A Ferencváros gól nélküli döntetlent játszott csütörtökön a litván Suduva vendégeként a labdarúgó Európa-liga selejtezőjének utolsó, negyedik fordulójában.

Döntetlent játszott Litvániában a Fradi – hazai pályán dől el a továbbjutás

A budapesti visszavágót jövő csütörtökön a Groupama Arénában rendezik 20 órától.

A párharc győztese a második számú európai kupasorozat csoportkörében szerepelhet, ami a Ferencvárosnak ezt megelőzően 15 éve sikerült.

Európa-liga, selejtező, 4. forduló, első mérkőzés:

Suduva (litván)-Ferencváros 0-0

-------------------------------

Marijampole, 6000 néző, v.: Schüttengruber (osztrák)

sárga lap: Zivanovic (87.)

Suduva:

-------

Kardum – Svrljuga, Kerla, A. Jankauskas, Hladik, Zivanovic – Matulevicius, Verbickas, Topcagic (Vezevicius, 92.) – Renan (E. Jankauskas, 78.), Tadic (Gotal, 70.)

Ferencváros:

------------

Dibusz – Lovrencsics G., Blazic, Dvali, Heister – Nguen (Bőle, 87.), Sigér, Skvarka (Varga, 76.), Haratin, Zubkov – Boli (Priskin, 67.)

Valamelyest jobban kezdett a litván bajnok, de a Ferencváros hamar rendezte a sorait, így kiegyenlítetté vált a mérkőzés, miközben a vendégcsapat birtokolta többet a labdát. A kezdeti bizonytalankodás után a zöld-fehérek kiválóan szűrték a hazai akciókat, így a Suduva nemigen jutott el Dibusz kapujáig, azonban a Ferencváros támadásaiból is hiányzott a kreativitás, így nem született gól a szünetig.

A folytatásban fokozódott a magyar együttes mezőnyfölénye, ugyanakkor helyzetekben ez nem nyilvánult meg, mert a litvánok továbbra is szervezetten védekeztek, támadásokra ezzel együtt nem futotta az erejükből. Az utolsó negyedórában a Ferencváros mindent megtett a győztes gól megszerzéséért, akadtak helyzetei is, de a litván kapusnak nem kellett bravúrt bemutatnia, hogy megóvja kapuját, így a jövő csütörtöki, budapesti visszavágóra maradt a döntés.

Forrás: MTI

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
No comment! Megérte, nem!?!?!
Még occóra is sikeredett.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.