Másodikként Fucsovics Márton és Stollár Fanny jutott a tenisz Budapest Kupa vasárnapi döntőjébe.

A koronavírus-járvány miatt zárt kapus óbudai tornán a második nap délutáni programja egy gálameccsel kezdődött a párosban Roland Garros-bajnok Temesvári Andrea, a korábbi top 100-as Noszály Sándor, a világ- és Európa-bajnok Kapás Boglárka és párja, a szintén úszó Telegdy Ádám részvételével.

A folytatásban a Kék csoport utolsó párharcában Fucsovics Márton és Stollár Fanny szállt szembe Bondár Annával és a Budapesten élő Szerhij Sztahovszkijjal. A világranglista 31. helyén is megfordult Fucsovics könnyedén, 4:1, 4:2-re verte a 2013-ban Roger Federert legyőző ukránt, majd miután Bondár Anna 4:3, 4:0-ra legyűrte a szintén Fed Kupa-válogatott Stollárt, az ellenfél kiegyenlített.

A párharc a vegyes párosban dőlt el, amelynek során Fucsovicsék döntő rövidítésben 2:4, 4:1, 10-6-tal bizonyultak jobbnak, így 2-1-es összesítéssel bejutottak a vasárnapi fináléba, ahol Marozsán Fábián és Jani Réka vár rájuk.

A szombati versenynap zárásaként Balázs Attiláék csaptak volna össze Gálfi Dalmával és Piros Zsomborral a Nemzeti Edzés Központ salakján a Sárga csoport második helyéért. Mivel a világranglistán 76. Balázs Attila korábban jelezte, hogy még nem áll készen egyes meccsre, és csak a vegyes párost vállalja, ismét Fajta Péter ugrott be helyette, míg a betegséggel küszködő Piros Zsombort a junior létére felnőtt országos bajnok Makk Péter pótolta. Kettejük csatáját a 18. születésnapját ünneplő – és az idei Australian Open (AO) junior tornáján nyolcaddöntős – Fajta Péter nyerte 4:3, 4:2-re.

A női mérkőzésen a párosban junior AO-győztes, 19 esztendős Nagy Adrienn fordulatos mérkőzésen 4:3, 2:4, 4:1-re kikapott Gálfi Dalmától, így a vegyes párosra maradt a döntés. Ebben a beszálló Balázs Attila és Nagy Adrienn 4:3, 4:0-ra verte Gálfi Dalmát és Makk Pétert, így ők készülhetnek a vasárnapi helyosztóra.

A Budapest Kupa zárónapján a bronzpárharcban Nagy Péter, Babos Tímea és Drahota-Szabó Dorka lesz Balázsék ellenfele 10 órától, ezután következik a finálé Fucsovicsékkal és Marozsánékkal.

A zárt kapuk mögött zajló csapatverseny meccseit kizárólag az M4 csatornán lehet követni. A Hopman Kupához hasonlóan egy férfi és egy női versenyző alkot egy csapatot, és a két egyes mellett vegyes párosban is megmérkőznek egymással. A szettek négy játékig tartanak, 3:3-as állás esetén rövidítés dönt, a találkozók vonalbírók és labdaszedők nélkül zajlanak.

(MTI)

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

legott
Ki az a Fucsovics?
És ki az Stollár?

Kivagyok én?
Ki vagy, te?
Kik a többiek?
És ez ki a faszt érdekel?

Azért szeretem Istent - többek közt -, mert őt érdekli...
Ha senki mást nem is érdekel, Őt érdekli - hogy ki vagy te... hogy kik a többiek.

www.youtube.com/watch?v=wqCpjFMvz-k
legott
Te geci fehér, keresztény hetero, nem csak te vagy a világon - a legfontosabb a világon... Istennek !!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.