A címvédő Ferencváros 4-0-ra nyert Pakson a labdarúgó OTP Bank Liga hatodik fordulójában, szombaton.

A találkozó előtt Böde Dánielt köszöntötték, aki először lépett pályára előző csapata, a Ferencváros ellen azt követően, hogy nyáron hét év után visszatért Paksra. A csapatkapitány a Paks színeiben a 150., összességében a 350. élvonalbeli összecsapását játszotta.

A mérkőzés elején hol az egyik, hol a másik együttes irányított, mindkét kapusnak egy kisebb védést kellett bemutatnia. Fél óra után érezhetővé vált a fővárosiak mezőnyfölénye, amely gyorsan gólokká is érett: előbb Nguen kiugratása után Zubkov volt eredményes, majd a norvég szélső használt ki egy nagy paksi védelmi megingást. Noha a Paks előtt is adódott nagy lehetőség a szünetig Könyves révén, a hazai csapat nem tudott faragni a hátrányából. Sőt, Szabó szabálytalansága után Varga Roland büntetőből gyakorlatilag eldöntötte a három pont sorsát.

A fordulást követően is a Ferencváros uralta a játékot, amelyet sok apró szabálytalanság tördelt. A fővárosi együttes a második játékrészben már a hétközi kupaszereplésre tartalékolt – bár Varga révén szabadrúgásból növelni tudta előnyét –, a hajrára tíz főre fogyatkozó Paks pedig nem tudott élni kevés kínálkozó lehetőségével.

(MTI)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.