A magyar labdarúgó-válogatott 3-0-ra kikapott csütörtökön a világbajnoki ezüstérmes horvát csapat vendégeként a spliti Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésen.

A horvátok egy félidő alatt letarolták a magyar válogatottat

A horvátok 2004 óta, három döntetlen és egy vereség után először győzték le a magyarokat, akik ebben a párharcban továbbra is nyeretlenek idegenben.

A magyarok az éllovastól elszenvedett vereséggel továbbra is harmadik helyen állnak, de megmaradt az esélyük az Eb-részvétel kiharcolására, mivel a második szlovákok a Wales elleni döntetlennel csak egypontos előnyre tudtak szert tenni.

Marco Rossi szövetségi kapitány együttese vasárnap 18 órától a sereghajtó Azerbajdzsánt fogadja a Groupama Arénában, s mindenképpen nyernie kell, hogy esélye maradjon az első két hely megszerzésére.

Eb-selejtező, E csoport, 7. játéknap:

Horvátország-Magyarország 3-0 (3-0)

-----------------------------------

Split, Poljud Stadion, 35 ezer néző, v.: Daniele Orsato (olasz)

gólszerzők: Modric (5.), Petkovic (24., 42.)

kiállítva: Kleinheisler (56.)

sárga lap: Vida (31.), Barisic (44.), illetve Kleinheisler (18., 56.), Lovrencsics (82.)

Horvátország:

-------------

Dominik Livakovic – Tin Jedvaj, Dejan Lovren, Domagoj Vida, Borna Barisic – Luka Modric (Mateo Kovacic, 67.), Marcelo Brozovic – Ante Rebic, Ivan Rakitic (Nikola Vlasic, 74.), Ivan Perisic (Josip Brekalo, 60.) – Bruno Petkovic

Magyarország:

-------------

Gulácsi Péter – Lovrencsics Gergő, Kádár Tamás (Lang Ádám, a szünetben), Willi Orbán, Korhut Mihály – Vida Máté, Kleinheisler László – Dzsudzsák Balázs (Nagy Dominik, 60.), Holman Dávid, Sallai Roland (Varga Roland, 77.) – Szalai Ádám

I. félidő:

----------

5. perc: Kádár utolsó emberként kényelmesen túl sokáig várt saját térfelének közepén, így Luka Modric belelépett a passzába, majd egyedül vezethette a labdát Gulácsira, a Real Madrid aranylabdása nem is hibázott, a kapu bal oldalába lőtt (1-0).

24. perc: Lovrencsics hibáját kihasználva Rebic viharzott el a bal szélen, beadását követően pedig Petkovic az ötösről sarkalt a kapuba (2-0).

42. perc: Perisic jobb oldali beadása után Kádár nem találta el a labdát, a meglepődött Petkovic pedig úgy kapott bele, hogy a játékszer az égbe perdült, majd a magyar kapu jobb alsó sarkába pattant (3-0).

II. félidő:

-----------

54-56. perc: Kleinheisler felrúgta Rebicet a 16-os bal sarkánál. Perisic jobb sarokba tartó büntetőjét Gulácsi szögletre ütötte. Kleinheisler továbbra sem bírt magával, reklamálásért a játékvezetőtől megkapta a második sárga lapját, és vele együtt a pirosat is.

Igazi futballhangulat és telt ház fogadta a csapatokat a Poljud Stadionban, a horvát szurkolók piros-fehér kockákat jelenítettek meg az egyik hosszanti lelátón, míg a magyar drukkerek piros-fehér-zöld kartonokat emeltek magasba a nemzeti trikolort kirajzolva, a kerítésre pedig az alábbi szöveget függesztették ki: "három szín, mi éltet".

A magyar csapatot viszont nem tüzelte fel az atmoszféra, az első pillanattól rendkívül bizonytalan volt a védelem, támadásra pedig nem is futotta az erőből. A horvátok már a harmadik percben veszélyes támadást vezettek a jobb szélen, a negyedikben pedig Gulácsinak már védenie kellett. Kádár kapitális hibája után viszont már a Leipzig kapusa sem tudott segíteni, Modric nem hibázta el az ajándékba kapott ziccert. A hazaiak rendkívül magabiztosan futballoztak, Marco Rossi tanítványai elvétve találkoztak a labdával, az együttes indiszponáltsága szinte folyamatosan tetten érhető volt. A vendégdrukkerek a reménytelennek tetsző játék ellenére nem vesztették lelkesedésüket, folyamatosan buzdították a csapatot, alkalmanként pedig a magyar és az európai szövetséget szidalmazták.

Amikor – legalább két szöglet erejéig – már úgy tűnt, hogy kicsit kiszabadul a szorításból a magyar együttes, akkor a következő támadásból a horvátok ismét betaláltak. A második gól után a horvátok alaposan visszavettek az amúgy sem öldöklő tempóból. Ezáltal ebben a periódusban néha sikerült megtartaniuk a labdát a magyaroknak, azonban helyzete így is csak a horvátoknak volt, Gulácsi bravúrja kellett ahhoz, hogy ne nőjön a különbség. A szünet előtt Kádár újabb hatalmas hibájából mégis növelte előnyét a hazai csapat.

A második játékrészben is folytatódott a macska-egér harc és a magyar játékosok hibasorozata is. Kleinheisler előbb összehozott egy büntetőt, majd Gulácsi hiába hárította Perisic 11-esét, az Osijek középpályása szövegelésért megkapta második sárga lapját, így mehetett az öltözőbe. A magyar csapat szerencséje az volt, hogy a horvátok a biztos vezetésük birtokában nem erőltették a játékot, legjobbjaikat elkezdte lecserélni Zlatko Dalic szövetségi kapitány. Marco Rossi együttesének erejéből így egy-egy erőtlen támadásra is futotta, melynek köszönhetően a 68. percben először Sallai révén volt egy kaput eltaláló lövése. Az unalomba fulladó utolsó húsz percben a közönség hullámzással szórakoztatta magát.

