Nagy László szerint a magyar férfi kézilabda-válogatottnak továbbra is a saját játékára kell figyelnie, noha az Európa-bajnoki középdöntőben a következő ellenfele a testközelből ismert játékosokból álló szlovén együttes lesz.

A magyarok két győzelemmel és egy döntetlennel zárták a csoportkört, és a maximális két ponttal jutottak a malmői középdöntőbe, amelynek első fordulójában, pénteken 36-29-re kikaptak a legutóbbi két világbajnokságon egyaránt ezüstérmes norvégoktól.

Nagy László: a magyarok jobban tisztelték az ellenfelet, mint kellett volna, de aztán feltámadtak

Nagy László szombaton úgy fogalmazott, a játékosok eleinte türelmetlenebbek voltak, jobban tisztelték az ellenfelet, mint kellett volna, és balszerencséjük is volt támadásban és védekezésben egyaránt. A norvég válogatott nagyon gyorsan kihasználta, gólokra váltotta a lehetőségeit, és már a mérkőzés elején magabiztos előnyre tett szert.

"Csak a huszadik perc környékén kezdtünk úgy kézilabdázni, ahogyan az előző mérkőzéseken. A szünetben megbeszéltük, hogy akaratban, fegyelmezettségben nem lehet jobb nálunk az ellenfél. Amit a második félidőben láttunk, az már maximálisan ezt tükrözte"

- nyilatkozta az MTI-nek a magyar szövetség alelnöke, aki a szakmai stábnak is tagja.

Hozzátette, a győztes és a vesztes meccsek után sem tapasztaltak szélsőséges reakciókat a játékosok részéről. A boldogság, a jó hangulat az arcukra volt írva, de mindenki tisztességesen végezte a dolgát, és a norvégok elleni mérkőzés után sem volt senki lelombozódva.

"Egy világversenyen nem szabad azon rágódni, ami volt. A pozitív dolgokból kell továbbra is erőt meríteni, a negatívokat redukálni és elfelejteni"

- szögezte le Nagy László.

Hornyák Péter úgy fogalmazott, cseppet sem szomorkodtak a vereség miatt, hiszen ennek egyszer be kellett következnie.

"Az elején nagyon nem sikerült semmi, mintha nem úgy mentünk volna bele a meccsbe, mint eddig. Nagyon sok gólt kaptunk, most nem állt össze a védekezés, a második félidőben viszont tisztességesen helytálltunk, nincs miért szégyenkeznünk"

- magyarázta a Tatabánya jobbszélsője.

A tornán hét gólnál járó Hornyák rávilágított, hogy a szakmai stáb pénteken próbálta pihentetni azokat, akik eddig többet játszottak.

"Egy nap alatt nem lehet mindent kipihenni, de én is jobban vagyok, mint akkor, amikor végigjátszottam a meccset"

- mondta. A szélsők szerepéről úgy vélekedett, eddig nem volt sok helyzetük, de azokat egészen hatékonyan értékesítették.

Vasárnap 16.15-től igazán pikáns mérkőzéssel folytatja szereplését a magyar válogatott az Európa-bajnokság középdöntőjének malmői csoportjában. Az ellenfél az a Szlovénia lesz, amelynek keretéből hatan a magyar bajnokságban játszanak: a jobbszélső Mario Sostaric, az irányító Dean Bombac és a balátlövő Nik Henigman a Szegedet, a beálló Blaz Blagotinsek, a jobbszélső Gasper Marguc és a balátlövő Borut Mackovsek pedig a Veszprémet erősíti, ráadásul utóbbi nyáron Szegedre igazol.

A szlovénok kispadján az a Ljubomir Vranjes ül, akivel az előző Európa-bajnokságon három vereség után a csoportkörben kiesett a magyar válogatott, majd néhány hónappal később éppen a svéd szakember vezetésével a szlovénokat elbúcsúztatva jutott ki a világbajnokságra. Vranjest 2018 őszén előbb Veszprémből, majd néhány nappal később a magyar válogatott kispadjáról is elküldték. A szlovén csapatot december közepe óta irányítja, de a jelek szerint remek munkát végez, hiszen együttese mind a négy meccsét megnyerte eddig a kontinenstornán.

"Nagyon fontos meccs vár ránk Szlovénia ellen. Az ismeretség kölcsönös, és lehet mindkét csapat számára előny és hátrány is. Továbbra is önmagunkra, a saját játékunkra kell figyelnünk, ha azt továbbra is stabilizálni tudjuk, pariban lehetünk velük"

- fogalmazott Nagy László.

A korábbi világklasszis jobbátlövő szerint a játék minden elemében nagyon jó teljesítményt nyújtanak a jó játékosokból álló szlovénok, akik gyorsak és határozottak. Nagy szerint középen Dean Bombac nagyon jól mozgatja a csapatot és irányítja a támadásokat, védekezésben pedig nagyon masszív hatos faluk van, kimondottan jó kapusteljesítménnyel.

A szlovén játékosok közül Borut Mackovsek kijelentette, számára is különleges lesz a mérkőzés, egyrészt mert Magyarországon játszik, másrészt a világbajnoki selejtező elvesztése miatt.

"Hiányzik tőlük Lékai Máté és Bodó Richárd, és több olyan játékosuk van, akiknek ez az első világversenyük. Ők fiatalok és tapasztalatlanok, de a csoportkörben láthattuk, hogy ez nem jelent semmit, mert nagyon jól játszottak"

- magyarázta a balátlövő.

Mackovsek leszögezte, a szlovénok is jó formában vannak, a torna eddigi szakaszában nagyon jól védekeztek és kimondottan gyors kézilabdát játszottak.

Szerinte a magyarok egyik kulcsembere a kapus Mikler Roland, aki Oroszország és Dánia ellen is bravúrosan védett, a másik pedig a magas és erőteljes beálló, Bánhidi Bence.

(MTI)

(Fotó: MTI/EPA/TT Hírügynökség/Johan Nilsson)

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Giovanni Alba
Moderátorok! Ugye az alaptalan rágalom, hogy ezek a stricik (kéjhölgy közvetítők) fizetnek nektek azért, hogy ezek a beszólások megjelenhessenek? Ide jövök mert érdekel a cikk és érdekel az olvtársak véleménye, de csak ezt a szemetet találom. Nem tetszik, nagyon nem tetszik. Szisztematikusan, apró lépésekkel el akarjátok kedvetleníteni azokat, akik értelmes véleménycsere reményében jönnek ide?
Mondjátok hogy mindezen feltételezés légből kapott. Mondjátok kérlek, lécci, lécci, lécci!!!
division
@Giovanni Alba: Ez a propi már régen nem az a propi mint volt valamikor, senkit nem érdekel ki mit ír, ki hogy mocskol másokat, stb. Fogadd el, úgysem tudsz ellene tenni ( még ha jó is volna).

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.