Menesztették John McDonough-t, az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL) szereplő Chicago Blackhawks elnökét, mivel a csapat az utóbbi két esztendőben nem jutott rájátszásba, és ha a koronavírus-járvány miatt leállt szezon folytatódna, akkor is csak minimális esélye lenne erre.

Rocky Wirtz tulajdonos elmondta: nehezen hozták meg ezt a lépést, de hiszi, a klub és a szurkolók szempontjából ez a helyes döntés. Fia, Danny Wirtz ideiglenes megbízatást kapott az elnöki teendők ellátására.

A 66 esztendős McDonough 2007-ben került a Chicago elnöki posztjára, és irányításával sikert sikerre halmozott a csapat. Az addig "vegetáló" alakulat 2010-ben, 2013-ban és 2015-ben Stanley Kupát nyert, és volt olyan időszak, amikor megszakítás nélkül 531 hazai mérkőzésen telt ház, 19 717 néző előtt játszott. Az elmúlt két szezonban viszont lemaradt a playoffról, és erre most sincs esélye – ezt elégelte meg a tulajdonos.

A világjárvány miatt március 12-én leállt a bajnokság, egyelőre nem tudni, hogy mikor és milyen formában folytatódik. A tervek szerint zárt kapuk mögött júliustól lehetne ismét játszani.

(MTI)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.