Idejöttünk és úgy játszottunk, mint a nyulak. Öt-hat gyermeteg hibát követtek el a játékosok, ebből három gólt kaptunk. A sorozatos korai hibák pedig csak növelték a bizonytalanságot. Egyelőre nem tudok magyarázatot adni, miért történhetett

- értékelt Marco Rossi szövetségi kapitány, aki szerint irányítása alatt ez volt a válogatott legrosszabb mérkőzése.

Nagyszerű mérkőzést játszottunk az elejétől. A második félidőre kicsit visszavettünk, de ez érthető, energiát kellett spórolni a következő meccsre. Nagyon fontos három pontot gyűjtöttünk be, mert már csak egy siker választ el minket az Eb-részvételtől, amelynek megszerzésére elsőként vasárnap nyílik lehetőség

- mondta a horvát szakvezető, Zlatko Dalic.

Cikk- és címlapkép: MTI/Illyés Tibor

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kereső
A magyar fociba 2012 óta csak!!! a TAO-ból 500 milliárd forintot öntött a magyar kormány . Milyen szép eredményeket ért el vele!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
kereső
A magyar fociba 2012 óta csak!!! a TAO-ból 500 milliárd forintot öntött a magyar kormány . Milyen szép eredményeket ért el vele!
papa.49
@kereső: Ha valóban oda, és arra költötték DE EZ KIDOBOTT PÉNZ VOLT, a pohos csutitörpe végre ráébredhetne a régi igazságra !!!
Ezek akkor se tudnak focizni ha megfizetik őket !!!
Fantomasz
Egy EB selejtezőn ilyen amatör hibák tömegét 1xeűen nem lehet csinálni ! Ilyen rosszul footballozni nem lehet .:(((((((
Innentől 100 % -ot kell hozni ,kell 6 pont a kijutásért és még úgy sem biztos .
simmering73
Vagy megmókolja a csuti zöld asztalnál az azerbajdzsáni meccset vagy kellemetlen kilencven perc jön.
tudode
A focihoz nem értek, de van olyan érzésem, hogy begörcsölnek a magyarok a megfelelési kényszer tudata következtében, mivel a két ballábas átpolitizálta a focit is!!!
szép új világ
Kikaptunk! Na és, ki nem szarja le! Nekünk akkor is tízszer több (üres) stadionunk van.
.
kereső
@papa.49: Aszondod, hogfy kidobott pénz volt? Akkor hűtlen kezelés ( a megszavazó parlamenti képviselőknek is), hivatali hatalommal való visszaélés, költségvetés megkárositása- a la orbán. Van ennyi vagyona mészárosnak, csányinak...fussa.Ha visszafizetik még a büntetést is elkerülik, mondta Ibolya Tibor- a másik vádlott polt mellett.
görbetükör
Én ma már nem szeretem a focit.
Azonban azt el kell ismernem, hogy az ország vezetése, az ország sorsa ott van kicsiben a focipályán.
Stadionok épülnek, de a foci lezüllött. A foci is.
papa.49
@tudode: A baj az, hogy komoly milliós fizetéseket így is kapnak, akkor meg minek strapálják magukat !!!
kereső
@papa.49: Na ezek nem mondhatják el az örökbecsüt: " Kis pénz, kis foci...". Pont forditva, nagy pénz semmi foci.
papa.49
@kereső: Ha jól megnézed valamikor volt egyszerre több olyan játékosunk aki szinte bármelyik nagy csapatba befért volna !!!
Ma meg ha elmegy a fosista (nem véletlen) külföldre jó ha 3. osztályba felveszik tartaléknak !!!
EZEN A PÉNZ SE VÁLTOZTAT !!!
Eladott Ország
Az 1980-as évektől ( Baróti Lajos szövetségi kapitány óta ) nincs honi labdarúgás, csak kidobott közpénzmilliárdok lenyúlása eredmény nélkül. Egy nagybüdös rakás szar amit ezidáig csináltak!
nevemnick
Nem szeretem a focit, de ezt a meccset megnéztem. A véleményem, hogy az egész bagázst ki kellene rúgni a 3.14csába, és a válogatottba elég lenne a 19 megye III. osztályából egy-egy (hogy tartalékos is legyen) embert beválogatni.
Pénz is maradna, és valós lelkesedés is lenne.

:D
kolnidre
Az ország kormányának a teljesítményéhez képest ez a válogatott igenis jó mindenesetre szerettem volna látni a husáng purdé pofáját.
Clavigo
Gondolom,,lesz pofájuk,a kasszához járulni,,ezután a mutatvány után is...Rongylábú,buznyák,zselé-reklámok...Évi 500 milláig adómentes nyomoroncok... sztárocskák...
nemfideszes
Kádár Tamás – BMW X6 35d – 15 millió Ft
Guzmics Richárd – Porsche 718 Boxter S – 30 millió Ft
Dzsudzsák Balázs – Bentley Continental GT – 60 millió Ft
Szalai Ádám – Wiesmann GT MF5 – 70 millió Ft
Tőzsér Dániel – Ferrari F12 Berlinetta – 102 millió Ft
Clavigo
@nemfideszes: Ennyit minimum megérdemelnek a nemzethhünk heréi...Nem lehet mindenki politikus...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.