A légi közlekedés felfüggesztése előtti utolsó órákban, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter segítségével jutott ki Dubajból Lothar Matthäus. A magyar labdarúgó-válogatott volt szövetségi kapitánya erről a Bild című német lapnak beszélt.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Lothar Matthäus (@lotharmatthaus10) által megosztott bejegyzés,

Az 59 éves ex-futballista orosz feleségével együtt nyaralt az Egyesült Arab Emírségekben, ahol a koronavírus-világjárvány miatt az utóbbi napokban egyre több korlátozást vezettek be.

A 150-szeres német válogatott, világ- és Európa-bajnok labdarúgó elmondta, hogy már 16 éve Budapesten lakik, mégis sokáig bizonytalan volt, hogy visszatérhet-e, mert a Magyarországon élő külföldiek esetében nem voltak egyértelműek a járvány miatt elrendelt beutazási korlátozások. A dubaji német nagykövetségtől is próbált tanácsot kérni, de nem ért el senkit.

Végül a magyar diplomácia vezetője segített.

Kaptam egy sms-t Szijjártó Pétertől, aki egy interjúból értesült a gondjaimról. Biztosított arról, hogy beutazhatok

- mondta Lothar Matthäus.

Hangsúlyozta, hogy nem részesült külön elbánásban, azért utazhatott be Magyarországra, mert rendelkezik magyar lakcímkártyával.

A Dubajba közlekedő magyar- és németországi járatokat már leállították, de szerencsére egy régi barátja éppen a városban volt, és indulni készült magángépével. Matthäusékat is magukkal vitték. Szerda este 20.30-kor indultak. Ez volt az utolsó előtti magángép, amely felszállhatott, mielőtt felfüggesztették az utasszállítást az Egyesült Arab Emírségek két nagy nemzetközi repülőterén, Dubajban és Abu-Dzabiban.

Négy órával később már nem jutottam volna ki az emírségekből

- mondta Lothar Matthäus a Bildnek.

Az utolsó dubaji napokban szinte egymást érték a korlátozások. Szerda délután egy vendéglőben voltak, és a pincér 15 órakor megkérdezte, kíván-e rendelni még egy sört, "ugyanis a kormány döntése értelmében 15.30-tól az egész országban nem lehet szeszesitalt felszolgálni" – mondta Lothar Matthäus, hozzátéve: "szinte óránként hozták a döntéseket és vezették be az új tilalmakat".

Forrás: MTI

Címlapkép: Instagram

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Oposit
Ott mi volt most Dubajban?

De látom ha már felkerült a gépre, egy szelfizés is belefért a pilótákkal. Megható és megynugtató jelenet.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kerekkocka
Libanyak olvasgatott, talált egy valamit amiből megtudta hogy a focista/nem magyar/ szarban van!!! Nosza megkereste a számát a telefonba, és már írt is mentő sms-t. A haverja /ki éppenott pihent a magánrepcsivel/ izibe meg-fel-ki mentésre jelentkezett!!! BRAVO Teljesen hihető történet! Akár pom-pom, süsü meg a többi...
Gyütt Mönt
Érdekes, hogy lezárjuk a határokat, de a haverok jöhetnek, a külügyér elintézi, akárcsak Gruevszkinek. Kíváncsi vagyok, végeznek-e vírustesztet rajta és feleségén, valamint a pilótán.
Lepényleső
Hallotta valaki,hogy ő is bűnöző lenne? Érthetetlen akkor miért került fel a gépre?
Clavigo
@Lepényleső: Egyszer majd ,,,,kérnek tőle is valamit..:):)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.