A főpolgármester választási kampányában Karácsony Gergely még arról beszélt, hogy addig egyetlen stadion sem épül Budapesten, míg nincs minden kerületben CT-berendezés a kórházakban.

Karácsony feltételekkel ugyan, de akár felépítené az atlétikai vb helyszínét, közben országos mozgalom indult a 2023-as sportesemény "megmentéséért"

Karácsony Gergely főpolgármester a Főpolgármesteri Hivatal, Hol szabad vagy, otthon vagy – Budapest mindenkié! elnevezésű rendezvényén az 1956-os forradalom és szabadságharc 63. évfordulóján a Városháza parkolójában 2019. október 23-án. Fotó: MTI/Kovács Tamás

A 2023-as atlétikai VB-ért a Magyar Atlétikai Szövetség indított mozgalmat, hogy kampányoljanak a sportesemény megrendezése mellett, aminek a központi eleme a Csepel-sziget északi részére tervezett atlétikai stadion, amiről Orbán Viktor is azt mondta, hogy

ha nem akarja Budapest felelős vezetése, akkor nem lesz se vb, se stadionépítés.

Karácsony Gergely főpolgármester választási programjában azt írta, hogy nem lesz addig stadionépítés, amíg nem lesz minden kerületben CT a kórházakban. Az Index most azt írja, Karácsony újságíróknak szerdán azt mondta, hogy feltételekkel, de tudná támogatni a Nemzeti Atlétikai Központ felépítését.

Az RTL-nek pedig a következőket mondta Karácsony:

Az én álláspontom az, hogy erre a stadionra nincsen szükség, de örülök annak, hogy ha erről kialakul egy társadalmi párbeszéd, és nyitott vagyok arra, hogy ha azok a fejlesztések, amelyek Budapest számára különösen fontosak, és az én programomban szerepeltek, hogy ha ezek is felkerülnek a megvalósítandó fejlesztések listájára, akkor nyitott vagyok arra, hogy ebben az ügyben is esetlegesen az álláspontomon is változtassak.

Mint ismert a budapesti atlétikai vb mellett több hazai sportoló is kiállt. Baji Balázs gátfutó kezdeményezéséhez nemrég Hosszú Katinka is csatlakozott, amiről ITT írtunk.

Baji Balázs világbajnoki bronzérmes gátfutó válogatott társainak arcképével a Facebookon állt ki a vb-rendezés és az ezt lehetővé tévő stadionépítés mellett, és felszólította Karácsony Gergelyt, foglaljon állást az ügyben, támogatja-e a már elnyert világversenyek megrendezését. Baji Balázs kezdeményezése mellett Márton Anita fedett pályás világbajnok súlylökő és a sportági szakszövetség is kiállt – írta meg korábban az Infostart.

Forrás: Index, RTL, Infostart

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

relatív
Azért az elgondolkodtató, hogy a ma regnáló hatalom első körben az összes (!!!) atlétikai stadiont - a football pályák mindegyikén volt atlétikai futókör, így ott atlétikai versenyeket IS rendeztek/rendezhettek ! - tönkre vágta, majd jelentkezett világverseny rendezésére.

Annak elnyerése - kérdés milyen alapon, és milyen feltételek mentén kapta azt meg ?! , ha nincs pályánk ? !

Most aztán - hatalmas költséggel, minden egyéb szükséges támogatás elhagyása mellett - gyorsan fel akar építtetni egy horribilis összegért egy újat !

Eléggé indokolatlan módon most mint előfeltételként említve azt. Talán a még meglévő magyarországi atlétikai helyek IS megfelelően kiszolgálnák egy világverseny igényét, ha a magyar atlétika ezt a színvonalat nem IS nagyon reprezentálja, kevés kivételtől eltekintve... IS !

Talán meg kellene gondolnunk a pénzszórás további gátlásának lehetőségét IS ilyen lehetőségek figyelembe vételével IS !
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Kookas
nem ezt igérted de hát ez már megtörtént a rózsadombi választáskor is.
Kookas
@Kookas: ja és akkor még MSZP voltál egy szóval nem változtál semmit.
földlakó
@durbincs: Neked aki nem diktátor az "befosott".
Lepényleső
...amibe ha mi bele is rokkanunk meg legyen,sportolóink álmain folt nehogy legyen? Ezer hogy kedvét lelje,
két millió lelkét érte kilehelje?
evacica
Tele a hócipőm a sok sport létesítménytől, ami aztán kihasználatlanul rengeteg pénzen fenn kell tartani, vagy lerohad! Az iskolák a kórházak lepusztulva, de a lényeg, hogy Orbán hobbija ki legyen elégítve! A sportolóinknak meg üzenem, hogy a többséget nem luxus körülmények között kezelik, ha kormázba kerülnek, s nem ártana, ha néha gondolkodnának is, és gondolnának a többségre is.Üzenem ezt Hosszú Katinkának is, akinek eredményeit elismerem, de emberi magatartása hagy némi kívánni valót!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.