 16:02; Ma nálunk jóval gazdagabb országoknak ( "csak" az ország méretét lakosságát tekintve) még véletlenül sem jutott eszébe az olimpia megrendezése. Mert ezen országokat nem az ellopható közpénz mennyisége vezérli!
kulabombaafityiszre
Eredetileg aztat mondta a kokós tomi,képes lenne egy olimpinát lerendezni,egyetértéssel.
reagens
@Eladott Ország: Miféle fékekről és ellensúlyokról beszélsz ami volt de már nincs?
silber13
@reagens: Nincs fék, meg ellensúly? Ügyesek vagytok fitymaszosok!:-))))))) Lebontjátok,ami nem a kedvetekre való! Lenullázzátok a jogállamot, mert a csúti víziló úgy akarja!
reagens
@silber13: Lennél olyan kedves nem alaptalan és bizonyítatlan általánosításokat pufogtatni vádaskodva?
Sorold csak fel konkrétan mi hogyan lett lebontva. Vagy nem tudod csak a Népszavát olvasod?
silber13
@reagens: Nem. Én a Kokogyilt szktam lapozgatni!:-)))
reagens
@silber13: Sajnos semmi konkrétumod nincs csak a szokásos szoclib sajtó mocskolódó vádaskodásai. Hát ez roppant karcsú és így hiteltelen is.
silber13
@reagens: Minden megszólalásod Hernádi remek könyvére emlékeztet. Szerintem onnan másolgatsz!:-)))
reagens
@silber13: Tévedsz. Egyszerűen gondolkodom és a törvényesség mentén vizsgálom a kijelentéseid.
Mondhatnánk azt is, hogy Orbán transzvesztita és pénzért árulja a testét, de mindenki ilyenkor valami konkrétumot követelne.
Én is olvasom az ellenzéki sajtót de nagyon hiteltelen az állandó kiabálásuk. Így én is bizonyítékot kérek ha már állítasz valamit. Egy újságíró agyalása egyébként nulla.
Hol vannak azok a bizonyítékok?
verőce21
@Commenter: (16:16) Utóbbi időben egyre több butaságot írogatsz! Szokatlan ez Tőled, de korábban is csak a szétszórtságodnak tudtam be.
Ne hasonlítsál egy szerény iparú, szegény, afrikai, kulturálatlan, "Rabszolgapart”-i várost - a 18. században az ewe nép alapította -, egy többezer éves, olimpiai hagyományokkal, kultúrával rendelkező európai városhoz. Ez cinizmus, a befogadó népeddel szemben is.
(Ez is csak azt bizonyítja, hogy sivatagi cigányokat és egyéb muszlimokat nem szabad beengedni és eltartani hazánkban, mert kitúrnak és ráadásul kígyókat melengetünk a keblünkön!) @Eladott Ország:
Commenter
@verőce21: Ha jogállamiságban Botswana beelőzött minket akkor miért ne példálózhatnék Togóval? Szegénynek szegények, mi is azok vagyunk EU-s viszonylatban, az egészségügy színvonala meg már elérte a harmadik világét, itt Közép Kelet Európa közepén. És miért is figyelmeztette az UNESCO is a kormányt, hogy mivé is tette kelet egykori Párizsát? Ha már rabszolgapart, rabszolgatörvényünk nekünk is van. Mi bajod az ewe és más afrikai népekkel? Gondolom, a bahreiniek a jordániai Naffa család, a szírek a kormány egyéb "sivatagi cigány" üzleti partnerei, kötvényes migránsai kevésbé zavarnak...
verőce21
@Commenter: Nem a jogállamiság alapján adják/ítélik oda az olimpia rendezési jogát!
verőce21
@verőce21: Hajolj közelebb! A lipsiknek befellegzett, hiába próbálkozol a nevükben.
verőce21
@Commenter: Hajolj közelebb! A lipsiknek befellegzett, hiába próbálkozol a nevükben.
Commenter
@verőce21: Gondolom, tanultak a Hitlernek adott berlini olimpia példájából, és a jogállamiság (liberalizmus) elutasítása, az illiberalizmus/keresztény szabadság stb."bevezetése" az, ami miatt orbán olimpiai álmainak befellegzett. Egyszer neki is befellegzik, idő kérdése, azt nem tartja hatalmában, senki sem.
Sivatagi hőmérsékletek vannak a pótlóbuszokon. Munkácsy festménynek van klíma, szerinted az olimpiai versenyekre tömegközlekedéssel utazók ezt jól bírnák? Máshol polgármesterek már megbuktak volna, ha nyaranta pályafelújítás címén ezt művelnék az utasokkal.
verőce21
@Commenter: A Mercedes-gyár klimatizált, elektromos buszokat szállít ingyen, bemutató daraboknak! (pl. 30-at!)
A legtöbb valamirevaló kórházban, a hotelépülek már mind klimatizálva vannak. Persze a bontásra ítéltek nem!

