Egy Svájcban dolgozó magyar tornaedzőt azzal gyanúsítanak a hatóságok, hogy 15 éves tanítványát szexuálisan zaklatta – írja a Borsonline svájci lapokra hivatkozva. A férfi ellen hamarosan vádat emelnek, de a Borsnak tagadta, hogy bűncseleményt követett volna el.

A Bors szerint a Sankt Gallen-i kantonban dolgozó férfiről azt állítják, hogy 2017 augusztusában leitatott majd szexuálisan zaklatott egy 15 éves lányt. A Tagblatt című lap a birtokában lévő ügyészségi indítvány alapján azt írta, hogy

a férfit többször kényszerítéssel és erőszakkísérlettel vádolják, és hamarosan bírósági szakaszba lép az ügye.

A férfi öt évig dolgozott vezetőedzőként a RLZ Ostschweiz nevű egyesületnél, 2019 augusztusában vádolták meg szexuális zaklatással, akkor le is tartoztatták és börtönbe is került, óvadék ellenében szabadult októberben. A klubnál feladatait felesége vette át.

Az EN24 azt állítja, hogy a nyomozati munka során az amúgy nem nevesített sértett klubtársai között voltak olyanok, akik szerint a szexuálisan zaklatott tornászlány krónikus hazudozó.

A feljelentést tevő tornászlány azt mondta,

azért hallgatott másfél évig a történtekről, mert második apjaként tekintett az edzőre, és nem akart ártani egy botránnyal a többi tornásznak, valamint az edző feleségének sem.

A Bors elérte a megvádolt edzőt is, aki azt mondta, hogy igaztalanok a róla szóló állítások, és hamarosan a hazai nyilvánosság elé tárja az ügy részleteit.

A személyemet illető állítások igaztalanok, napokon belül az ügyvédem révén az ügy minden részletéről tájékoztatom a hazai közvéleményt

– jelentette ki az edző a lapnak.

Forrás: Bors, Index

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
A svájci közvélemény elé tárjátok a bizonyítékokat. Minket kevésbé érdekel.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.