Akár találós kérdés is lehetne: mi az, ami nem jön össze Hosszú Katinkának (31), Babos Tímeának (26) vagy Liu Shaolin Sándornak (24), sikerül viszont Dzsudzsák Balázsnak (33)? A helyes válasz nem valamiféle sportsiker, hanem: diplomata útlevél.

Forrás: blikk.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Sportdiplomácia vs. sport & diplomácia

Az igazat megvallva nagyon messzire vezetne a témába való mélyebb belegondolás

Ergo hic & nunc nem fogok belegondolni a Gyulait és Schmitt Paját is körüllengő, valamint az Aján és Gyárfás esetében már perfektuálódott botrányok kérdéseibe. S a gyakori felvetést, hogy sportdiplomácia dolgokban sohasem jeleskedtünk, ami az eredményességet illeti, is csak megemlítem.
Maradok a legfrissebbnél. Ami ráadásul a felvetett kérdésnél sokkal húsbavágóbbat is rejt magában.
„diplomataútlevélel rendelkező, Dzsudzsák Balázst a Külügyminisztérium hozta haza” – szól a hír. Nos ami engem illet engem sokkal inkább érdekelne, hogy a százmilliókat kereső focistát miért is az én adómból kell pátyolgatni. A dolognak külön pikantériát ad az az M1-es Századvég komszomolkákéra hajazó indoklás, hogy: azért került érte egy Egyiptomba repülő külön-gép, mert „mivel az Emírségekben a koronavírus-járvány miatt leállt a polgári légiforgalom”. Majd hozzáfűzte: „Azért hagyhatta el az országot, mert egy hete jelentették be, hogy május 3-a után minden külföldi hazautazhat.”! =))
No de hagyjuk vissza a diplomáciához, egyébként is a magyar foci és a repülés kapcsolata hazánkban tiltott téma! =))
Nos a blikk.hu „Még mindig kérdéseket vet fel Dzsudzsák Balázs diplomata útlevele: kiderült, olimpiai arannyal bíró sportolóink sem rendelkeznek ilyen papírral” cikkében elmélkedik a kérdésen. Pontosabban csak elmélkedne, hisz még arra sem kaptak választ a Szájjártatóéktól, hogy „hány sportolónak van diplomata útlevele”, azt meg, hogy „milyen diplomáciai küldetéseket szokott Bazsó teljesíteni” már meg sem merték kérdezni!! =))
Gauntlet
Minek az neki? Rég volt ő jó focista! 2008-11? Miért nem nyugaton focizott tovább?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.