Óriási hatással volt a magyar labdarúgó-válogatott tagjaira az új Puskás Aréna atmoszférája, erről és az esélyekről beszéltek a Blikk interjújában.

Szalai Ádám: A pályán akarjuk átélni az Eb-hangulatot

Fotó: Matthew Ashton – AMA/Getty Images

Az olasz Marco Rossi (55) szövetségi kapitány által vezetett nemzeti együttes ugyan 2-1-re alulmaradt a világranglistán 5. Uruguayjal szemben, ám a játékosok annyira élvezték a több mint 60 ezer szurkoló buzdítását, hogy ezt a 2020-as, részben budapesti rendezésű Európa-bajnokságon is át szeretnék élni, mint házigazda csapat.

Ez olyan út kezdete, amelyen mostantól minden adott, hogy komoly történelmet írhasson a válogatott. Ezt a hangulatot egyelőre még nem tudtam feldolgozni, jelzőket sem találok rá, elképesztő, milyen atmoszférát teremtett a kilátogató mintegy 65 ezer ember. Nem szeretek üzengetni a szurkolóknak, de azt megígérhetem, hogy kedden a szívünket-lelkünket kitesszük, és nagyon remélem, sőt biztos vagyok benne, hogy három ponttal térünk haza – jelentette ki Dzsudzsák Balázs (32), a válogatott csapatkapitánya.

A Puskás Aréna első magyar találatát Szalai Ádám (31) rúgta. Cardiffban sokkal fontosabb gólt szerezhet csapata idegenbeli Európa-bajnoki-selejtezőjén, amelyen, ha nyer, Eb-re jutást ünnepelhetünk. Akkor is marad még remény, ha nem szerzünk három pontot, bár az út nehéznek tűnik: a már biztos Nemzetek Ligája-pótselejtezős indulás során kell megnyerni egy elődöntőt, majd a playoff fináléját, egyelőre ismeretlen riválisokkal szemben.

Megtisztelő volt ennyi ember előtt futballozni, főleg itthon. Játszottam a régi Puskás stadionban is, mindig büszkeséggel tölt el, ha a hazámat képviselhetem, így ezúttal is nagy érzelmek szabadultak fel bennem. A pályán akarjuk átélni az Eb-hangulatot, ennek eléréséhez kedden ehhez kellő teljesítményt kell nyújtanunk, és jó eredményt muszáj elérnünk – mondta a német élvonalbeli Mainzban légióskodó Szalai, aki augusztus 10-e után volt ismét eredményes tétmeccsen. – Természetesen örülök a gólomnak, hosszú idő után sikerült újra kapuba találnom, így a lelkemnek is jót tett a Wales elleni mérkőzés előtt.

Román bíró fúj Cardiffban

Az európai szövetség a román Ovidiu Hategant (39) jelölte ki a Wales–Magyarország Eb-selejtező játékvezetőjének. Az aradi születésű bíró korábban még sosem fújt a magyar válogatottnak, és klubcsapatainknak sem, Wales viszont az ő dirigálása mellett verte otthon 1-0-ra 2017-es vb-selejtezőn Ausztriát.

Blikk

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
a képhez egy - a netten keringő - felirat: EZT A STADIONT EGY-KETTŐRE FELAVATTÁK!!! =))
namihami
Hát az nem lesz nehéz. Mivel az elmúlt 30 évben minden nagyobb futbalesemény alól sikerült a fiúknak távoltartani magukat, ez a mostaninál is reális. Ha kedden kimennek a pályára, megkapják az aktuális verést a walesiektől és rögvest újra EB hangulat lesz rajtuk úrrá.
Hát igen, a nosztalgia...és a tudás hiánya.
""Csak az a szép zöld gyep...""--- 190 milliárdért.
RonaGyuri
egy vonatkozó balhé margójára:

Nem is tudtam, hogy honnan voltak olyan ismerősök

na ó ez legalább akkor blaszfémia mint a „Az Index propagandistája, Miklósi Gábor ”-jé

Hogy mit tett – na jó komolyan, s nem az origo.hu olvasatában, de őket idézve -: „öt leginkább a Dzsungel könyvére emlékeztette”. Mármint a stadionavatón elhangzott Ismerős arcok nóta kapcsán. Nos meg kell mondjam igen durva mert Dés zenéje és Geszti versei nagyon más kategória.
Be kell valljam nem tudván miről van szó, ahogy szoktam utánanéztem. S felkiáltottam: Most már értem!
„Az Ismerős Arcok egy nemzeti érzelmű zenekar 1999. október 23-án alakult meg az Udvari Bolondok és a $texas együttes tagjaiból.”
Nos elnézést kell kérjek az udvari bolondok szakmától, de a $texas is találó, ha nem is direktben az urban-dictionary szómagyarázata szerint, sokkal inkább a magyar szleng-szótáréval!! =)) Hogy korpás-e a fejük azt nem tudom, de hájasnak már Orbán-mérhetőek! =))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.