A szingapúri Forma-1-es futam szervezői kizárták annak a lehetőségét, hogy nézők nélküli versenyt tudjanak rendezni az eredetileg tervezett, szeptember 20-i időpontban.

A szervezők szóvivője a The Straits Times szingapúri újság szombati számában hangsúlyozta: folyamatosan egyeztettek a Forma-1 képviselőivel, akiket arról tájékoztattak, hogy a zárt ajtó mögötti rendezés esetükben kivitelezhetetlen.

A prioritás esetünkben továbbra is a szurkolóink, önkénteseink, valamint minden szingapúri jóléte és biztonsága. A rendezést előkészítő munkálatokhoz általában három hónapra van szükség, ami a jelenlegi helyzetben változhat az éppen hatályban lévő kormányrendeletektől függően

– utalt a világjárványra, valamint a jelentős, ideiglenes infrastruktúrát igénylő éjszakai, utcai versenyre a szóvivő.

Szingapúr közel 27 ezer koronavírus-esetet jelentett eddig, amely az ázsiai kontinensen az egy főre jutó fertőzöttek esetében a legmagasabb százalékos mutatót jelenti a helyi lakosság körében. A szóvivő kiemelte: jelenleg nem tudják garantálni, hogy az adott időszakban egyáltalán tudnak-e fogadni külföldről bárkit, és akkor éppen milyen karanténszabályok lesznek érvényben. Az ország lezárása egyelőre június 1-ig van érvényben.

A tavalyi futam három napja során 268 ezer néző látogatott el Marina Bayre a városi pályára, ennek 40 százalékát külföldiek tették ki.

A Forma-1 júliusban az Osztrák Nagydíjjal tervezi elindítani el sem kezdett idei szezonját, amelyben már három versenyt töröltek, míg további hetet elhalasztottak. Az F1 az elmúlt időszakban folyamatosan a módosított versenynaptáron dolgozott, de azt eddig hivatalosan még nem hozta nyilvánosságra. Az internetes szakportálokon megjelent tervezet szerint a szingapúri futam nem szerepel az idei programban. Az F1 vezetői azon dolgoznak, hogy legalább zárt kapuk mögött tudjanak annyi futamot megrendezni, hogy világbajnokot tudjanak hirdetni.

(MTI)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.