A címvédő és éllovas Ferencváros könnyedén, 4-0-ra verte a vendég Paks gárdáját a labdarúgó OTP Bank Ligában a tavaszi idény és a 17. forduló nyitómérkőzésén szombaton.

Kiütötte a Paksot a Fradi
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

OTP Bank Liga, 17. forduló:

Ferencvárosi TC-Paksi FC 4-0 (2-0)

Groupama Aréna, 8075 néző, v.: Iványi

gólszerző: Zubkov (3., 65.), Boli (43.), Isael (51.)

sárga lap: Sigér (19.), illetve Lenzsér (53.), Kecskés (57.), Poór (61.), Szabó J. (62.)

Ferencváros:

Dibusz – Lovrencsics, Blazic, Otigba, Civic – Haratin, Sigér (Vécsei, 77.) – Zubkov (Varga R., 70.), Isael, Nguen (Lodico, 70.) – Boli

Paks:

Rácz – Kulcsár D., Lenzsér (Szélpál, 83.), Gévay, Poór, Szabó J. – Balogh B., Kecskés (Szakály D., 60.), Bertus – Könyves (Szendrei, 73.), Böde

A Paks megerősített, ötvédős felállással kezdett ugyan, ám a hazaiak a harmadik perc felénél már a második helyzetüket dolgozták ki, és Isaellel ellentétben Zubkov nem hibázott. A folytatásban szinte kizárólag a Ferencváros birtokolta a labdát, de játékosai a közepes tempó mellett megelégedtek a labdatartással, a kaput nem veszélyeztették. A ritka paksi akciók legtöbbje már a félpálya környékén elhalt, Dibusznak csupán néhány rutinfeladatot kellett megoldania. A szünet előtt Boli góljával váratlanul megduplázta előnyét a házigazda.

Az 51. percben Isael beadásnak szánt szabadrúgása kötött ki Rácz kapujában, majd tíz perc alatt négy paksi sárgult be, Zubkov pedig a 65. percben látványos akció lezárásaként a második gólját is megszerezte. A hátralévő időben kijött a szorításból a Paks, ám nem tudott veszélyes akciókat vezetni, a hazai helyzetek pedig kimaradtak.

A bajnokságban a Ferencváros veretlenségi sorozata immár 14 meccs óta tart, pályaválasztóként pedig már 45 találkozóján nem talált legyőzőre. A Tolna megyeiekkel szemben a fővárosiak négy mérkőzés óta tartó nyerő szériában vannak, a gólkülönbség pedig 14-0 a javukra.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.