Szegény Orbán, most meg ez az Orbán-Hitler hasonlat? Volt már egy pár! A lipsik (liberális posztkommunisták selejtes ivadékai) csúfos kudarca a tudatlansággal párosult arrogancia befellegzett mintapéldája!
De nálad? - A muszlimok a saját kultúrájukat akarják a befogadó ország kultúrájává és törvényeivé tenni.
lásd. Pl.: Dánia, dán Bejrút
verőce21
@Eladott Ország: Nem tudom érdekli-e, nem vagyok naprakész, én kint voltam délelőtt a Dunán evezni. :)
csak úgy....
@Eladott Ország: A hazudós tutajos evezni volt a Dunán és ebböl kifolyólag , nem naprakész! :) Teccik érteni...,ott nem mükszik a GPesze. :)
csak úgy....
@verőce21: edzünk-edzegetünk,igazmondó tutajos elvtárs?:) akkor gyünni is fog, az a régen várt olimpina...
cikicakk55
@verőce21: Tegnap 13:14

Ha te így értelmezed,akkor igen. Mikor még én dolgoztam én meg az akkori nyugdíjasokat tartottam el.Ez már nagyon régóta így megy,hogy az aktív dolgozók teremtik meg a nyugdíjasok nyugdíját az adójukból.Cserébe őket meg a gyerekeik fogják eltartani az Ő adójukból.Arról egyetlen nyugdíjas sem tehet,hogy a mi fizetéseink sokkal kevesebbet érnek most,mint amit akkor értek.Részemről úgy érzem mindent megtettem,hogy megérdemeljem azt a kevés havi nyugdíjat amit kapok.Nekem még a 100.000 ft-tól is messze van a nyugdíjam,nem,hogy a kormány által kiszámolt átlagnyugdíjtól. Nem tudom te mennyi idős vagy,de azon felül,hogy leperkáltuk a szüleink,nagyszüleink nyugdíját,felneveltünk az országnak két diplomás gyereket is.
csak úgy....
@cikicakk55: Nem kéne komolyan venned a pökhendi,prosztót!
verőce21
@Eladott Ország: (07:57) Számodra lehet, hogy már nincsen itt jövő - jelened sincs -, de a fiatalok számára igenis van Magyarországon jövőkép! Itt van mindjárt az életkezdéshez adott támogatás. És ezt bizonyítja, hogy egyre többen jönnek haza külföldről. Itthon nem többdiplomás mosogatói, vagy éttermi állás várja őket, hanem szakmájukban tudnak elhelyezkedni. Égető minden területen a munkaerőhiány, nem sorolom.
Eladott Ország
@verőce21: ma, 10:35; 1.2 millió magyar tervezi azt, hogy elhagyja az országot és külföldre költözik. A magyarok 71%-ának van olyan közeli barátja, vagy családtagja, aki már most külföldön él. Ez egy olyan probléma, ami minden generációt és minden társadalmi réteget érint. Az elvándorlásnak rengeteg oka van, de mind arra vezethető vissza, hogy nem működik az ország. Nem lehet megélni, rohad el az egészségügy, az oktatás, és folyamatosan távolodunk el Európától és közeledünk Moszkvához. Minden területen égető a munkaerőhiány, azért mert a munkaerő elhagyja az országot. A villanyt már rég lekapcsolták. Terjed is a sötétség .
verőce21
@Eladott Ország: "...minden generációt és minden társadalmi réteget érint - az elvándorlás.
Ez igaz, csakhogy ennek az eredője már hazafelé mutat, erről írtam!
Eladott Ország
@verőce21: Nem baj, nemsokára csak összeomlik az ország, oszt szarbán hívei óbégathatnak, hogy most miért? A fideszesek kapás válasza, hogy csak kalandvágyból mennek ki és vissza is jönnek. Ezt cáfolja az a tény, hogy a saját gyere haza programjukkal is mindössze 100 magyart sikerült külföldről hazacsábítani. Ott van a haza, ahol megbecsülnek. Ennyi!
verőce21
@Eladott Ország: "nemsokára csak összeomlik az ország"? - arra várhatsz! csak megérd azt a kort, azt kívánom.
Eladott Ország
@verőce21: Már összeomlott. Ez az ember az idő múlásával, mondhatni hétről-hétre hogyan növeli a totális nemzeti elhülyüléshez szükséges méreg egy főre jutó adagját, de mivel nem likenc évnyi szellemi nyomorba döntés végén, hanem egy újabb négyéves, az eddigiek logikus folytatásaként értelmezhető ciklus elején vagyunk, különösen érdemes figyelni. Csak az a baj, hogy közel 1 millió ember közben kivándorolt ebből a nagy sikertörténetből, ők nem rontják a statisztikáitokat, ellenben az a pénz, amit hazaküldenek, ugyanezeket az álstatisztikákat fényezik. Akárcsak a közmunka, vagy az eltörölt létminimum. Közben feléltétek a GDP 10%-át kitevő magánnyugdíjpénztári megtakarításokat, és egy rohadt, nulla hozzáadott értékkel bíró, országnyi összeszerelőüzembe pumpáljátok a közpénzt. Európa rekord áfáját basztátok a nyakunkba, kinyírtátok a középosztályt, a munkanélküliséget a munkaerőhiány tapossa agyon, hagyjátok elpusztulni a kis- és középvállalkozásokat, a szociális ellátórendszerből kivonultatok és bevonultatok a stadionokba. A 2022-ig lehívandó EU-s milliárdok nagy részét már idén szétosztottátok, és verdesitek a melleteket, hogy hasítunk. Miközben az uniós támogatások a GDP 6%-át teszik ki, 3%-os növekedéssel nézitek hülyének Európát úgy, hogy kilenc éve sereghajtók vagyunk a termelékenységet illetően, és a régió összes országa lekörözött. Estig sorolhatnám a tényeket, hogy miért nem jutunk egyről a kettőre, hogy miért hazugság minden szavatok.
uploads.disquscdn.com/images/5d4cda07a930f1d12e116754b46b7ae9db72a3634fe9e687fc1db20fe51b1c84.jpg?w=600&h=467
olkt.hu/wp-content/uploads/2019/08/67428304_572807036791408_8321245574015746048_n.png

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.