Az uruguayi labdarúgó-válogatott 2-1-re legyőzte a magyar csapatot a Puskás Aréna pénteki avató mérkőzésén, melyet telt ház, 65 114 néző előtt rendeztek.

Kikapott a válogatott a Puskás Aréna telt házas avatóján

A közönség a Puskás Aréna avatóján játszott Magyarország – Uruguay barátságos labdarúgó-mérkőzésen 2019. november 15-én. MTI/Koszticsák Szilárd

A világranglistán ötödik dél-amerikai rivális Edinson Cavani és Brian Rodriguez góljaival bő húsz perc alatt kétgólos előnyre tett szert, majd a 24. percben Szalai Ádám lőtte az új stadion első magyar találatát, amellyel a végeredményt is beállította.

Marco Rossi szövetségi kapitány két újoncot is avatott, a 71. percben Szalai Attilát, míg a 75. percben Nagy Zsoltot cserélte be.

A magyarok történetük során először kaptak ki Uruguaytól, eddig egy győzelem mellett kétszer döntetlent játszottak.

A nemzeti együttes legközelebb kedden Wales vendégeként lép pályára sorsdöntő Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésen, ugyanis győzelemmel kijut a jövő évi, részben budapesti rendezésű kontinensviadalra.

Eredmény:

Magyarország-Uruguay 1-2 (1-2)

Puskás Aréna, 65 114 néző, v: Damir Skomina (szlovén)

gólszerzők: Szalai (24.), illetve Cavani (15.), Rodriguez (21.)

sárga lap: Kalmár (34.), illetve Coates (39.)

Magyarország:

Dibusz Dénes – Bese Barnabás, Baráth Botond (Szalai Attila, 71.), Lang Ádám, Korhut Mihály (Nagy Zsolt, 75.) – Vida Máté – Dzsudzsák Balázs (Kovács István, 53.), Kalmár Zsolt (Holman Dávid, 83.), Szoboszlai Dominik (Nagy Ádám, 68.), Varga Roland – Szalai Ádám (Feczesin Róbert, 60.)

Uruguay:

Fernando Muslera – Giovanni Gonzalez, Sebastian Coates, Diego Godin, Matias Vina (Diego Laxalt, 68.) – Brian Rodriguez (Gaston Pereiro, 82.), Rodrigo Bentancur (Matias Vecino, 52.), Federico Valverde (Lucas Torreira, 68.), Brian Lozano – Luis Suarez (Maximilian Gomez, a szünetben), Edinson Cavani(Cristian Stuani, 74.)

I. félidő:

15. perc: Vina úgy tudott meglódulni a bal oldalon, hogy kötényt adott Besének, majd tökéletesen tálalt a hosszú oldalon érkező Cavani elé, aki közelről könnyedén továbbította a labdát a kapuba (0-1).

21. perc: Suarez ugratta ki a 16-os bal oldalán Rodriguezt, aki egy lövőcsellel becsapta Besét, majd a hosszú sarokba csavarta a labdát (0-2).

24. perc: Dzsudzsák passzolt a 16-os jobb oldalán betörő Vargához, aki egyből, laposan középre adott, Szalai pedig 10 méterről állítgatás nélkül kilőtte a bal alsó sarkot (1-2).

A magyar szurkolók a stadion névadóját, Puskás Ferencet ábrázoló élőképpel fogadták a csapatokat, alatta pedig az a szöveg volt olvasható, hogy

két stadion, egy legenda, egy újabb történet kezdete...

Az uruguayi csapat a találkozó barátságos jellege ellenére komolyan vette az összecsapást, és húsz perc alatt két góllal is megterhelte Dibusz Dénes kapuját, egyúttal bebizonyította, hogy ez a felforgatott magyar védelem Willi Orbán és Kádár Tamás nélkül nem elég stabil. A belső védők, a négy nap múlva a cardiffi Eb-selejtezőn is kezdő Baráth Botond és Lang Ádám sem mindig állt a helyzet magaslatán, de mindkét támadásnál Bese Barnabás volt a "gyenge pont", Dibusznak pedig egyik találatnál sem volt esélye a védésre. A folytatásban aztán lendületesebbé vált a magyarok játéka, és egy szép támadás végén Szalai Ádám megszerezte a Puskás Aréna történetének első magyar gólját. A szünetig mindkét csapat előtt adódtak lehetőségek, gólra azonban ezek közül egyet sem sikerült váltani.

