A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei harmadosztály Szamos csoportjában szereplő Penyige SE focicsapata ezt levélben írta meg Orbán Viktornak. A Magyar Közlönyben megjelentek szerint a klub még decemberben kapott a kormánytól 85 millió forint támogatást a meglévő futballpálya felújítására, valamint további 45 milliót az öltözőépülettel kapcsolatos beruházásokra.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei falu a megye III-as bajnokságban játszik, otthoni meccseiket a „penyigei döcögős” gúnynevű pályán. Tavaly 130 milliót nyertek korszerűsítésre, például talajcserére, labdavédő hálók felrakására – írja a 444 az RTL Klub beszámolója alapján.

Csütörtökön azonban

a polgármester és a klub elnöke közös levélben írták meg Orbán Viktornak, hogy visszaküldik a már átutalt pénzt.

Juhász Gyula, a település polgármestere azonban Orbán Viktornak írt levelében azt írta,

ami megmaradt az előkészületi költségek után, azt visszautalja a klub, hogy azt a koronavírus-járvány elleni védekezésre lehessen fordítani.

A polgármester az RTL Klubnak vasárnap azt nyilatkozta, hogy

bár nem ők döntik el, mi lesz a visszakapott milliók sorsa, de remélik, hogy a kormány egészségügyi eszközbeszerzésekre fordítja az összeget.

A klub elnöke arról beszélt, hogy már öltözőjük sincs, és a pályára is ráférne a felújítás, de majd megoldják, „most nem ez a lényeg”.

Juhász Gyula polgármester azt reméli, hogy követik a példájukat, és együtt leküzdjük a „láthatatlan ellenséget”.

Mi itt Penyigén megtettük amit a szívünk diktált! Hogy mi lesz később a sportfejlesztéssel? Nem tudom, de Magyarországon most nem is ez a prioritás! Mérhetetlenül büszke vagyok, hogy kezdeményezésemre az egyesület vezetősége rögtön támogatásáról biztosított, és a döntésben mögém állt

– nyilatkozta korábban a haromhatar.hu-nak Juhász Gyula.

Forrás: 444, 24.hu, RTL Klub

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
peterkelemen
Magyarul a tolvajoknak visszacsurgatjuk, mivel tudják utána többszörösen visszakpják. Aljas gazemberek!
RonaGyuri
@peterkelemen: lehet példának szánták, hátha ők is visszateszik egy részét annak, amit loptak! Na jó csak vicceltem, tudom, hogy még többet lopnak! =))
Sámannus
Oda adják másnak. A ner stadionon kívül nem épít mást. A kő és kavicsbányák termelik a hasznot a faternak azé. Ott spórol az orbányai család, ami nem kerül a bevallásba.
nezelodo
Költői lelke van a penyigei polginak, és még a mesékben is hisz. Rendes ember lehet hegyibe még naiv is.
nezelodo
@luiz: Lehet, hogy nem hallott a megőrzésre átvett 3000 milliárd Ft MANYUP megtakarításról, nehogy eltőzsdézzék a pénztárak. Azóta akik nem ijedtek meg a fenyegetéstől vígan szedik az évi közel 10% "tőzsdei" kamatot.
namihami
Ezekben a nehéz időkben éppen jól jön és talán elég is lesz a PAFC gyepfűtésére.
Így legalább nem vész kárba ez a pénz se.
luiz
@nezelodo: Én nem küldtem volna vissza, mind a település eügyi és gazdasági védelmére fordítanám, még ha ezért börtönbe kéne mennem akkor is. Majd megbánja 2-3 hónap múlva, se focipálya se pénz nincs a faluban se semmi csak temetések
Borsodi
Az idióta kormánynak ezt már maguktól meg kellett volna tenni,a kórházakat és az orvosi ellátást támogatni életeket menteni,nem rongylábú ingyen élőkre szórni a milliós fizetéseket ami csak kidobott pénz.Ideje volna a saját népe érdekét nézni

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.