A világbajnoki ezüstérmes magyar női válogatott első mérkőzésén 17-16-ra legyőzte a lengyeleket pénteken a debreceni 3x3-as kosárlabda Európa-bajnokságon, ezzel bejutott a vasárnapi negyeddöntőbe.

A lengyelek győzelmi kényszerben léptek pályára Károlyi Andrea szövetségi kapitány együttese ellen, ugyanis első meccsükön 21-4-re kikaptak a címvédő franciáktól, márpedig két vereséggel már biztosan nem juthattak tovább.

A Theodorán Alexandra, Papp Klaudia, Goree Cyesha, Medgyessy Dóra alkotta válogatott három perc alatt csak egy pontig jutott, és 5-1-es hátrányba került. A mérkőzés derekán viszont a debreceni születésű Medgyessy duplájával már 6-5-re vezetett a csapat, majd Theodorán távoli találatával két perccel a vége előtt 11-11 volt az állás.

A hajrát aztán a magyarok bírták jobban, és egy ponttal nyertek, ami azt jelenti, hogy a lengyelek két vereséggel befejezték szereplésüket az Eb-n, a házigazdák pedig az esti meccs eredményétől függetlenül ott lesznek a vasárnapi negyeddöntőben.

A magyar csapat 21 órától a címvédő Franciaországgal találkozik a debreceni Nagytemplom előtt felépített alkalmi pályán. A trióból az első kettő – vagyis ez a két csapat – jut tovább a nyolc közé.

A 3x3-as kosárlabdában tíz percig vagy 21 pontig tart a mérkőzés, amelyet egy palánkra vívnak a háromfős (egy cserelehetőséggel rendelkező) csapatok. Minden dobás egy pontot ér, kivéve a messzebbről dobottakat, amelyekért két pont jár. A meccsenkénti egy időkérésnél csak a játékosok lehetnek jelen, a szövetségi kapitány nem.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.