Szabó Tünde szerint Magyarország 2023-ban minden idők legnagyszerűbb atlétikai világbajnokságát fogja megrendezni.

Szabó Tünde: minden idők legnagyszerűbb atlétikai világbajnokságát fogjuk megrendezni
Fotó: MTI/Máthé Zoltán

A sportért felelős államtitkár pénteken este a Magyar Atlétikai Szövetség (MASZ) díjátadó gáláját megnyitó beszédében leszögezte: a sport semmi máshoz nem fogható közösségteremtő erejével egy egész nemzetet képes felemelni. Megerősítette, hogy a kormány szilárd és kiszámítható támogatást kíván nyújtani a magyar sportnak, ezért mindent elkövet annak érdekében, hogy a sport minden területén – így az élsportban, szabadidősportban, a létesítményfejlesztésben és a kiemelt nemzetközi viadalok megrendezésében is – folyamatos legyen a fejlődés.

"Biztosak lehetünk benne, hogy ez a felfelé ívelő pálya egyszer sem törik meg" – hangsúlyozta Szabó Tünde.

"Három év és kilenc hónap múlva a rendkívül hatékony szervező munkának és sportdiplomáciai eredménynek hála minden idők legnagyszerűbb atlétikai világbajnokságát fogjuk megrendezni egy varázslatosan szép, modern létesítményben, amelyet aztán hosszú évtizedeken át a magyar sport, a magyar atlétika és a főváros valamennyi sportszerető lakója fog használni"

- fogalmazott.

Az államtitkár abban is bizonyos, hogy a magyar atlétika élni fog azzal a páratlan lehetőséggel, amelyet a 2023-as világbajnokság megrendezése jelent. Meggyőződése, hogy "az új létesítmény bűvkörébe lépve újabb ezrek és tízezrek válnak majd az atlétika elkötelezett híveivé, és a jövő fiatal generációjából mind többen akarnak majd a sportolók és példaképek nyomdokaiba lépni".

Szabó Tünde beszéde végén köszönetet mondott az atlétikai szövetség tagjainak és vezetőinek a sportág, illetve a magyar sport érdekében tett páratlan kiállásukért, majd a sportolóknak gratulált az idei eredményeikhez, hiszen szavaival élve a magyar atlétika egy újabb nagyszerű évet zárt.

Hasonló szavakkal értékelte az esztendőt Gyulai Miklós. A MASZ elnöke köszönetet mondott az atlétika család tagjainak azért, hogy higgadtan, mértéktartóan és sportolóhoz méltóan viselték az elmúlt hetek megpróbáltatásait, és megmutatták: az atlétika idehaza nem csupán néhány tucat ember sportja.

"A következő években azonban még egy-két lapáttal rá kell tenni"

- fűzte hozzá.

Deutsch Péter, a MASZ stratégiai igazgatója megnyugtatta a jelenlévőket, hogy a vb-vel kapcsolatban minden rendben van.

"Örüljünk annak, hogy a lehetőség, megvan, megmaradt. Ez ennek a közösségnek a sikere, legyünk büszkék arra, hogy 2023-ban vb-t rendezhetünk"

- zárta szavait az igazgató.

A gálán adták az év atlétáinak járó díjakat. A felnőttek között a nőknél a súlylökő Márton Anita, a férfiaknál a kalapácsvető Halász Bence érdemelte ki az elismerést, amelyet Szabó Tündétől és Gyulai Miklóstól vehettek át. Az év edzői Németh László és Németh Zsolt, az esztendő paraatlétája Ekler Luca lett.

(MTI)

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

KisGenyo2
A "legnagyszerűbb" relatív fogalom. A "legdrágább" az viszont mérhető lesz. ;-)
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
lusta
Ez a nagyüzemi pénzlopás új megnevezése.
jesz
ahogy a képről leveszem, ezt a bíztató mondatot előre leírta a főnök...a hölgy csak felolvasta. Hiba kizárva.
kereső
"Pénz nem számit"- mondta Szabó Tünde. Csak a fényestekintetűnek legyen meg az ő akarattya.!
kokopelli
@kereső :"..á,nincs probléma,a pénz a legkevesebb..." (;-))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.