Szabó Barbara, a DVTK röplab- dázója egy évvel ezelőtt, hat hónapos terhesen agyvérzést kapott. Csoda, hogy ő és a baba jól van. 

Amikor a baj érte, csupán 28 esztendős volt, ő maga sem számított rá, hogy vele ez megtörténhet. Az agyvérzés következtében a bal oldala bénult le, a lába teljesen, a kezei pedig körülbelül hetven százalékosan. Az intenzív osztályon kezelték hetekig.

Sajnos kaptam pár epilepsziás rohamot is ajándékba a kórházi bentlétem másnapján, volt eszméletvesztéssel járó roham is, mit ne mondjak nem volt kellemes

– írta a posztjában.

Négy hétig volt kórházban, ez alatt az idő alatt fürdették, pelenkázták őt, és rendszeresen kapta az infúziót. Két hét után ülhetett fel az ágy szélére pár perc erejéig, már ez olyan érzés volt számára, mintha lefutott volna egy maratont. Egy darabig csak járókerettel tudott menni. Szerencsés helyzetben volt, ugyanis a méhében növekedő kislányának semmi baja nem lett.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Nem lájkvadászat és nem is önsajnáltatás a célom, hanem egyszerűen úgy érzem most tudok róla beszélni... 1 év, 365 nap telt el azóta. 25 hetes terhesen kaptam egy agyvérzést ami elnyomta a jobb agyféltekémben a mozgatóközpontot, ezáltal a bal oldalam lebénult. A lábam teljesen, a kezem kb 70%-ban. Amint kórházba kerültem egyből intenzív osztályon kezeltek, mert ugye nem sűrűn fordul elő 28 éves emberekkel, na meg pláne terhességnél. Sajnos kaptam pár epilepsziás rohamot is ajándékba a kórházi bentlétem másnapján...volt eszméletvesztéssel járó roham is..mit ne mondjak nem volt kellemes. 4 hetet voltam kórházban. Fürdettek, pelenkáztak, katétereztek és az állandó infúzió...Azt hiszem 2 hét után ülhettem fel az ágy szélére pár percre, de kb olyan érzés volt, mintha egy maratont futottam volna le. Aztán a kis barátommal a járókeretembe kapaszkodva gyakoroltuk az ülésből felállást, aztán 1-2 lépést, majd a járást a folyosón. Hála Istennek nőgyógyászatilag ez az egész nem jelentett problémát, meg pont akkor kezdett el mocorogni a pocakomban Zora! Viszont minden egyes nap sírtam. Sírtam, hogy fogok-e járni újra? Ha igen, akkor járókerettel vagy bottal? Zokogtam, hogy Zorát hogy fogom szoptatni, ringatni, tologatni a babakocsiban? Zokogtam, hogy fogok vele játszani, fogócskázni... borzasztó volt lelkileg. Fizikai fájdalmam nem volt, de lelki annál inkább... De nagyon nagyon elhatároztam magamban, hogy én márpedig nem fogok így maradni!!! Én újra írni, járni , de ha úgy alakul még futni is fogok! Csak ez lebegett a szemem előtt!! Karácsony előtt kiengedtek, majd hirtelen itt is volt a február 22-e mikor programozott császárral altatásban megszületett a kis hősöm aki erőt adott nekem ebben a borzasztó időszakban! Ha Ő nincs nem tudom, hogy bírom ki... Most pedig ott tartok, hogy eltelt egy év és nem az, hogy újra járok, hanem újra sportolok, RÖPLABDÁZOM! És hálát adok még ezért a bazi nagy pofonért is! Mert felnyitotta a szemem! HÁLÁT KELL ADNI MINDEN EGYES NAPÉRT! Köszönöm a jó Istennek, Zorának, a Szerelmemnek, a Szüleimnek, a Világ legjobb Testvérének, Nagymamámnak, Keresztszüleimnek, Unokatestvéreimnek, Esztikémnek,Mercunak,Tintásnak, Kovácséknak..folyt kommentben

Barbi Tamas-Szabo (@barbiszabo) által megosztott bejegyzés,

Minden egyes nap sírtam. Sírtam, hogy fogok-e járni újra? Ha igen, akkor járókerettel vagy bottal? Zokogtam, hogy Zorkát hogy fogom szoptatni, ringatni, tologatni a babakocsiban? Zokogtam, hogy fogok vele játszani, fogócskázni... borzasztó volt lelkileg. Fizikai fájdalmam nem volt, de lelki annál inkább – írta a posztjában.Tombolt benne az elszántság, hogy újra rendbe fog jönni, nagy erőt adott ehhez az is, hogy hamarosan anyai örömök elé néz, 2018 karácsonyán engedték ki a kórházból, 2019 február 22-én pedig programozott császáros eljárással világra hozta a kis Zorkát.

– írta a sportoló.

Szerencsére sikerült úgy felépülnie egy év alatt, hogy visszatér a pályára, és újra röplabdázni fog, a Bors információi szerint szombaton lesz az első meccse. A lapnak elmesélte, hogy sztrókja alatt folyamatosan ellenőrizték gyermeke állapotát.

Sok minden megfordult a fejemben, de úgy voltam vele, a legfontosabb, hogy a babám egészséges legyen. Pont akkor kezdett mocorogni a hasamban, amikor kórházba kerültem. Ez megnyugvással töltött el, de folyamatosan nézték a szívhangját, és genetikai vizsgálaton is átesett. Szerencsére makkegészséges. Már kilenc hónapos és gyönyörű, igazi rosszcsont

– írta.

Címlapkép: Instagram/barbiszabo 

(borsonline.hu

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.