A háromszoros olimpiai bajnok úszó az ünnepek alatt sem lazít, az aranyérmeket a glasgow-i rövid pályás Európa-bajnokságon, majd a kaposvári ob-n is halmozó klasszis az elkövetkező heteket Dél-Afrikában tölti edzőtáborozással – családi karácsonyozás és szilveszteri bulizás helyett.

Ezt csinálja karácsonykor Hosszú Katinka

Mindezt az Instagram-oldalán közölte rajongóival, egy repülés közben készített fotó kíséretében.

„Már rég jelentkeztem, de minden rendben. Jól sikerült az országos bajnokság a múlt héten, nagy örömömre úsztam egy országos csúcsot 200 mellen – ebben a korban már nem szoktam szórni az egyéni rekordokat – írta tréfásan Hosszú. – Most már úton vagyok Dél-Afrikába, edzőtáborozom egészen január közepéig. Idén a családi karácsony és a szilveszter kimarad, viszont sok munka lesz helyette. Majd posztolok Nektek napsütéses képeket, Ti meg karácsonyiakat nekem!” – írta.

Hosszú István, Katinka édesapja egykori élsportolóként teljes mértékben megérti lánya elhivatottságát.

– Úgy döntött, az ünnepeket beáldozza most az edzésekért, készül az olimpiára. Akárhogy is nézzük, ez az időszak 2-3 nap kiesést jelentene az edzésmunkában, nem beszélve az evés-ivásról, amit edzőtáborozás közben nyilván könnyebb megállni – mondta a Blikknek a volt válogatott kosaras. – Többször előfordult már, hogy nem tudta családi körben tölteni a karácsonyt, volt kosárlabdázóként pályafutásom alatt velem is megesett hasonló. Egy sportoló életéhez az ilyen áldozatok is hozzátartoznak olykor.

A minden idegszálával a jövő évi tokiói olimpiára összpontosító Hosszú szűk stábbal kelt egyébként útra Fokváros felé – edzőjével, Petrov Árpáddal (36) az Európa-bajnokság előtt szakított. Teljesítményét ez azonban egyáltalán nem vetette vissza az elmúlt hetekben, hiszen Glasgow-ban mind a négy számában győzelmet ünnepelhetett, a szintén 25 méteres medencében rendezett kaposvári országos bajnokságon pedig meg sem állt 10 arany-, illetve két ezüstéremig.

Egy biztos: a remélt tokiói sikerek az eltökéltségén biztosan nem fognak múlni!

Forrás: Blikk

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.