A magyar gyorskorisok Japánból Kínába, a világkupa-sorozat újabb állomására utaztak hétfőn. A sanghaji leszállás után olyan sokat kellett várakozniuk, hogy Burján Csaba a hosszú sort mutatva egy fotón azt posztolta ki közösségi oldalára, hogy F*cking China. Burján az ügy miatt nem léphet jégre a péntektől vasárnapig tartó sanghaji világkupaversenyen, hazautazik.

Óriási botrány tört ki a magyar gyorskorisoknál az olimpiai bajnok Instagram bejegyzése miatt, a kínai vezetőedző lemondott

Burján Csaba. Fotó: MTI/Kovács Tamás 

A magyar rövidpályás gyorskorcsolya-válogatott tagja, Burján Csaba olimpiai bajnok Kínát sértő magatartása miatt Zhang Jing Lina, a csapat vezetőedzője benyújtotta a lemondását

– közölte a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség kedd este.

Az eset előzménye, hogy Burján Csaba bepipult azon, hogy sokat kell várakoznia a sanghaji reptéren, ezért az Instagram-oldalára azt a szöveget posztolta, hogy

„F*ckin China”

A bejegyzés azóta eltűnt, de a Facebookon megörökítették mások a korábbi bejegyzést – írja az Index.

Íme:

Ezt látván nyújtotta be lemondását Csang Csing Lina, a csapat kínai vezetőedzője, amit a magyar szövetség (MOKSZ) elnöksége nem fogadott el. Burjánt viszont hazarendelték Sanghajból.

Nem tudom tolerálni, hogy egy magyar gyorskorcsolyázó, aki ráadásul olimpiai bajnok, rasszista megjegyzést tegyen Kínára. Felajánlottam a lemondásomat

– nyilatkozta a kínai CGTN televíziós társaságnak Csang Csing Lina, aki megdöbbentőnek és felháborítónak tartja Burján Csaba megnyilvánulását.

A közösségi oldalon már nem fellelhető az eredeti poszt, ott azóta már Burján Csaba bocsánatkérése áll – írja a Nemzeti Sport.

Óriási botrány tört ki a magyar gyorskorisoknál az olimpiai bajnok Instagram bejegyzése miatt, a kínai vezetőedző lemondott

Burján Csaba bocsánatkérő posztja az Instagramon. Fotó: Nemzeti Sport

Az ügyben a MOKSZ az alábbi közleményt adta ki:

A magyar rövid pályás gyorskorcsolya-válogatott tagja, Burján Csaba olimpiai bajnok Kínát sértő magatartása miatt Csang Csing Lina, a csapat vezetőedzője benyújtotta a lemondását.

A Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség elnöksége a válogatott versenyző sportolóhoz méltatlan megnyilvánulásáért elnézést kért. A vezetőedző lemondását nem fogadta el, vele tárgyalásokat kezdeményez. Burján Csaba az esetet követően bocsánatot kért Csang Csing Linától.

Bánhidi Ákos csapatvezető döntése értelmében Burján Csaba nem lép jégre a péntektől vasárnapig tartó sanghaji világkupaversenyen, hazautazik.

A Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség elnöksége úgy határozott, hogy a csapatvezető kérelmére Burján Csaba ellen fegyelmi eljárást indít. Annak végeredményéről, ahogyan ezúttal is, tájékoztatjuk a közvéleményt. A fegyelmi döntés meghozataláig a MOKSZ nem kíván további nyilatkozatot tenni

Forrás: Nemzeti Sport, Index, 444.hu

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

görbetükör
@fahrenheit451: igen, sajnos a közönségesség már a legtöbb embernek a zsigereiben van.
Én megértem, hogy egy élsportoló már nem is ugatja a kulturált viselkedést, mert neki itthon már mindent szabad és következmény nélkül marad minden szemétsége. Itthon ez a "morál".
De külföldön, ahol hazánkat képviseli, bizony elvárják a kulturált viselkedést, a másoknak is kijáró tiszteletet, mert vendégként van ott.
De a magyar rendületlenül és gátlástalanul anyázik, ha valami nincs inyére.
Bizony, ilyenkor kaphat a pofájára - és vele együtt a "mai magyar keresztény kultura" is.
Amit nem csak védeni kellene, de művelni is!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
fahrenheit451
Igaza van !!!

„F*ckin China”

"aki ráadásul olimpiai bajnok, rasszista megjegyzést tegyen Kínára."
Pontosabban: aki ráadásul olimpiai bajnok, rasszista megjegyzést tegyen a rasszista kommunista embergyilkos Kínára.

„F*ckin China”
fahrenheit451
Én igazából kurva anyáznék, de ezek a népek nem értik ennek a bántásnak a mélységét.
jesz
A magyar csapat kínai vezetőedzője előtt le a kalapot! Imádkozzunk, hogy a kínai média ne fújja fel a hírt, mert akkor a korisoknak(is) annyi..a diplomaták sokévi munkáját teszi tönkre egy ilyen hülyegyerek szívbőljövő kijelentése(mert ami a szívén, az a száján)

Ilyen lemondást várnék Rossitól is, aki még magyarul sem képes makogni...na ez is van akkora sértés...Tusup sem akart magyarul tanulni, mert minek? Ezeknek? Most meg nem érti, miért fogy a levegő körülötte.

