A labdarúgó Európa-bajnokságot 12 ország egy-egy városában, köztük Budapesten rendezik. 

Svájc a Gibraltár elleni papírforma sikerrel, Dánia pedig az Írországban elért döntetlennel biztosította a helyét a D csoportból a jövő évi labdarúgó Európa-bajnokságon. A csoport élén így a svájciak végeztek, Dánia – amelynek már egy pont is elég volt a továbbjutáshoz Dublinban – lett a második, Írország pedig a harmadik, amely ezzel pótselejtezőre kényszerül.

A hétfői játéknapon csak ebben az ötösben lehetett izgalmakra számítani, az F és a J jelű csoportban már eldőlt a továbbjutók kiléte.

Előbbiben a spanyolok búcsúzóul fölényes győzelmet arattak a vendég románok felett, míg a svédek a feröerieket verték meg, ugyancsak hazai környezetben.

A J csoportban Olaszország már az első félidőben eldöntötte az örmények elleni mérkőzést Palermóban, aztán végül 9-1-re nyert, a második helyen továbblépő finnek pedig kikaptak Görögországban.

A jövő évi Eb-t rendhagyó módon 12 ország egy-egy városában, köztük Budapesten rendezik. A Puskás Aréna három csoportmérkőzésnek és egy nyolcaddöntőnek ad majd otthont.

A pótselejtező sorsolását pénteken, a csoportok sorsolását pedig jövő szombaton tartják.

(MTI)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.