Gulyás István szövetségi kapitány úgy fogalmazott, a magyar férfi kézilabda-válogatott minden játékosa megfelelt az elvárásoknak az oroszok ellen egy góllal megnyert szombati Európa-bajnoki csoportmérkőzésen.

Elégedett a szövetségi kapitány a magyar férfi kézisek teljesítményével
Fotó: Youtube

A szakvezető arra utalt, hogy a magyar szövetség szerdai sajtótájékoztatóján Nagy László alelnök elmondta: konkrét elvárást nem fogalmaztak meg a csapattal szemben, és erre akkor Gulyás úgy reagált, hogy egymás között mindig ki kell tűzniük egy célt, és nagyon fontos, hogy a csapaton belül ezt jól határozzák meg.

"Azt kaptuk, amit vártunk. Amire készültünk taktikailag, azt hellyel-közzel meg tudtuk oldani. A mérkőzés előtt az öltözőben mindenkinek megfogalmaztunk célokat, és ennek mindenki megfelelt"

- nyilatkozta a 26-25-re megnyert malmői meccs után Gulyás István.

Hozzátette, a szakmai stáb és a csapat még "tanulja egymást", valószínűleg egyszer-egyszer késtek az időkéréssel, de bíztak benne, hogy kijönnek a hullámvölgyből.

"Az időkéréseknek sokszor van olyan üzenetük is, hogy valami nem jó, és nem akartuk ezt kommunikálni a fiatalok felé, hiszen helyén volt a szívük"

- szögezte le a kapitány.

Gulyás felidézte, hogy volt egy szakasz, amikor a jobb kettes posztján nem tudták megoldani a védekezést, az oroszok visszajöttek a meccsbe, de Ligetvári Patrik beállításával stabilizálódott az a hely. Hozzáfűzte, Bánhidi Bencének hamarabb kellett volna egy kis pihenőt adniuk.

"A mérkőzés előtt arról beszéltünk a szakmai stáb tagjaival, hogy amennyiben olyan teljesítményt tudunk nyújtani, mint a csehek ellen – mert az nekünk szimpatikus volt, abban volt tűz, volt akarat, volt lehetőség –, akkor pariban lehetünk az oroszokkal"

- magyarázta.

A szakvezető elmondta, a legfőbb taktikai tervük az volt, hogy Pavel Atmant és Dmitrij Zsitnyikovot kivegyék a játékból, és mivel sikerrel jártak, ez volt a kulcsa a győzelemnek.

"Nagyon sokat visszakaptunk abból, amit gyakoroltunk. Egy-egy meg nem értés vagy bizonytalanság volt, ami a mérkőzés hevében előfordul. Elcsúsztunk egy kicsit, elváltottuk magunkat, abból gólokat kaptunk, de azt gondolom, összességében rendben volt"

- összegzett Gulyás István.

Hangsúlyozta, a hiba mindig része a játéknak, Máthé Dominikot például azért szidták meg a szünetben, mert nem lőtt kapura, neki ugyanis többet kell vállalnia, és az sem baj, ha néha belehibázik.

"Nem akarom cáfolni saját magamat, építkezünk. Ezzel a győzelemmel semmi nem történt, ez egy állomás számunkra. Persze, sokkal boldogabb a lelkünk, ráadásul az egygólos győzelmek a legszebbek"

- mondta Gulyás.

Hangsúlyozta, teljesen más lett volna az Európa-bajnokság számukra, ha ezen a meccsen "beledőlnek a késbe", hiszen akkor a fiatalok elveszítették volna a hitüket.

A mezőny legjobbjának megválasztott Mikler Roland úgy vélekedett, meglehetősen hullámzó meccset játszottak, voltak nagyon jó szakaszaik, amikor elléptek négy góllal, aztán butaságokat csináltak és az ellenfél visszajött a meccsbe.

"Talán nem mi voltunk az esélyesek, de korábban is elmondtam, hogy nálunk jobban nem harcolhat senki a győzelemért, és nem akarhatja jobban. Nyilván vannak olyan begyakorolt dolgok, amelyeknek meg kell mutatkozniuk a pályán, de azok mellett nekünk ez lehet az erősségünk, mert ha az ellenfél jobban akarja a győzelmet, nekünk nincs esélyünk"

- magyarázta a MOL-Pick Szeged kapusa.

Felidézte, hogy a második félidő közepe táján lőttek néhány gólt lerohanásból, ettől megnyugodtak, azt hitték, már megvan a mérkőzés, az oroszok pedig megpróbálták minél hamarabb ledolgozni a hátrányukat, és sikerült is egyenlíteniük. Ezután a magyaroknak védekezésben és támadásban is volt egy-egy villanásuk, a vége pedig szerencsésen alakult.

"Sikerült beleérnem a labdába, kapufára tolni, és végre egyszer a magyaros szerencsétlenség szerencsévé változott, és kifelé pattant a labda"

- nyilatkozta Mikler.

Hozzáfűzte, nagyon büszke a csapatra, a társai nagyon jól dolgoztak, nagyon sokat segítettek neki védekezésben. Voltak nagyon jó momentumok, jól működő páros kapcsolatok, de érzése szerint még több van bennük védekezésben és kapusteljesítményben is.

"Ha kicsit jobban vigyázunk a labdára támadásban, nagyobb különbséggel is nyerhettünk volna, de nem vagyok elégedetlen. Ez egy nagyon szép nap számunkra, mert talán senki nem gondolta volna, hogy mi nyerünk"

- vélekedett.

Mikler rávilágított, hogy a megszerzett két ponttal megmaradt az esélyük a továbbjutásra, de semmin nem kell változtatniuk, hiszen éppen a nyugodtság, a higgadtság az erényük, miközben azt csinálják, amit az edzők elvárnak tőlük.

"Le a kalappal a csapat előtt, így kell harcolni, így kell küzdeni, így kell nekimennünk a dánoknak is. Ha szívvel-lélekkel, az utolsó pillanatig csináljuk, kevés hibával, akkor képesek vagyunk ilyen mérkőzéseket játszani"

- mondta.

A magyarok hétfőn 20.30-tól az olimpiai és világbajnok dánokkal találkoznak a malmői E csoportban. A középdöntőbe az első két helyezett jut.

(MTI)

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

division
@justhpeter: A mai dánok elleni meccs előtt azt mondtam de szép is lenne egy döntetlen, a végén meg azt hogy a fene enné meg hogy nem nyertünk:-))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.