Az új Puskás Aréna kapujába az első gólt Uruguay lőtte a mérkőzés 15. percében. És a másodikat is, szintén az első félidőben. Ezt követően azonban szépítettek a magyarok a 24.percben. Ez az állás aztán maradt a mérkőzés végére is: Magyarország–Uruguay 1-2.

Az első találatnál Matías Vina adott kötényt Besének a bal oldalon, majd középre centerezett az érkező Cavaninak, aki négy méterről, becsúszva az üres kapuba lőtt. A 21. percben pedig Brian Rodriguez kapott indítást a bal oldalon, egy csellel becsapta Besét, majd kilenc méterről a bal felső sarokba tekert. 

A 24.percben aztán szépített a magyar válogatott. Dzsudzsák és Varga Roland összjátéka után az utóbbi középre centerezett, az érkező Szalai Ádám pedig 11 méterről, hajszálpontosan a bal alsó sarokba lőtt. Van már gyönyörű magyar gól is a Puskás Arénában – írja az Origo.

Marco Rossi szövetségi kapitány két újoncot is avatott, a 71. percben Szalai Attilát, míg a 75. percben Nagy Zsoltot cserélte be.

A magyarok történetük során először kaptak ki Uruguaytól, eddig egy győzelem mellett kétszer döntetlent játszottak.

A nemzeti együttes legközelebb kedden Wales vendégeként lép pályára sorsdöntő Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésen, ugyanis győzelemmel kijut a jövő évi, részben budapesti rendezésű kontinensviadalra.

A stadiont a mérkőzés előtt adták át hivatalosan is

Fürjes Balázs, a létesítmény építését irányító kormánybiztos azt mondta: "az átadás megtörtént azzal, hogy a szurkolók eljöttek, megtöltötték és birtokba vették az arénát". Kiemelte, hogy az építkezés 15 ezer magyar embernek adott munkát, a drukkereket pedig arra buzdította, hogy mutassák meg a válogatottnak, milyen lenne a hangulat, ha jövőre ebben az arénában játszhatna Európa-bajnoki mérkőzéseket.

A kezdő sípszó előtt Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke és Kubatov Gábor, a Ferencváros elnöke ünnepélyesen elbúcsúztatta a 97-szeres válogatott Gera Zoltánt, aki ma már az U21-es nemzeti együttes szövetségi edzőjeként dolgozik.

Forrás: Origo, Index, MTI

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jozefina
Ajjjaj!!! VIP páholyban mennyi szotyit köpködnek szét???
nevemnick
De hol vannak a szoláriumbarna gyerekek? :D
tudode
Kapja össze magát a pályatévesztett csuti csapata, ne hozzanak szégyent a migráncs Öcsi bácsi nevére, mivel azon túl, hogy nem rágják meg helyettük a kaját, mindent megkapnak, ami szem, száj ingere, csak tekergetni kell a gömböt a hálóba!!!
.
Mit is mondott Öcsi bácsi migráncs focistaként, talán Spanyolországban:
.
---- KIS PÉNZ - KIS FOCI, NAGY PÉNZ - NAGY FOCI
.
www.origo.hu/sport/futball/20061117kispenz.html
.
"""Még az ötvenes évek közepén, az álamatőrizmus időszakában szállóigévé vált a mondás, Puskás Ferenc mondata: "Kis pénz, kis foci, nagy pénz, nagy foci!" Hogyan vélekedett Puskás önmagáról, kortársai pedig róla.""""

.
(((( Ha ünneprontás, ha nem, azért őfőméltósága kódisként rástartolt keményen a meggazdagodott akkori disszidensekre, Soroson át Andy Vajdán keresztül Öcsi bácsiig!!! ))))
Rockxy
de csak eddig vezet, innentű én vezetek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.