Meghökkentő számokra derült fény a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) friss jelentéséből, amelyből kiderül, hogy hazánkban több profi játékos keresi a kenyerét focival, mint például Németországban.

A nemzeti szövetségektől kapott adatokból álló kimutatást a Blikk szemlézte. E szerint

Magyarországon 1168 profi futballistát tartottak számon a 2018–2019-es szezonban, ezzel olyan sportági nagyhatalmakat előzött meg hazánk, mint Németország (1066), Hollandia (950), Belgium (790) vagy a vb-ezüstérmes Horvátország (826).

Magyarországon körülbelül 10 millióan, Németországban 83 millióan laknak – teszi hozzá a Blikk. Hazánkban a jelentés szerint 32 profi egyesület működik, szemben a németek 56 ilyen klubjával.

Az NB I, a II és a III mellett megyei I., II. és III. osztályok is vannak, Budapesten pedig BLSZ I., II., III. és IV. – az alsóbb ligákban félprofi vagy amatőr státuszban fociznak a kerettagok.

Ma már az élvonal és a második liga mellett az NB III-ban is lehet profiként játszani. Ez összesen 80 klubot jelent, viszont csak az első két osztályban kötelező profi szerződést adni a focistáknak

– mondta a Blikknek dr. Horváth Gábor, a Hivatásos Labdarúgók Szervezetének főtitkára.

Szabados Gábor sportközgazdász szerint fenntartásokkal kell kezelni a számokat, de az tény, hogy a jelentés sokat elárul a sportág helyzetéről.

Szinte biztos, hogy másként szolgáltattak adatokat Németországban, mint hazánkban. Elképzelhető, hogy idehaza a félprofikat, az élvonalbeli klubok alsóbb osztályokba küldött akadémistáit is számításba vették, Németországban pedig nem

– magyarázta a szakember.

Hozzátette:

Az persze nyilvánvaló, hogy a profi futball gazdasági háttere erősödött, és ma már minden NB I-es és a legtöbb NB II-es egyesület is képes stabilan működni, a játékosoknak már nem kell aggódniuk a fizetésük miatt.

Forrás: Blikk

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
Profi focista Magyarországon? Na neeee...
fahrenheit451
Rájöttek a fideszes trollok, hogy nem lehet elhallgattatni a nép hangját süketeléssel.
Ezért meg akarják fojtani ezt az oldalt a szexuális fake bulshit oldalajánlóikkal - hogy ezt ömlesztve látva elmenjen a kedved a véleményformálásra.
Már csak az a kérdés, hogy a Propeller vezetése mennyire fideszes gyökér, és mennyire hagyja ezt?
Közeleg 2022, ne bízz senkiben !!!
fahrenheit451
Kint 30 ezren, itthon, 3 ezren sem nézik..
Pénzégetés!
Menjenek parlagfüvet irtani - akkor talán lenne némi hasznuk, a sötét bunkóknak, akik lézerfényt követve futkorásznak ide, meg oda.
fahrenheit451
Itt a labda, hol a labda - TE SÖTÉT PARASZT !?
A KURVA ANYÁDON KÍVÜL CSAK A BÉNA PÖCSÖKET ÉRDEKLI, HOGY HOL A LABDA - A SZEMÉLYES LÉZERFÉNYED!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.