Szívszorító nyilatkozatot adott ki Kobe Bryant tragikus halálhíre után Michael Jordan.

Jordan búcsúzó soraiban öccsének nevezte a 41 éves játékost.

Lesokkolt Kobe és Gianna tragikus halálának híre. Szavakkal nem tudom kifejezni a fájdalmat, amit érzek. Szerettem Kobe-t – olyan volt számomra, mintha az öcsém lenne. Gyakran beszéltünk, és nagyon hiányozni fognak ezek a csevegések. Egy szenvedélyes versenyző volt, a meccsek egyik legjobbja, egy kreatív erő. Kobe emellett lenyűgöző apa volt, aki nagyon szerette a családját – és nagyon büszke volt a lánya kosárlabda iránti szeretetére.

Yvette-el mélységes részvétünket fejezzük ki Vanessának, a Lakers csapatának, és az összes kosárlabda-rajongójának szerte a világon

- írta Jordan.

Kobe Bryant kétszeres olimpiai bajnok, visszavonult amerikai profi kosárlabdázó, a sportág legendás alakja vasárárnap halt meg helikopter-balesetben.

A helikopteren volt Bryant 13 éves lánya, Gianna, az ő egyik csapattársa és egy szülő.

Vasárnap este Alex Villanueva, Los Angeles megye seriffje a Twitteren közölte: a korábbi információkkal ellentétben nem öten, hanem kilencen voltak a lezuhant és kiégett helikopteren, a pilóta és nyolc utas. A tragédiának nincs túlélője – tette hozzá. A baleset a Los Angeles belvárosától mintegy 45 kilométernyire északnyugatra fekvő kaliforniai Calabasas felett történt. Okát és körülményeit az amerikai szövetségi légügyi hatóság (FAA) vizsgálja. Az FAA egyelőre csak annyit közölt, hogy a lezuhant helikopter Sikorsky S76-os típusú volt. A Los Angeles Times című amerikai lap riportere, Richard Winton arra emlékeztetett, hogy a tragédia idején a környező hegyeket köd borította.

A philadelphiai születésű legendás NBA-játékos 41 éves volt, négy gyermek édesapja.

Az aktív sporttól 2016-ban vonult vissza, 1996-tól húsz esztendőn keresztül a Los Angeles Lakers kosarasa volt, a csapattal ötször (2000, 2001, 2002, 2009, 2010) nyerte meg az észak-amerikai profi kosárlabdaligát (NBA). Kétszer (2009, 2010) a döntő legjobb játékosának is megválasztották, 2008-ban ő lett a bajnokság legjobbja, míg 18 alkalommal vett részt az All Star-gálán. Az amerikai válogatottal 2008-ban Pekingben, 2012-ben Londonban bizonyult a legjobbnak az olimpiai játékokon. Az NBA vezetője, Adam Silver, még 2015-ben az amerikai kosárlabdázás történetének egyik legnagyszerűbb játékosaként méltatta őt.

Michael Jordan szívszorító szavakkal búcsúzott barátjától, Kobe Bryanttől

Szurkolók leróják tiszteletüket Kobe Bryant kétszeres olimpiai bajnok, visszavonult amerikai profi kosárlabdázó emléke előtt a Los Angeles Lakers otthonának számító Staples Center közelében 2020. január 26-án. A 41 éves Bryant a nap folyamán helikopter-balesetben nyolcadmagával életét vesztette. A baleset a Los Angeles belvárosától mintegy 45 kilométernyire északnyugatra fekvő kaliforniai Calabasas felett történt. Okát és körülményeit az amerikai szövetségi légügyi hatóság (FAA) vizsgálja. MTI/EPA/Adam S. Davis

Az Egyesült Államokat megrázta a tragédia, sportolók, közéleti személyiségek nyilatkoztak meg. Donald Trump amerikai elnök két bejegyzést is szentelt a Twitteren a balesetnek. Első bejegyzésében "szörnyűséges hírnek" minősítette a tragédiát, majd később azt írta: "jóllehet, minden idők tényleg egyik legnagyobb kosarasa volt, de épp csak élni kezdett".

Barack Obama, az Egyesült Államok korábbi elnöke a kosárlabdázás "legendájának" nevezte, Gavin Newsom, Kalifornia demokrata párti kormányzója pedig közleményben hangsúlyozta, hogy Bryant "történelmet csinált", és "kikövezte az utat a játékosok új nemzedéke előtt".

A Twitteren fejezte ki együttérzését és Bryant iránti tiszteletét mások mellett Adam Silver, Magic Johnson – a Lakers korábbi játékosai – a Kosárlabda-játékosok Országos Szövetsége, Jesse Jackson tiszteletes, polgárjogi harcos, továbbá az Országos Jégkorong Liga. Vasárnap este a Los Angeles-i Staples csarnoknál gyülekeztek Kobe Bryant rajongói, közülük sokan koszorúkat vittek a csarnokhoz.

Forrás: Blikk

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

ágimami
@Lana22: Egy ilyen cikkhez is ide kell pofátlankodni???BUNKÓ!!!

Őszinte részvétem az elhunyt Családjának!! IGAZI sportember volt!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.