Negatív lett a tesztje, így lehet, hogy edzhet tovább.

Így érinti Hosszú Katinkát a koronavírus: talán van remény, hogy folytatódhat a munka

Két hétre teljes edzészárlatot rendelt el a hazai szövetség azon válogatott úszók számára, akik az elmúlt egy hónapban külföldön tartózkodtak, miután kiderült, legalább kilencen elkapták a koronavírust a versenyzők és a trénerek közül.

A háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka (30) viszont továbbra is gyakorolhatna, mivel a tesztje negatív lett, márciusban pedig csak hazánkban tartózkodott. (Korábban Dél-Afrikában és Olaszországban, Nápolyban járt.) Úgy tudjuk viszont, egyelőre erősen kérdéses, hogy használhatja-e a Duna Arénát az átmeneti időszakban.

Ugyanis a nemzeti csapat tagjai számára az elmúlt időszakban még nyitott létesítmények is ideiglenesen bezártak, s kérdés, hogy egy versenyző miatt üzemel-e majd a napokban az aréna. A riói bajnoknő egyébként maga is kiveszi a részét a járvány elleni harcból, a koronavírus kutatására ajánlott fel 1,5 millió forintot csapatával a Semmelweis Egyetem Alapítványnak.

Kedden több úszó – a világbajnok Kapás Boglárka (26), a vb-harmadik Kozma Dominik (28) és Bohus Richárd (26), valamint az Eb-ezüstérmes Horváth Dávid (23) – közölte, beteg lett, hét esetben pedig kétes eredményt hozott a második ellenőrzés. Turi György (62), a Kőbánya SC vezetőedzője jó hírről számolt be azok kapcsán, akiknél újabb vizsgálatra volt szükség.

– A harmadik tesztem negatív lett, ahogy a versenyzők és kollégák közül mindenkié, akikkel beszéltem – árulta el a Blikknek.

Forrás: Blikk

Kép: Instagram

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Zsopiale
Bocsá.. putsítós fotót is lehetne eselleg?
Kookas
akinek van uszodája az miért ne edzhetne!!
verőce21
Most pedig lenne számára bőven szabad sáv! :)
Clavigo
Ezt a pinát egyre jobban rühellem...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.