Egy csatár nyilatkozott a focistáról.

„Szégyen volt, amit az edzéseken művelt” – őszintén vallottak Mario Balotelli magatartásáról

Rickie Lambert 2014 nyarán a Southampton gólgyárosaként érkezett a Liverpool csapatához, ahol – noha nem a klub első számú sztárjátékosának szánták – nem kezdett rosszul. Hajtott a meccseken, gólokat is sikerült összehoznia, amivel hamar a közönség egyik kedvenc játékosává nőtte ki magát.

Az angol válogatottban 11-szer is pályára lépő csatár fiatalkorában a Liverpool nevelése volt, így érthető a szurkolókkal való kivételes viszonya.

„Nagyszerű volt. Teljesen más emberként tértem vissza. Sokkal profibb lettem természetesen. Eleinte jól is ment, rúgtam pár gólt, mindenki boldog volt”

– idézte a játékos az Eurosport.

Ám ekkor – hatalmas meglepetésre – a vörösök leigazolták az igencsak kétes hírnévnek örvendő Mario Balotellit, aki a pályán olykor valóban képes volt klasszis teljesítményt nyújtani, éretlen viselkedésével azonban több csapatánál is rendkívül rossz hatással volt az öltözői hangulatra, ami a Liverpoolnál sem történt másképp.

„Utána Brendan Rodgers (a csapat akkori vezetőedzője) odavitte Balotellit, aki rögtön elém került a sorban. Onnantól kezdve fejben teljesen szétestem. Nem értettem a dolgot. Szégyen volt, amit az edzéseken művelt. A pályán kívül egészen szerethető fickó, az edzések során viszont nem volt megfelelő a viselkedése. Amikor játszott, akkor persze, próbálkozott, és láttam hozzá hasonló hozzáállással rendelkező játékosokat, ők azonban elég jók voltak ahhoz, hogy ezt megússzák. Rá ez nem volt igaz”

– mesélte Lambert, aki játéklehetőség híján kénytelen volt búcsút mondani szeretett csapatának, ám a mai napig büszkeséggel gondol vissza a Liverpoolnál töltött időszakára.

„Sokkolt ez a felismerés, utána azt hiszem, hogy vagy három hónapig nem kaptam lehetőséget. Még csak a padról beszállva sem érhettem labdába. Összességében azonban elképesztő volt, hogy egy ilyen remek klubhoz igazolhattam, és a történtek ellenére Rodgerst is kiváló edzőnek tartom. Minden adott volt, hogy sikeres legyek, így rosszul esett, hogy nem tudtam meghosszabbítani az ottani tartózkodásomat. Csalódott vagyok, de egyúttal hálás is, amiért magamra ölthettem a Liverpool mezét. Erre életem végéig büszke leszek”

– zárta gondolatait a csatár.

Forrás: Blikk

Kép: Flickr

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.