A Nemzetközi Kézilabda Szövetség (IHF) fegyelmi eljárást indított Kim Rasmussen, a magyar női válogatott szövetségi kapitánya ellen, amiért a Japánban zajló olimpiai kvalifikációs világbajnokságon a Románia elleni csoportmérkőzést követően élesen kritizálta a játékvezetőket és a delegátust.

Fegyelmi eljárás indult a női kézilabda-válogatott kapitánya ellen
Fotó: M4Sport.hu

A magyar szövetség sajtóközleménye szerint pénteken rendkívüli elnökségi ülésen hallgatták meg a dán edző szóbeli beszámolóját a világbajnokságról. Rasmussen a közeljövőben elkészíti írásos beszámolóját, az MKSZ ezt követően szavaz a szakmai anyagról és dönt a márciusi olimpiai selejtezőre való felkészülésről.

Az MKSZ híradása szerint a selejtezőn való szereplést és felkészülést befolyásolhatja, hogy az IHF fegyelmi eljárás alá vonta a szakvezetőt, az ezzel kapcsolatos határozatot viszont csak a későbbiekben hozza meg.

A magyar csapat a csoportkörben legyőzte Kazahsztánt és Szenegált, viszont kikapott Spanyolországtól, Montenegrótól és Romániától, így nem jutott tovább a középdöntőbe. Az alsóházi rájátszásban az Argentína elleni sikerrel és a Franciaországtól elszenvedett vereséggel a 14. helyen zárta a tornát.

A románok elleni, játékvezetői tévedésekkel tarkított meccs után Kim Rasmussen a többi között úgy fogalmazott:

személyes támadásként élte meg a bírópáros és a delegátus tevékenységét. "Ezek az emberek nem is tudják, mennyit ártanak a csapatoknak, sőt az egész sportágnak ezzel a viselkedéssel"

- nyilatkozta a 28-27-re elveszített találkozót követően, amelynek hajrájában kétperces kiállítással sújtották miatta a csapatát.

"Hagyják, hogy a csapatok a pályán döntsék el a meccseket, ne ők akarják eldönteni"

- utalt a hivatalos személyekre a kapitány. Hozzáfűzte, ha valaki rossz bíráskodást akar látni, nézze vissza ennek a meccsnek a felvételét.

A magyar együttes a rossz szereplés ellenére kijutott a márciusi olimpiai selejtezőtornára, ahol Szerbia, Kína, valamint a majdani világbajnoki bronzérmes lesz az ellenfele. A – várhatóan Győrben sorra kerülő – torna első két helyezettje kijut a tokiói olimpiára.

(MTI)

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Cicamama55
Az ázsiai országok kultúrája-sportolói magatartása nagyon eltér a miénktől...Egyből lecsapnak a mieinkre! :((

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.