Oscar Tabarez szövetségi kapitány és Diego Godin csapatkapitány is megtiszteltetésnek nevezte, hogy a magyarok éppen az uruguayi labdarúgó-válogatottal játsszák pénteken a Puskás Aréna avatómérkőzését.

Uruguay-nak is megvan a véleménye a Puskás stadionról

"Szép és méltóságteljes a stadion. A város is tetszik, az emberek tisztelik a szépet és a múltat egyaránt. Az emberek finomakat esznek, kellemes zenét hallgatnak, láthatóan élvezik a város pezsgését. Itt tartózkodva még nagyobb kérdőjel számunkra, hogy Magyarország miért került ki a futballvilág vérkeringéséből, miért nincs jelen a világbajnokságokon, miért nincsenek játékosai a legjobb klubokban" – mondta a szakvezetői posztot 13 esztendeje betöltő Oscar Tabarez, aki szerint azoknak könnyebb visszatalálni az eredményes útra, akik rendelkeznek futballmúlttal.

Példaként éppen Uruguayt említette, ugyanis 2006-os kinevezésekor maga is feltette a kérdést, hogy hova helyezzék magukat a labdarúgás megváltozott világában. Úgy hiszi, sikerült választ találni, mert ma a nemzeti együttes nehéz ellenfél bárki számára.

"Hétéves voltam, amikor az 1954-es vb-elődöntőt az iskolában rádión hallgattuk. A magyarok akkoriban forradalmasították a futballt, és gólrekordot állítottak fel. Akkor ismertem meg Hidegkutit, Bozsikot, Kocsist vagy éppen Puskást, aki azon a meccsen sérülés miatt éppen nem játszott. Uruguay történetében pedig az volt az első világbajnoki vereség" – idézte fel a két gárda legemlékezetesebb összecsapását Tabarez, aki szerint nemcsak történelmi okokból fontos a pénteki találkozó.

A 72 esztendős tréner úgy vélte, remek állapotban vannak a játékosai, a céljuk pedig az, hogy stabilizáljanak bizonyos játékelemeket. Megjegyezte, jó néhány fiatalt behívott a keretébe, a kezdőtizenegyben hét-nyolc olyan játékos is lehet, aki két éve még nem volt a válogatott tagja. Ennek ellenére kijelentette, nyerni szeretnének, mint minden meccsen, noha a magyar csapat nem tűnik könnyű ellenfélnek.

"Jó lehetőség versenyképes európai válogatottal találkozni, amelyen ki lehet próbálni játékosokat és játékelemeket a jövőre kezdődő vb-selejtezőkig" – mondta Diego Godin, aki a fogadtatást szívélyesnek, a magyarokat pedig futballszeretőnek nevezte. "Az egész csapatnak megtiszteltetés pályára lépni a stadionavatón. Szép és látványos az aréna, az egyik legszebb, amelyben játszottam. Remélem, telt ház és jó hangulat lesz pénteken".

Az Internazionale védője szerint az uruguayi nemzet ezer szállal kötődik a labdarúgáshoz, amely a kultúrájuk része, s ez az egyik titka annak, hogy kis országként sikeres tudott maradni az 1930-ban és 1950-ben világbajnok válogatott, amely tavaly a vb-n és idén a Copa Americán is negyeddöntős volt, a világranglistán pedig ötödik helyen áll.

A magyar-uruguayi mérkőzés pénteken 19 órakor kezdődik, a kapukat már 16 órakor kinyitják, a nyitóünnepség pedig 17.30-kor lesz.

(Kép: MTI/Illyés Tibor)