A szünetben a Budapesti Honvéd és a Real Madrid névadó legendájáról készített emlékvideót nézhetett a kivetítőkön a publikum, illetve közben kedvenc nótája, A nótás kedvű volt az apám szólt.

A folytatásban lendületesen kezdett a magyar válogatott, helyenként képes volt nyomást gyakorolni a jóval esélyesebb és jobb erőkből álló ellenfél védelmére, azonban komoly helyzetet nem sikerült kialakítani. A 60. perctől a sok csere elkezdte tördelni a játékot, amely ettől kiegyenlítetté vált. A csapatok többnyire mezőnyben futballoztak, a kapuk szinte egyáltalán nem forogtak veszélyben. Az egyetlen riadalmat az keltette a második félidőben, hogy Kalmár Zsolt megsérült, hordágyon vitték le a pályáról, azaz kényszerűségből kellett lecserélni. Izgalmak az utolsó percekben sem voltak, így egy jóval erősebbnek tartott riválistól elszenvedett minimális különbségű magyar vereséggel nyitotta meg kapuit a Puskás Aréna.

A lefújást követően a magyar szurkolók – miközben elénekelték a Himnuszt – a következő üzenettel bocsájtották útjára az együttest:

Győzelmet Cardiffban, júniusban itt találkozunk

Forrás: MTI

32 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Sámannus
Gratulálunk a győztesnek, hogy futballt is láthattunk ezen az estén, a többi meg szégyellje össze magát.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Sámannus
Gratulálunk a győztesnek, hogy futballt is láthattunk ezen az estén, a többi meg szégyellje össze magát.
Fantomasz
Meglátjuk kedden mi lesz 20 h Cardiff Wales -Magyarország
simmering73
Ezek szerint a döntetlent nem tudta megvenni a more. Csak egy "becsület"gólra tellett. Így viszont nyertem. 2,16-os odds volt,hogy mindkét csapat gólt lő. Ez egy stadionavatón minimum garantálható.
ila51
mi is tippeltünk itthon , az öregem 2 :0 jósolt , az én tippem jött be ...
fahrenheit451
meg soha nem kapott ki a magyar valogatott, uruguaytol, most sikerult a bena bandanak osszehozni. orban megint bukott. sargentini ota folyamatosan bukik, orban.
fahrenheit451
meg soha nem kapott ki a magyar valogatott, uruguaytol, most sikerult a bena bandanak osszehozni. orban megint bukott. sargentini ota folyamatosan bukik, orban.eXistenS
Rockxy
nem a részvétel a fontos, meg a győzelem, hanem az őszinte.
csak úgy....
úgy járt a puskás aréna az elsö útján, mint a titanic...
nagyon rossz ómen
namihami
Úgy sikerült 2:1-re égni, hogy az uruk tulajdonképpen 20 azaz húsz percet fociztak. A többi időben csak a jelenlétükkel és sétájukkal szolgálták meg a kialkudott bért.
Vajon hányat kapunk, ha ez nem csak felhajtás a Gazda hobbijának, hanem tétmeccs lett volna?
Ordított a tengés-lengés, akkor erősítettek egy kicsit, ha nagyritkán eljutott a magyar ""focicsapat"" a kapujuk elé.
A stadionról pedig csak annyit: közel 200 milliárd3rt sikerült egy, a focin (tehát hazai szinten semmi) kivül semmi egyébre nem használható Orbán-ketrecet építeni. De a haveri beruházók és kivitelezők köszönik szépen. És még a nagyon ritkán adódó esetleges teljes kihasználtság esetén félvárosnyi dugulással fog járni.
csak úgy....
@Pegero: szánalmasabb vagy mint egy statisztikai hivatalnok...
Yoda69
Ismet hoztuk a formát. Wells ellen 4es zakó lesz.
lusta
@Pegero: Drága sztrovacsek, kikapni a világranglista 5 helyezettétől, ahogy Ön írja, nem szégyen, na de a mutatvány, az bizony nagy szégyen.
Yoda69
Uruguay csapata igazi gentleman-kent viselkedett.
7-0-ra is tomhettek volna a magyar válogatottat. Valószínűleg tekintettel voltak Puskás emlékére ezért még engedtek is egy gólt nekunk. Aztan csak cicaztak velunk.
RonaGyuri
Bocsika összekevertem

