Változott a Japán Nagydíj végeredménye, miután kiderült, hogy a futam végét jelző fények egy körrel korábban kigyulladtak. Valamint ettől függetlenül büntették Charles Leclerc-t a Max Verstappen kicsúszását okozó balesetért, közölte az FIA (Nemzetközi Autós Szövetség).

Leclerc két büntetést is kapott – változott a végeredmény

A verseny 53 körös volt, de már az 52. végén felvillant a jelzés, így az utolsó kört végül törölték. Az élmezőny sorrendje emiatt nem változott, de a top10 vége igen. Az 53. körben ütközött Sergio Perez Pierre Gaslyval, előbbi a falban kötött ki, nem ért célba. Csakhogy a módosítás után mégis ő lett a 9., Nico Hülkenberg pedig a 10. Lance Stroll így kimaradt a tízből, hivatalosan 11.-ként zárt.

Leclerc 15 másodperc büntetést kapott utólag, ötöt, mert nekiment Verstappennek, tizet, mert utána a sérült autóval túl sokáig maradt pályán. A Ferrari első szárnyának bal első véglapja letört, a darab elkaszálta a mögötte haladó Lewis Hamilton autójának egyik visszapillantó tükrét. Nagyobb baj szerencsére nem történt, de az eset veszélyes volt. Leclerc kapott két büntetőpontot is a licencére.

A plusz idővel a hatodikról a hetedik helyre csúszott vissza, Daniel Ricciardo került eggyel előrébb.

(Fotó: MTI)

Forrás: Index

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.