Még július közepén emelt vádat Magyarország Ügyészsége az egyik olimpikon ellen nyelvvizsga-bizonyítvány hamisítása miatt.

Megszólalt a magyar olimpikon, aki hamis nyelvvizsgával próbált diplomát szerezni
Fotó: MTI/Kovács Tamás

A HVG kiderítette, hogy a sportoló nem más, mint Bor Barna, háromszoros olimpikon és világbajnoki ezüstérmes cselgáncsozó.

A dzsúdós a HVG-t lerázta, de a Nemzeti Sportnak már kénytelen volt elismerni, hogy ő az a korábban meg nem nevezett személy, aki lebukott a hamis angol nyelvvizsgájával. Mint elmondta, a szóbeli vizsgája megvolt, de az írásbeli nem jött össze, pedig sokszor próbálkozott vele. Nagyon el volt keseredve, ezért hozott egy rossz döntést.

De emberek vagyunk, s hibázunk, és én most vállalom is a hibámért a felelősséget. A végzést megkaptam az ügyészségtől, a pénzbírságot befizetem, valóban nem szép történet, de az én ügyem. Most a hírhajhászás érdekében sokan próbálnak leírni, úgy fogalmaznak egyesek, akik nem is ismerik a pályafutásom, hogy így nem lehetek példakép. Pedig sportolóként mindig becsülettel képviseltem az országot, rengeteget adtam a magyar dzsúdónak, a magyar sportnak, és ettől az esettől függetlenül én ugyanaz a Bor Barna vagyok. Az az ember, aki eddig is voltam, aki szereti a cselgáncsot, a munkáját, aki az edzőteremben tudásával, hozzáállásával igenis példát mutat a gyerekeknek. Azt hiszem, sok ezerszer fontosabb probléma van a világban, amivel foglalkozni lehetne.

- nyilatkozta Bor Barna.

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nezelodo
@Málna: Mond, miért van nektek állandó üldözési mániátok? Egyáltalán miért hiszitek, hogy mindenki támadja a kormányt? Igaz sok embert a padlóra küldtek az intézkedéseivel, engem is legalább kétszer, de mindig jól jöttem ki belőle, nem kellett a keserű kenyerét ennem a politikának. Csak azokat sajnálom, akiknek nem volt lehetőségük megvédeni magukat, és nem önhibájából kerültek nehéz helyzetbe. Orbánból pedig köztudottan hiányzik az empátia. Egy szemernyit sem tud együtt érezni az áldozataival. Közel voltam hozzájuk, és nem irigyeltem az egymással vívott élet-halál harcot, és az állandó rettegésüket is vigyorogva néztem, amikor attól féltek, hogy egyszer kiűzetnek a paradicsomból. A rendezőelv pedig sosem a politikai nézet volt közöttük, hanem a pénzre gyűltek, mint a dögre a legyek, a lenyúlhatóra a potya kiszolgálókra gyúrtak, és hogy hogy nem, mindig egy egy bankár volt a társaság középpontja.
Málna
@nezelodo: Nem tudom, mit jelent a többesszám, de nekem egyáltalán nincs üldözési mániám. Félreérthető voltál, és én félre is értettelek. Ennyi történt, nem több.
kokopelli
@Málna: ...lehet hogy valakiknél alap,valakiknél üzlet,de mindenki döntse el magának!Nem ismerek nyugati
országot,ahol az kötelesség lenne!Nem tud németül nem veszik fel,és az angollal stb. ugyanaz! Az ő dolga!
Semmi más csak "rosta" ill. akadály,ami azoknak kedvez akiknek van "léjük"!
Málna
@kokopelli: Nekünk eddig egy forintunkba sem került, hogy idáig jutott a gyerekem. És ha minden jól megy, a vizsga árát is visszakapjuk. Azt nem tudom, hogy máshol ez követelmény-e, de őszintén szólva nem is érdekel, mert teljesen egyetértek vele. Szűrjék csak ki azt, aki 12 év alatt nem volt képes annyi munkát beletenni a nyelvtanulásba, hogy levizsgázzon belőle, mert az nem való egyetemre.
kokopelli
@Málna: ...én sem voltam való a diplomámhoz?Annélkül sikerült a Siemens-nél (Erlangen) ill. egy beszál-
lítójánál sok-sok évet lehúzni,azért mert a főnök azt mondta,hogy majd megtanulom a tárgyalási szintet!T
ucatnyi kül. nemzetiségű kollégát ismertem meg,akik még azt sem tudták,hogy mi lehet az a nyelvvizsga!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.