A magyar labdarúgó-válogatott 2-1-es vereséget szenvedett Montenegró vendégeként a csütörtöki barátságos mérkőzésen Podgoricában.

A második félidőre csődöt mondott a válogatott: vereség Montenegróban

Marco Rossi szövetségi kapitány csapata már a második percben vezetést szerzett Holender Filip találatával, a hazaiak viszont előbb a 32. percben Nebojsa Kosovic révén egyenlítettek, majd a győztes találatukat Stefan Mugosa szerezte 11-esből a 75. percben.

A magyarok három újoncot avattak a kezdő Gazdag Dániel, illetve a csereként beállt Ferenczi János és Sigér Dávid révén, utóbbi lett az ezredik játékos, aki pályára lépett a nemzeti együttesben.

A magyar válogatott továbbra is nyeretlen Montenegró ellen: egy döntetlen mellett másodszor kapott ki. A hazaiak kispadján győzelemmel debütált Faruk Hadzibegic szakvezető.

A magyar csapat hétfőn Szlovákiát fogadja sorsdöntő Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésen a Groupama Arénában.

Eredmény:

Montenegró-Magyarország 2-1 (1-1)

---------------------------------

Podgorica, 4000 néző, v.: Dimitar Meckarovski (macedón)

gólszerzők: Kosovic (32.), Mugosa (75., 11-esből), illetve Holender (2.)

sárga lap: Holman (60.), Lang (74.)

Montenegró:

-----------

Mijatovic (Petkovic, a szünetben) – Marusic (Mugosa, 55.), Simic (Lagator, 66.), Tomasevic, Radunovic – Vukcevic (Jankovic, 77.) – Boljevic, Kosovic (Hocko, 59.), Savicevic, Haksabanovic (Jovovic, 72.) – Beciraj

Magyarország:

-------------

Dibusz Dénes – Bese Barnabás, Lang Ádám, Baráth Botond (Willi Orbán, a szünetben), Korhut Mihály (Ferenczi János, 61.) – Gazdag Dániel (Kovács István, a szünetben), Holman Dávid (Varga Roland, 64.) – Németh Krisztián, Kleinheisler László (Sigér Dávid, a szünetben), Nagy Dominik (Dzsudzsák Balázs, 69.) – Holender Filip

Nagyszerűen kezdett a magyar válogatott, ugyanis első támadásából gólt szerzett Holender révén, aki először volt eredményes a nemzeti együttesben. Nem sokkal később pedig Holman keresztlécre lőtt egy szabadrúgást. Az álmosan kezdő hazai csapat aztán felébredt és a tizedik perctől átvette a játék irányítását, s bár kétszer Dibusz bravúrosan védett, a harmadik ziccert – egy gyönyörű támadás végén – már ő sem háríthatta, mert a korábban Újpesten is futballozó Kosovic kilőtte a bal sarkot. Az egyenlítést követően valamelyest megint aktívabbá vált Marco Rossi szövetségi kapitány csapata, így mindkét fél előtt adódott kisebb-nagyobb lehetőség, de az eredmény nem változott a szünetig.

A második félidőt is a magyarok kezdték jobban, ám Sigér és Kovács próbálkozását is védte Petkovic. A kezdeti vendégrohamok után nagyon visszaesett a meccs színvonala, de ehhez nagyban hozzájárult a sok csere is, ami miatt nem alakult ki folyamatos játék, egyedül Dzsudzsák szabadrúgása volt veszélyes ebben a periódusban. Az utolsó negyedórához közeledve Montenegró váratlanul 11-eshez és ezáltal vezetéshez is jutott. A hajrában igazi helyzetei a hazaiaknak voltak, akik többször átrohantak a kinyíló magyarokon, azonban Dibusz bravúrjainak köszönhetően nem született újabb gól.

(MTI)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

laja70
A nagyképú nyilatkozatok ellenére a szar az szar marad, bármilyen díszcsomagolásba is helyezik!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
papa.49
@Yeromos: Végül is ezen a szinten ahol ma a magyar foci áll a JÁTÉKOSOKNAK KELLENE FIZETNI A SZURKOLÓKNAK, HOGY MEGNÉZZÉK A MECCSEIKET !!!
Eladott Ország
Nem épül elég stadion, és azok is, amelyek megépülnek túlzottan olcsóak. Kevés az a 15-20 millió Ft/hó, amit adómentesen kapnak a focisták a második osztályban. Többet kell a focira költeni, kevés az évi 2-300 milliárd! Többet kell elvenni az oktatástól és az egészségügytől, hogy rendesen jusson focira! Montenegró lakossága 622.000 fő. Valahogy jobbak az Akadémiáik. Hogy miért hívjuk akadémiának a focisulikat, az rejtély, Lehetne Lomonoszov is. A válogatottunk is pont annyira jó, mint a kormányunk. A színvonal adott.
kokopelli
@Eladott Ország: ...azért "Akadémia" mert "reál vagy humán" diplomát ad! A foci mellékes! Elég ha az alap-
tételt ismerik: "Az egész két gömb körül forog! A lényeg az,hogy kissebb gömböcskét a nagyobbra helyezik,és az
első rúgás után mindig a kicsit kell lábbal vagy fejjel eltalálni,ill. bejuttani az ellen kapujába!"
balos
Támogatom,hogy a magyar foci felkerüljön a hallhatatlanok táborába,ahol olyan sötét van,hogy élvezni lehessen a "játékukat"!
Lepényleső
Pedig állítólag ez a válogatott minden pénzt megér,- kivéve az árát?
Borsodi
Ez várható volt,ha nincs állóképességünk,pofázással nem nyerhetünk,de van az a pénz, hogy a szlovákok kikapjanak.Ha kikapunk javaslom szántsák fel a pályákat és ültessék be.A játékosokat meg kőbányába.
www.youtube.com/watch?v=1569hItRvSA

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.