2004 után került ismét főtáblára a Fradi az európai kupákban. A Vidi tavalyi szereplése után ismét van magyar az EL 48 legjobb csapata között. Délután jön a sorsolás. 

A Ferencváros eddig több mint egymilliárd forintot keresett azzal, hogy a labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtező első fordulójából indulva bejutott az Európa-liga csoportkörébe.

Európa-liga: Eddig több mint egymilliárd forintot keresett az FTC

A ferencvárosi játékosok örülnek a második gólnak a labdarúgó Európa-liga 4. fordulójában játszott Ferencváros-FK Suduva (litván) visszavágó mérkőzésen a Groupama Arénában 2019. augusztus 29-én. A Ferencváros 4-2-re győzött. MTI/Koszticsák Szilárd

Az európai szövetség (UEFA) honlapja szerint a magyar klub a BL-selejtező első három körében összesen 1,14 millió eurót (376 millió forint) gyűjtött, az Európa-liga-főtáblára jutásért pedig további 2,92 millió eurót (964 millió forint) kap.

A második számú európai kupasorozat csoportkörében minden győzelemért 570 ezer eurót (188,2 millió forint), és minden döntetlenért 190 ezer eurót (62,7 millió forint) fizet az UEFA. A csoportgyőztesként továbbjutó csapatok 1 millió eurót (330 millió forint), a második helyen továbblépők 500 ezer eurót (165 millió forint) kapnak. A klubok bevételét a jegyeladásból befolyó összeg és a televíziós közvetítési díjak is gyarapítják.

Az Európa-liga összdíjazása a mostani szezonban 560 millió euró (185 milliárd forint).

A MOL Fehérvár FC az előző idényben több mint 10,5 millió eurót (3,4 milliárd forint) keresett azzal, hogy a Bajnokok Ligája-selejtező negyedik fordulójából átkerült az El-csoportkörbe, majd ott a harmadik helyen végzett.

A 2019/20-as csoportkör sorsolását 13 órakor tartják Nyonban.

Az EL-meccseket a Sport1 közvetíti majd, ahogy a sorsolást is.

Forrás: MTI, Index

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

luiz
Nagy valami. Jó ha a 2 ballábasak 1 havi fizetése + egyébb kiadás kijön belőle, a fenmaradó 11 hónapot meg fizetjük mi, ha tetszik, ha nem
Yoda69
Csak 15 evet kellett varni.
A nagy leszereples meg ezutan jon, ugyanugy mint 15 eve.
justhpeter
Mi lehetne ott a Puskás Akadémia. Arról nem beszélve, hogy ha a bíró a két mau 11.est nem ítéli meg, akkor most nemzeti gyász lenne.
namihami
Jöhet az eddigi szerény bérek jelentős növelése. A mutatott játék és a legyőzött sztárcsapatok ezt fényesen igazolják.
Ndm olyan sok ez a pénz, hogy ne lehetne 2-3 hónap alatt, egy ilyen képességű társaságnak, a lövé se..ére verni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.