A Nemzet Sportolói a mai napon Monspart Saroltát jelölték maguk közé, a közelmúltban elhunyt Székely Éva megüresedett helyére. Véleményünk szerint vitathatatlanul jó döntés született.  A 75 éves sportolónő jelöléséhez a tagok több mint ötven százalékának szavazata kellett. Miután mindenki akár több személyre is szavazhatott, a hivatalos tájékoztatás szerint Hegedüs Csabára, Pap Jenőnére, Pézsa Tiborra, dr. Bodnár Andrásra, Faragó Tamásra, Regőczy Krisztinára, Sákovicsné Dömölky Lídiára és Török Ferencre is érkeztek voksok. Az utóbbi nyolc sportember közül hatan olimpiai bajnokok, Regőczy Krisztina olimpiai ezüstérmes és világbajnok, a szélesebb közvélemény számára a talán legkevésbé ismert Pap Jenőné Méray Kornélia pedig többszörös Európa-bajnok evezős (aktív pályafutása során még nem rendeztek világbajnokságokat, sportága pedig ekkoriban még nem szerepelt az olimpiai programban), akit 1959 és 1961 között sorozatban háromszor választottak meg az év női sportolójának...

Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Vajúdtak a hegyek és óriás született

a bár a társaságról magáról ez nem mindható el, de egy valóban kiérdemlőé lett a kitüntető cím

Nem szeret és nem is nagyon releváns megfogalmazás, de ha valami ez tényleg vitathatatlan. „A Nemzet Sportolói Monspart Saroltát jelölték maguk közé, a közelmúltban elhunyt Székely Éva megüresedett helyére”!
S az is igaz, hogy vitathatatlanul kiérdemelte. Ami egy csöppet sem von le a többi lehetséges jelölt – pontosabban azok legtöbbjének – érdemeiből. Ha valami elgondolkodtató, akkor az csak az, hogy a most kimaradók és a már korábban megjutalmazottak összevetése hogy áll! =))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.