Michelisz Norbert szerint élete eddigi legstresszesebb versenye volt a malajziai hétvége, amelyen megnyerte a túraautó-világkupa (WTCR) idei szezonját, és ezzel a magyar autósport történetének legnagyobb sikerét érte el.

A Hyundai 35 esztendős pilótája kedden délben érkezett meg a Liszt Ferenc Repülőtérre, ahol egy órán át fogadta a gratulációkat, osztogatta az autogramokat és készítette a szelfiket rajongóival.

A sajtótájékoztatón elmondta, az idei nürnburgringi verseny után kezdte érezni, hogy reális esélye lehet a világkupa-elsőségre, melyet leginkább annak köszönhet, hogy a szezon második felében egyre javult a teljesítménye, és ebben a szakaszban ő gyűjtötte a legtöbb pontot. Hozzátette: most már időnként kezdi felfogni, hogy ő a győztes.

Irtózatos feszültség volt bennem, amikor láttam, hogy a sepangi verseny az időjárás miatt egy hatalmas szerencsejáték lesz

- vallotta be az újdonsült bajnok, mert azt gondolta, hogy a száraz időjárás neki kedvezett volna, a bizonytalan körülmények pedig inkább a riválisának, a hondás Esteban Guerrierinek. Michelisz elismerte, a harmadik futam előtt, amikor nem indult be a motorja, úgy érezte, minden elúszott.

A többszöri áramtalanítás után végül mégis beindult az autója, úgy fogalmazott, valamilyen titokzatos erő – az Isten vagy a sors – , ami irányította a dolgokat, segítette őt. Jelezte, meggyőződése, hogy a balszerencse és a szerencse hosszabb távon kiegyenlíti egymást. Most az utóbbi is kellett a győzelméhez, azzal, hogy összetettbeli riválisa műszaki hiba miatt nem szerzett pontot, olyan mértékű szerencséje volt, amennyi balszerencse érte őt az előző években. Visszatekintve mégis azt érzi, úgy jó, ahogyan megtörténtek vele a dolgok.

"Azért örülök ennek a bajnokságnak, mert a saját ösztöneimre hallgattam és a saját módszereimmel értem el" – jelentette ki Michelisz, aki a jövőjével kapcsolatban konkrétumokat nem árulhatott el. Azt mondta, nagyon jól érzi magát a Hyundainál, ahol mindent alárendelnek a sikernek, és szerinte mindkét fél részéről megvan a törekvés a folytatásra. Hozzáfűzte: nagyon várja már, hogy újra "megszorongathassa" a gyermekeit, és végre családja körében tölthesse az idejét.

Forrás: MTI

Címlapkép: MTI/WTCR/DPPI Media/Florent Gooden

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jesz
Na ez a "sport" igazi tökös legényt kíván. Mint látható az eredményéből, Micheliszre nem mondható, hogy málé vagy fiam...nyomta neki mint állat, nem szarakodott. Meglett az eredménye.

Hajrá Norbi!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.