Az újonc Zalaegerszeg házigazdaként 3-1-re legyőzte a Paks csapatát a labdarúgó OTP Bank Liga hetedik fordulójának szombati játéknapján.

A tolnaiak még soha nem győztek bajnoki meccsen a zalaiak otthonában. A ZTE ezt megelőzően legutóbb 2011 májusában nyert hazai pályán élvonalbeli bajnokit.

Nem sokáig ismerkedtek, tapogatóztak a pályán a csapatok, hiszen Böde Dániel már a tizedik percben vezetést szerzett a vendégeknek. A korábbi válogatott középcsatár első gólját szerezte, amióta ismét a paksiakat erősíti. A tolnaiak színeiben legutóbb 2012 májusában volt eredményes.

A hazaiak sokat tettek az egyenlítésért, ami Radó András jóvoltából a 26. percben sikerült is, majd Stieber Zoltán első NB I-es góljával a zalaiak vezettek a kiegyenlített első félidő után.

Könyves Norbert a hatvanadik percben óriási helyzetet hagyott ki, a másik oldalon Nikola Mitrovic tíz perccel később nem hibázott, és eldöntötte a meccset a hazaiak javára. A paksiak ráadásul csakhamar megfogyatkoztak, mert a Kocsis Gergő elleni szabálytalanság miatt Böde Dánielt azonnali piros lappal kiállították.

A ZTE sokkal többet tett a győzelemért, főleg a második félidőben, így teljesen megérdemelten jutott a három ponthoz.

(MTI)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.