A Gracenote legfrissebb előrejelzése szerint a magyar sportolók 21 érmet – 7-7 aranyat, ezüstöt és bronzot – nyernek a jövő nyári tokiói olimpián, ezzel pedig az éremtábla 13. helyén végeznének.

Már most azt számolgatják, hány érmet nyerhetnek a magyarok az olimpián

Az adatszolgáltató és elemző cég november végén elkészített és publikált statisztikai modellje szerint az éremtábla első helyén az Egyesült Államok végezne 49 arannyal, 38 ezüsttel és 32 bronzzal, összesen 119 dobogós helyezéssel. Kína lenne a második 86, Oroszország pedig a harmadik 68 éremmel, de a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) december 9-i döntése értelmében az orosz sportolók nem versenyezhetnek majd Tokióban.

A Gracenote weboldalán olvasható kutatás eredménye szerint a további sorrend Japán (62), Ausztrália (43), Nagy-Britannia (42), Hollandia (42), Franciaország (38), Németország (33), Olaszország (32), Koreai Köztársaság (28), Kanada (22), Magyarország (21), Brazília (21), Törökország (19), Spanyolország (18), Új-Zéland (17), Ukrajna (17), Lengyelország (16) és Svédország (15) lenne.

Három évvel ezelőtt, a Rio de Janeiró-i olimpia előtt a Gracenote helyesen tippelte meg a legjobb három nemzet sorrendjét, az első tíz közül pedig nyolcat eltalált. A 2018-as phjongcshangi téli játékokat megelőzően sikerrel jósolta meg az első négy sorrendjét.

Forrás: MTI

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
egyébként a cikket olvassátok el újra!!! =))
Sámannus
Még szerencse, hogy a ruszkik nem lesznek ott így sokkal több érmünk lehet, csak nehogy bojkottálni kelljen miattuk, mert akkor vizesnyócas az egész.
jesz
Aki valaha versenyszerűen sportolt akár csak rövid ideig is, az nagyon jól tudja, hogy a verseny előtt pár nappal is veszélyes jósolni a célbaérkezés éremesélyét. Ugyanis ott van az ellenfél, vagy ellenfelek(versenytársak) akiknek van némi beleszólásuk a helyezés sorrendjébe. Századmásodperceken múlhat négy év munkája, ami vagy dicsőség, vagy kuka.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.