véletlenül a párt központi napilapja két írását összeolvastam

Szóval két hírt összeolvasva: Balázs mondta, hogy melyik valamelyik „Gyalázatos, ahogy a bevándorláspárti ellenfél a nemzeti érdeket támadta”!!!
Mentségemre legyen szólva, hogy ezek a mocsok uruk, akik visszaélve a mi vendégbarátságunkkal alaposan elpáholták aranylábú fiainkat, igazából igazi migráncs-simogatók: igen nagyszámú náci-pribék bújt el náluk a II. VH után
Mary
@Pegero: règóta vagy itt a propelleren,eleinte még tudtàl kulturáltan írni, mi.lett veled? Ja , fidesz.
Remélem ha lesz vagy van gyereked és beteg lesz, és ne adj Isten nem fizetné a tb a kezelését, majd menj ki a meccsre és kéregesd össze a kezelése árát.Ebből.a stadion árából mennyi gyerek meggyógyulna, nem.kène hetente tarhálni a szülőknek.
Mentèl egy kört a 85 ös busszal? Vagy tanyàn élsz és nem tudsz Pestre feljönni? Azért ne légy Durbincs, attol kicsit többre tartalak. Régen èrveltèl, de most csak a mocskolódast csinálod.Ha ilyen nagy fideszes vagy, fejtsd már ki lègyszi, miert van nagyobb szüksèg egy stadionra mint egy kórhàura!! Azért nagy kár, hogy a vezér nem.orvososdit szeret játszani, talán akkor kórházak is épülnènek
Ez az agyhalott azt hiszi, ha új.stadiont èpít, akkor majd jobban fognak ficizni.
Az Union Berlin stadionját anno a szurkolók.építették, de nem is lehet össtehasonlítani az ő szurkoló tàborukat egyik.magyaréval.sem.
Ha pl.megnézed Európa nagy vàrosait, 2-3 stadion van, ellenben Budapesttel,ahol nem tudom.pontosan mennyi, de jóval több, Javasom hungaricumba bevenni a gyönyörű stadionok egy lepukkant vàrosban, rossz utakkal. Lehetne ez a magyarok.jellemzője.szép.hètvègét, kérlek
ha válaszolsz, ne linkelj be semmit, mert nem.nézem meg
simmering73
Miért, mire számítottak? Ha már az ikszbe nem mentek bele az uruguayiak. Dzsudzsák olyan átszellemülten beszélt,hogy még maga is elhitte, hogy annyira jó volt a magyar válogatott, hogy csak egy gólra tudták megverni őket.
justhpeter
Uruguay benézett hozzánk 20 percre. Ivott egy kávét, eljátszadozott a gyerekeinkkel, majd hazament.
koszpeko
Akkor lesz telthàz itt, ha valamelyik rocklegenda fellép.
Egy biztos vàlogatottunk teljesitménye nem fog kivonzani 67 ezer embert.
fahrenheit451
magyart csak magyarral lehet potolni - gondolta szomoruan magaban marco rossi angolul, olaszul, spanyolul, es franciaul
fahrenheit451
Degecen szulettem, idesanyam leanykori neve, nem Pötcz Borbala
fahrenheit451
agyhalal kozeli elmenyem van. nem, volt, hanem folyamatosan az van
nezelodo
@lusta: Ennek a Pegének folyton a Borkai teljesítményén járhat az esze, azért küldözget ilyen hivatkozásokat. Nem kellene hirdetnie a fideszes életérzést, elöntött már mindent a fijjuk mocska a választás előtt, és tudomásul vettük az ő kereszténységük mibenlétét is.
human
Még az új gigaaréna sem adott akkora ösztönzést a játékosoknak, hogy győzni tudjanak? Akkor mit várjunk ez után?

