A másodfokon eljáró fellebbviteli licencadó bizottság pénteki ülésén helyben hagyta a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elsőfokú döntését, amely múlt hétfőn megvonta a Balmazújvárostól az NB II-es licencet.

A Balmazújváros másodfokon sem kapott licencet az NBII-be
Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

A szövetség honlapján közzétett ítélet értelmében a csapatnak nincs érvényes licence a 2019/20-as másodosztályú bajnokságra. Így a hatályos szabályzat értelmében a Balmazújvárossal szemben a szövetségnek további jogi eljárást kell lefolytatnia, amelynek végleges lezárultáig a klub maga dönthet arról, hogy csapata lejátssza-e soron következő mérkőzéseit. Az előző idényben a Merkantil Bank Ligában 17. helyen végzett Balmazújváros a vasárnapi nyitófordulóban gól nélküli döntetlent játszott a Siófok vendégeként.

Múlt hétfői döntésének bejelentésekor az MLSZ weboldala emlékeztetett: az európai szövetség gyakorlatát követve nemcsak a nevezést megelőző időszakban, hanem azt követően, a bajnokság megkezdése előtt, sőt a bajnokság teljes időszaka alatt is vizsgálja, hogy a klubok megfelelnek-e a licencelőírásoknak. A korábban megadott licenc visszavonható, egyes esetekben kötelezően visszavonandó, amennyiben a klub nem felel meg az előírásoknak.

A Balmazújváros honlapján egy nappal később közzétett indoklás szerint a licenc megvonásának oka az volt, hogy az előírt határidőig nem történt meg a klubot működtető kft. tőkepótlása.

(MTI)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.