A szerb Dragan Aleksic lett a PVSK-Veolia férfi kosárlabdacsapatának vezetőedzője.

"Személyében olyan edző érkezik hozzánk, aki játékosként legendája volt csapatunknak, hiszen 2005 és 2009 között szinte minden olyan csúcsot felállított, amelyet később csak Veljko Budimir tudott megdönteni"

- mondta hétfőn a klub honlapján Bán Gábor ügyvezető.

Emlékeztetett, hogy Aleksic az utolsó pécsi idényében bajnoki ezüstérmet és Magyar Kupa-aranyat nyert a PVSK-val, később pedig edzőként is bizonyított, hiszen a Szolnok trénereként három bajnoki címet és négy Magyar Kupát nyert.

Az ügyvezető kitért rá, hogy az előző edző, a munkavégzés alól vasárnap felmentett Csirke Ferenc nyolc évig felelt a szakmai munkáért, de mivel a pécsiek a legutóbbi tíz tétmérkőzésüket elveszítették, váltásra volt szükség a kispadon.

"Nyolc nagyon izgalmas, és nagyon szép sikereket hozó esztendő után válnak most el az útjaink, egy korszak ezzel lezárul. Minden évben a legjobb nyolcba jutottunk a vezetésével, és ezt az időszakot a tavalyi bronzérem koronázta meg"

- magyarázta Bán Gábor. Hozzátette, úgy látták, hogy az utóbbi időben megbomlott az egység a tréner, a csapat és a vezetőség között, ezért döntöttek az edzőcsere mellett.

A PVSK-Veolia az első hat bajnoki összecsapását megnyerte a mostani idényben, azóta viszont hétszer kikapott. Az Európa Kupában ősszel egy győzelemmel és öt vereséggel csoportja utolsó helyén végzett.

(MTI)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.