A futballt a köz számára addig tartom hasznosnak amíg a település egyszerű kis gyepes pályájának szélén iskola után a gyerekek ledobják a nehéz iskolatáskát és elkezdik rúgni a bőrt SAJÁT ÖRÖMÜKRE. Ez támogatandó. Erre nem sajnálom a pénzt.
De amint az egész átmegy egyesületi szintre már elromlik az egész. Egyszerűen nincs arányban az állami támogatás mértéke a teljesítménnyel. De nem csak ez a gond. Nem azok kerülnek pályára akik tehetségesek, hanem akiknek az apja pénzeli a klubot (vagy az döntéshozót). Ezen a szinten a futballt átitatja a korrupció, mint mindent ebben az országban.
namihami
Csak a pontosság kedvéért:: az ingyenjegyesekkel teltházas megnyitón.
szép új világ
Itt csak egy esetben született volna magyar győzelem, ha a válogatott a felcsúti akadémiával játszik.
cikicakk55
Azért jó lenne tudni,hogy abból a telt házból mennyi volt ingyen jegyes,mennyi volt akiknek fizettek,hogy egyáltalán kimenjenek? Az átlag Magyarnak akkor sem lenne pénze a foci jegyekre,ha érdemes lenne magyar meccsekre kimenni. Szomorú ez,hogy Magyarország cirka 40 éve képtelen egy normális csapatot elő állítani. Na de miért is csodálkozom? Unokám 6 éves korától 11 éves koráig focizott.Az edzője szerint tehetséges volt a gyerek,de született egy húga,aki elérte azt a kort,hogy Ő is szeretett volna valamit sportolni. A foci kiadás a szülőknek a tagdíjjal együtt kb 60.000 ft volt.Ugyan is a busz kibérlését( már ha sikerült buszt szerezni) azt a szülők fizették,ha a gyerekeknek vidéken,vagy másik városban volt meccsük.Busz híján a szülők szállították a gyerekeket a meccs színhelyére. Szülők fizették a mezeket, a cipőket,az edző cipőket,a lábszárvédőt,stb. Mikor Ők fogadtak vendég csapatot,szintén a szülők dobták össze a pénzt,a vendég csapat üdítőire,szendvicseire. Így mikor a kislány unokámat beíratták táncolni,a kisfiút ki kellett venni a csapatból,mert a két kiadás már sok volt.Nem dicsekvés képen írom,de tényleg tehetséges volt a gyerek és el tudom képzelni hány nagy tehetség bukik el,a szülők fizetés képtelensége miatt. Nem a sok felnőtt botlábút kéne támogatni,hanem a tehetséges utánpótlást. Bár milyen gazdagok a szülők,a tehetségtelen gyerekből soha nem válik igazi focista.
cikicakk55
Ez a fénykép a telt házas stadionról kísértetiesen hasonlít,arra az M1-en leadott híradóra,amin fényképekkel igazolták milyen rengeteg ember hallgatta Orbán Viktor beszédjét.Arra nem számítottak,hogy helikopterről is videózzák az összejövetelt és ott látszott,hogy csak annyi ember volt,amennyi a fénykép alapján tömegnek tűnt.Persze a helikopteres filmet nem az M1-en adták le,hanem az akkor még Simicskához tartozó Hír-tv-n Így derül ki,hogy a több tízezer ember alapjában véve,jó ha 500 embert jelent.Persze ezt megcsinálták fordítva is.Tavaly a választások után,mikor több mint 100.000 ember tüntettet Pesten( sok vidéki városból is tele autóval mentek fel emberek) az M1 tv a menet legvégét filmezte el,ahol tényleg csal a lemaradozottak,az idősebbek,vagy az épp csatlakozók látszódtak.Akkor is a helikopteres felvétel bizonyította,hogy bizony jóval több volt ott,mint az beakarta adni a kormány média.
tudode
Hogy hogy a keresztapú nem ajnározta az átadáson a legalább 20. betonszarkofágját, csak az MLSz uzsorása méltatta
.
----- Csányi Sándor: "jó meccset játszottunk a szép új stadionban"
.
propeller.hu/sport/3476395-magyarorszag-uruguay-2
.
Ez olyan bevegyük, ne vegyük be, oszt' vegyék már be kérem, csak meg ne harapják!
.
Közben lehet, hogy őfélesége rítt!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.