Most a korcslyázó hülyegyerek tanulhat illemet
görbetükör
@fahrenheit451: igen, sajnos a közönségesség már a legtöbb embernek a zsigereiben van.
Én megértem, hogy egy élsportoló már nem is ugatja a kulturált viselkedést, mert neki itthon már mindent szabad és következmény nélkül marad minden szemétsége. Itthon ez a "morál".
De külföldön, ahol hazánkat képviseli, bizony elvárják a kulturált viselkedést, a másoknak is kijáró tiszteletet, mert vendégként van ott.
De a magyar rendületlenül és gátlástalanul anyázik, ha valami nincs inyére.
Bizony, ilyenkor kaphat a pofájára - és vele együtt a "mai magyar keresztény kultura" is.
Amit nem csak védeni kellene, de művelni is!
fahrenheit451
@jesz: Anyád imádkozzon Kínáért!
Te ezt komolyan írod?
Én nem írok mindent komolyan.
Nem mondom, hogy vicces vagyok, de az biztos, hogy nem mindig vagyok komoly.
Néha meg kurvára komoly vagyok...
Kicsit összekeveredik a kettő, és ez okozhat ném zavart az erőben.
(mindig rossz vagyok, de néha jó is tudok lenni)
fahrenheit451
@görbetükör: Én is közönséges vagyok sokszor. sajnálom (!), de én így eresztem ki a gőzt.
Képzelj el, ha nem ereszteném ki...
luiz
Kulig kellett volna verni a kinai rendőröknek + 30 évre bebaszni egy böribe,hadd tanuljon a hülyegyerek.
görbetükör
@fahrenheit451: lehet azt emberi módon, kulturáltan is.
Rockxy
há igen, a törpebotrány az nemtud kitörni, csakha mongyuk vanvalami jókis fegyvere, amivel kitör, de ha még azzalse tud kitörni, akkor a óriásnak kell örülni.
ól rájt, meg ijenek.
nezelodo
Attól nem tartok, hogy az eset kapcsán a vezér Kínától is tiszteletet követel, mert akkor mi lesz a Lölö naaagy vasút építési bulijából, és némi bankszámlák is nehézségbe ütközhetnek..
Jozefina
Egy ilyen bejegyzéstől nem dől össze a világ!!! És hol a szabad véleménnyilvánítás joga??!!! Gondolom ő sem szó szerint értette!!!
gybognarjr
@Jozefina: @Jozefina: Ilyen bejegyzésre nincs semmi védelem, ha egy más nemzetiségű, pl. egy Román ember hasonlót írrna facebook lapjára Magyarországról, Önre bízom, hogy védje meg a facebook és magazinok bejegyzései ellen.
nezelodo
@durbincs: Durbi, mi lenne ha egyszer egy értelmes cáfolatot, magyarázatot adnál a "hozzászólásodban", és nem a dakota vezér rosszul megemésztett, mértéktelenül fölzabált pacalját büfögnéd fel ekkora bűzt árasztva?
Sámannus
No a pohos hancúrozhat a ganyéjban amit ez csinyátneki. Szóval jót tett neki a közmédia tompító hatása. Szerintem szabályosan maga alákakált ez a pökhendi ficsúr.@nezelodo: ő csak egy halcafat a csatornából. Látod feje sincsen.
nezelodo
@Mirabilis: Mi lenne ha az SZTK várólista miatt is mindenki ilyeneket írna a közösségi oldalakon, ahelyett, hogy a teljesítmény volumen korlát feltalálóit küldenénk a választáskor a megérdemelt helyükre, és ha nem mennek, a rozsdás vasvillákkal biztogatnánk egy kicsit őket.
nezelodo
@durbincs: Nagy dicsőség a Vezérednek, hogy még rád is szükség van a hatalma megtartásához! Ja a pohos törpére gondoltam... A rettenet beteget a sógoroknál próbálják sikertelenül... de mindegy. Legalább van proppellere neki is.
nezelodo
@Mirabilis: A teljesítmény volumen korlát az egészségügyben van. Rendelkezésre állnak az eszközök, Ct, MRI stb, de du. négykor leállnak, az addig is lassított szolgáltatással, kapacitás lenne, de nem finanszírozza a biztosító, magyarul a kormány maga csinál várólistát azzal, hogy nem enged költeni a rászorulókra. Ezért van az, hogy hónapokat kell várni egy egy vizsgálatra a szakrendelőkben is, szemészeten, kardiológián ideggyógyászaton stb. Hallgasd a nem a kormány által fizetett eü. szakembereket.
Ezért hajtotta el az orvostársadalom az Orbán mellett hitet tevő kamarai elnököt, megérdemelten. Tudod ő volt aki a szoci kormány alatt kijelentette, "ott tesz keresztbe a kormánynak ahol tud". Csakhogy nem a kormánynak, hanem a rászoruló betegeknek tett keresztbe az a nagyszerű Éger dr.
A kormány törekvése világos, átterelni a betegeket a hozzájuk ezer szállal köthető magán egészségügybe, akinek meg nincs pénze, feldughatja magának az élete során befizetett járulékot, az haljon meg.
Persze a választók nem igen tudják értelmezni még azt sem, miért nyugdíjadót fizetnek a bérükből, és nem nyugdíj-járulékot, mint korábban. A teljesítmény volumen korlátot pedig ha annyit szajkózná a kormány, mint a migra-Soros veszedelmet, lehet, hogy akkor sem értenék az őket istenítő vidéki választóik.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.