Forrás: MTI

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Mary
@Pegero: már csak utak.kellenének a szép.sradionhoz. Ha jönnek a külföldi vendégek a reptérről, szétesik az autó alattuk.Kőbánya látvànya egyenesen lenyűgőző, remélem a 85 ös busszal nem utaznak mert azt hihetik nem Európaba vannak.
Én is sokszor megteszem ezt a távot, reptér-Örs Vezér tere és mindig szègyenkezem a külföldi ismerőseim előtt, hogy nekünk nincsenek rendes útjaink.Annyira ráz a 85 ös busz, hogy a hullámvasút kutyatöke hozzá, na persze kőbánya polgija is fideszes, mit is várhatnánk.
De viszont vannak szép stadionjaink tehetsègtelen focistákkal.
Tudom te most azt fogod ìrni, hogy minden rendben van, de előtte kèrlek menj már egy körz a 85 ös busszal Köbànyàn és ìrd le lègyszi milyen élmènyben volt részed!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
namihami
Mennyibe is van nekünk, adófizetőknek ez a lelkendezés?
Mi vetjük a pénzünket és a Füstös aratja a dicséretet. Jó üzlet---neki.
Mary
@Pegero: már csak utak.kellenének a szép.sradionhoz. Ha jönnek a külföldi vendégek a reptérről, szétesik az autó alattuk.Kőbánya látvànya egyenesen lenyűgőző, remélem a 85 ös busszal nem utaznak mert azt hihetik nem Európaba vannak.
Én is sokszor megteszem ezt a távot, reptér-Örs Vezér tere és mindig szègyenkezem a külföldi ismerőseim előtt, hogy nekünk nincsenek rendes útjaink.Annyira ráz a 85 ös busz, hogy a hullámvasút kutyatöke hozzá, na persze kőbánya polgija is fideszes, mit is várhatnánk.
De viszont vannak szép stadionjaink tehetsègtelen focistákkal.
Tudom te most azt fogod ìrni, hogy minden rendben van, de előtte kèrlek menj már egy körz a 85 ös busszal Köbànyàn és ìrd le lègyszi milyen élmènyben volt részed!!
Aki Én
@Pegero: hamarosan Ausztriát is leelőzzük...
karma1
Kar , hogy 72 eves korara mar ennyire elorehaladott az alzheimy-je,...:o(((( "Mindenki jokat eszik, zene szol mindenhol, pezseg a varos, csodas a stadion, es a magyarok szeretik a futballt"... Gondolom, azert a kezeloorvosa meg idejeben beadja neki a szurit... Nehogy hulyen meg vakon haljon mar meg...:o(((
Aki Én
Nyilván szakmailag és udvariasságból beszél így a stadionról. A többi valóban nem az ő dolga.
tudode
Ugyan a foci nem érdekel, de az alábbi cikk elolvasása után Uruguay csapatának fogok drukkolni amiatt, mert a mi hatalom. és pénzéhes hájpacnink a sportot is megszállta
.
----- Már gyerekszinten korrupció mérgezi a magyar futballt
.
www.atv.hu/belfold/20151119-mar-gyerekszinten-korrupcio-mergezi-a-magyar-futballt
.
Miközben a Puskáshoz hasonló szegény gyerekek nem jutnak lehetőséghez, csak túlsúlyban a gazdag haverok túlmozgásos, tehetségtelen gyerköcei!!!
sokanvagyunk
A magyar focisták nem csak 72 éve forradalmosították... - a szlogeneket is -, jó ideje így mondják: nagy pénz, kis foci.
Aki Én
@Eriksson: Mi ebben az érdekes? Nem stadionra vették fel, ráadásul nagy részét a fidesz költötte el. De, hogy jön ez ide, Ha Gyurcsány kiszórt az ablakon 100 ezer milliárdot, akkor orbán is költhet bármire? Gyurcsányt elzavartuk ezért, akkor most jöhet orbán? Egyik bűnnel mentegetjük a másikat? Ez hová vezet?
Eriksson
@Aki Én: No ez az. Elzavartuk, s újra itt van a kertek alatt, hogy elköltse mindazt, amit elmulasztott az utóbbi jó néhány évben. Csöbörből vödörbe.
Itt egy idézet arról a honlapról , ahol ez a kép megjelent:

A Puskás stadion átadásának margójára:

Ami a giga IMF hitelfelvételnél is nagyobb tragédia az az, hogy semmit nem építettek fel belőle. Még egy nyamvadt stadiont sem.
Hogy is építettek volna, amikor azzal a saját zsebeiket tömködték tele!
Na, ezek "korrupcióznak" és "stadionoznak" folyamatosan, és most ezek jöttek vissza a fővárost "vezetni".
Aki Én
@Eriksson: Aki ezt leírja, az védi a mai, sokszoros korrupciót. Tudniillik arról nem beszél, csak gúnyosan említi, mintha az nem lenne valóság. De, az!
De mégegyszer. Az IMF hitel megmaradt részét orbánék költötték el, ráadásul már túl voltunk a gazdasági világválságon.
Vagy esetleg a ,,hiteles, objektív, pártatlan" szerző említést tehetne a sokkal időszerűbb sok száz milliárdról, amit a korrupció miatt kell visszafizetnünk az Eu-nak.
Persze beszélhetünk a múltról, az elzavart kormányokról, a hibákról, amiket orbánék nemhogy rendbe nem tettek, el nem számoltattak, de tetézték.
Eriksson
@Aki Én: Messzire jutottunk az uruguay-i focielnök véleményétől. Kezdjük elölről.
Hol a pénz elvtársak?
advocat
Éljen itt. És más lesz a véleménye!
Mary
@Pegero: remèlem is , hogy Kari Geri megoldja az utakat, amennyiben az ő hatásköre, ha az adott polgármesterekre tartozik vagy az államra, akkor marad az igénytelenség az utakon is
Te mint fidesz fan, gondolom még sosem voltál még sehol külföldön,így te beéred a magyar szìnvonallal
Sajna a vezéred hóbortja miatt épül a stadion, ezért építetti mert neki ez tetszik, gyógyulni meg külföldre jár
fahrenheit451
oslakos felver gecik, a kutyakon kivul senkit nem erdekel a velemenyetek. del-amerika? huzzatok a picsaba harmadik vilag beli primitiv gecik
csak úgy....
@Pegero: a második 1/2 idöre sem kaptál egy 50% ost? nagyon megbízhatatlan lehetsz a fideszes berkekbee. gondolom,ha zödet látsz,akkor rögvest legelni kezdesz...
csak úgy....
@Pegero: a harmat ,hozzád képest egy svájci néger...,oszt csodákszó,hogy még csak képrü láttál pennát
csak úgy....
@Pegero: én is sírva röhögök rajtad...
surdilloFUJT
@csak úgy...: Hááááát te egy ritka barma vagy ennek a szerencsétlen országnak,reméljük nem tenyésztenek tovább,mert csak zombik lennének!!!
kokopelli
@Aki Én: a féligazság rosszebb,mint egy sumákolás! A Gyurcsány 50%-os kiadása,több mint az
Orbánék maradék lenyúlása! Fidesz axioma?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.