Baráth Botond, a magyar labdarúgó-válogatott védője szerint kulcsfontosságú, hogy a nemzeti együttes márciusban, az Európa-bajnoki pótselejtezőn idegenben is a hazai környezetben megszokott mentalitással lépjen pályára.

A magyar válogatott védője szerint ez vezethet sikerre a tavaszi pótselejtezőkön
Fotó: MTI/Kovács Tamás

A Sporting Kansas City játékosa erről csütörtökön az M4 Sporton nyilatkozott. Hozzátette: az Európa-bajnoki selejtezősorozat hazai mérkőzéseivel ellentétben – amelyeken sikerült legyőzni a világbajnoki ezüstérmes horvátokat, illetve az erőviszonyok alapján előrébb rangsorolt walesieket is – vendégként az eredményekkel és a markáns teljesítménnyel is adós maradt a válogatott.

"Márciusra mindenképpen át kell vinnünk a hazai mentalitásunkat, mert nagyon fontos idegenbeli meccs lesz"

- utalt a pótselejtezőre Baráth. Az a pénteki sorsoláson derül ki, hogy március 26-án melyik csapattal találkozik a magyar együttes, de az már biztos, hogy idegenben kell pályára lépnie. A sorsoláson az is eldől, hogy a továbbjutó négy nappal később melyik párharc győztesével – és hol – játszik, már közvetlenül az Eb-részvételért.

Baráth kiemelte: csak a sorsolást követően foglalkozik az akkor már konkrét ellenféllel.

A keddi, cardiffi 2-0-s vereséggel kapcsolatban kiemelte: a három pont megszerzésének reményében léptek pályára Walesben, és nagyon csalódott, hogy nem sikerült megszerezni azt a győzelmet, ami továbbjutást ért volna.

"Már kétszer visszanéztem a mérkőzést, és nagyon nem tetszettek a fordulópontok, hiszen a legrosszabb pillanatokban kaptuk a gólokat. A walesiek nem csapatként győztek, hanem azzal, hogy olyan kvalitású nyerő embereik vannak, akik képesek eldönteni egy ilyen fontos mérkőzést. Megpróbáltuk csapatként felvenni velük a harcot, de nem sikerült. Ebből viszont nem kell nagy következtetéseket levonni"

- mondta.

A június 12. és július 12. között sorra kerülő, részben budapesti rendezésű kontinenstorna 24 csapatos mezőnyéből egyelőre húsz válogatott ismert. A további négy résztvevő a márciusi pótselejtezőről jut ki. Utóbbi sorsolását pénteken Nyonban tartják, az Európa-bajnokság csoportbeosztását pedig jövő szombaton, Bukarestben készítik el.

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Oposit
Menjetek inkább dolgozni!

Az anyátok picsáját!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Yoda69
Sikerre az vezethetne, ha megszuntetnek a magyar focit. Beteg az egesz. O1G ezt is megfertozte.
Gauntlet
Kijutni? Nekik? Ezek után? A focink hű lenyomata a társadalomnak, amely ezer sebből vérzik. Tehát felteszem a kérdést: minek?
Szlovákia amely oda vissza simán verte minket, minőségi játékosokkal, nem jutott ki!
Most képzeld el!
jesz
Rossit picsán kell rúgni. Elzavarni, aztán jöjjön egy magyar. Persze pályázattal, aki a legtöbbet ígér, és nem jár mankóval, az a főnök, oszt jónapot.
Yoda69
@jesz: Elzavarhatjak, es johet barki. Valtozas nem lesz. Itt nem a focirol szol a dolog hanem a penzrol. Orbanek toljak a milliardos tamogatast a valogatottnak, tok mindegy milyen eredmenyt hoznak, mert a tamogatas x %-a visszaszall orbanekhoz. Ennyi. Ezert nem lesz itt sose rendes foci, amig orbanek vannak hatalmon, es megfertozik a magyar sportot IS.
Lepényleső
Nem volna célravezetőbb mindenki más résztvevőt megkérni rá,hogy adja fel?
advocat
És ez így van az első meccs kezdetéig. Utána majd jön, hogy mégis miért nem.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.